MV Agusta Brutale και Dragster 2021: Τεχνολογία και τέχνη

Αλλαγές σε κινητήρα, αναρτήσεις και ηλεκτρονικά
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

11/2/2021

Η νέα γενιά των “γυμνών” MV Agusta Brutale και Dragster έγινε φυσικά Euro 5 αλλά ταυτόχρονα αναβαθμίστηκε τεχνολογικά και αισθητικά… όχι πως το χρειαζόταν!

Αυτή τη φορά η βασική έκδοση Rosso δεν διαφέρει μόνο σε απόδοση αλλά και σε εμφάνιση. Ουσιαστικά η Rosso διατηρεί τα ίδια εξαρτήματα με το μοντέλο του 2020 και οι αλλαγές περιορίζονται στην προσαρμογή του κινητήρα των 112 ίππων στις προδιαγραφές Euro 5.

Όμως οι εκδόσεις RR των 140 ίππων έχουν πολλές αλλαγές και στην εξωτερική εμφάνιση. Ο full-led προβολέας και το νέο τελικό της εξάτμισης είναι τα πρώτα που βλέπει το μάτι σου, όμως μέσα στο κινητήρα έχουμε αρκετές και σημαντικές αναβαθμίσεις. Τα “ποτηράκια” πάνω από τις βαλβίδες που ακουμπούν οι λοβοί των εκκεντροφόρων έχουν επικάλυψη σκλήρυνσης DLC και τα ολοκαίνουρια μπεκ ψεκασμού παρέχουν πίεση 4bar από 3,5bar. Η τροφοδοσία και το αναβαθμισμένο ρυθμιζόμενο cornering ABS διαχειρίζονται από μια νέα ECU και IMU όπου το λογισμικό τους έχει σχεδιαστεί ειδικά για την MV Agusta.

Στον τομέα του πλαισίου, οι βελτιώσεις αφορούν το νέο μοχλικό της πίσω ανάρτησης για ακόμα πιο προοδευτική λειτουργεία.

Οι νέοι διακόπτες φιλοξενούν κουμπί για το cruise control και το launch control, το quick shifter Up/Down είναι τρίτης γενιάς και η έγχρωμη οθόνη TFT των 5,5 με Bluetooth έχει απεριόριστες δυνατότητες χάρη στην απευθείας επικοινωνία της με το MV Ride App.  

Τα Brutale RR και Dragster RR θα είναι πλέον διαθέσιμα και με το ημί-αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων SCS.

CFMOTO 675NK - Νέο χρώμα εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά GP

Τα χρώματα της εκλεκτής έκδοσης 675NK GP εξαπλώνονται και στη βασική γκάμα του μοντέλου.
cfmoto-675nk
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

3/6/2026

Η CFMOTO ανακοίνωσε έναν νέο χρωματισμό για το 675ΝΚ, ο οποίος έρχεται να προστεθεί στους δύο υπάρχοντες, τον λευκό (Glacier White) και τον γκρίζο (Tundra Grey).

Η νέα απόχρωση έχει ως βάση το μαύρο χρώμα σε συνδυασμό με γαλάζιο, δηλαδή τα χρώματα που χαρακτηρίζουν τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της CFMOTO σε Moto2 και Moto3.

cfmoto 675nk gp
Το πρωτότυπο CFMOTO 675NK GP όπως είχε παρουσιαστεί πέρυσι στην EICMA

Πέραν της εμφάνισης δεν προκύπτει καμιά άλλη διαφορά στο μοντέλο, ενώ ο χρωματισμός αυτός εμφανώς βασίζεται στο πρωτότυπο 675NK GP που είχε παρουσιαστεί πέρυσι στην EICMA, χωρίς βέβαια τα εκλεκτά καλούδια που έλαμπαν πάνω του, όπως οι δαγκάνες GP4-MotoGP της Brembo και οι αναρτήσεις της Ohlins. Διατηρεί πάντως το λογότυπο Aspar Team στα πλανά του ψυγείου, δηλώνοντας ευθέως τη διασύνδεση με τα αγωνιστικά χρώματα του MotoGP.

CFMOTO

Προς το παρόν δεν γίνεται αναφορά στο πότε θα περάσει στην παραγωγή αυτό το νέο χρώμα, καθώς ακόμη δεν έχει ενταχθεί ούτε στην κινέζικη ιστοσελίδα της CFMOTO. Πιθανότατα θα ενταχθεί στη γκάμα του μοντέλου κάποια στιγμή αργότερα φέτος στην Κίνα, για να έρθει στα μέρη μας από το 2027.

 

Ετικέτες