MV Agusta F3RR 2022: Επανασχεδιασμένο μέσα-έξω

Περισσότερο carbon και τεχνολογία
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/9/2021

Η πρώτη και μεγαλύτερη διαφορά του νέου F3RR είναι ο επανασχεδιασμός του φαίρινγκ, όπου προστέθηκε ένα ειδικά σχεδιασμένο πάνελ από carbon-fiber, το οποίο δίνει στη μοτοσυκλέτα 8kg κάθετης δύναμης στα 240km/h.

Όμως υπάρχουν και άλλες σοβαρές αλλαγές στα μηχανικά μέρη, όπως η νέα σχεδίαση των αλουμινένιων τμημάτων του πλαισίου στο σημείο που δένει το ψαλίδι, κάτι που αύξησε την συνολική ακαμψία του.

Οι νέες ζάντες, είναι 10% πιο ελαφριές, μειώνοντας κατά 7% την αδράνιά τους.

Ο ιταλικός τρικύλινδρος κινητήρας έγινε φυσικά Euro 5 αλλά συνεχίζει να αποδίδει 147 ίππους, παραμένοντας ένας από τους ισχυρότερους κινητήρες παραγωγής στην κατηγορία κάτω των 1000 κυβικών. Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στον ολοκαίνουριο ψεκασμό ride by wire και τα τελευταίας τεχνολογίας μπεκ. Ολοκαίνουριο είναι και το ψυγείο, όπου πλέον έχει 5% μεγαλύτερη αποβολή θερμότητας.

Η νέα ECU και το καινούριο λογισμικό της, έφεραν μαζί τους αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας (cornering ABS, TC, wheelie Control, Launch Control, Riding Modes, quick-shifter Up/Down 3ης γενιάς κ.τ.λ.).

Όλα αυτά ρυθμίζονται από τους νέους διακόπτες στο τιμόνι και οι ενδείξεις προβάλλονται στη νέα έγχρωμη οθόνη TFT των 5,5” η οποία διαθέτει Bluetooth και είναι συμβατή με το MVRide  App για Android και iOS.

Μαζί με την νέα F3RR η MV Agusta παρουσίασε και ένα Racing Kit που περιλαμβάνει εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic και πρόγραμμα για την ECU ανεβάζοντας την ιπποδύναμη στους 155 ίππους και ρίχνοντας το βάρος στα 165 κιλά από 173 κιλά.

Haojue-Suzuki UHR350: Αναμένεται στην Κίνα ο νέος ανταγωνιστής των Honda Forza 350 και Yamaha XMAX300

Η Haojue θα παρουσιάσει τους ερχόμενους μήνες ένα νέο GT σκούτερ που πολύ θα θέλαμε να δούμε και με το έμβλημα της Suzuki
haojue uhr350
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/3/2026

Η κατασκευάστρια Haojue είναι συνεργάτιδα της Suzuki στην Κίνα και μια από τις μεγάλες επιτυχίες στην εγχώρια αγορά της είναι το UHR150, ένα σκούτερ σχεδιασμένο ειδικά για να τα βάλει με το Honda PCX.

Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορεί στην Κίνα η φήμη πως η Haojue σχεδιάζει να βγάλει στην αγορά και ένα μεγαλύτερο μοντέλο που θα στοχεύει απευθείας στο Honda Forza 350 – μάλιστα υπάρχουν πολλές αναφορές που μιλούν για αντιγραφή, βλέπε reverse engineering, του κινητήρα του Forza 350 για λογαριασμό του UHR350.

Ανεξαρτήτως της αλήθειας αυτού πάντως, πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψης του UHR350 καθώς ο κινέζικος Τύπος ανακάλυψε πληροφορίες από το υπουργείο Βιομηχανίας της χώρας, στο οποίο οι κατασκευαστές καταχωρούν τα νέα τους μοντέλα. Με βάση αυτές λοιπόν προκύπτει πως το Haojue UHR350 βρίσκεται προ των πυλών, με τις πιθανές ημερομηνίες παρουσίασης που έχουν δοθεί να απλώνονται από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο, αν και η λογικότερη όλων είναι από 15 ως 18 Μαΐου που θα διοργανωθεί η μεγάλη έκθεση μοτοσυκλέτας του Πεκίνου, Motor China.

 

Haopjue UHR150
Haojue UHR150 ως πωλείται στην Κίνα το 2026

Τα τεχνικά στοιχεία που έχουν κυκλοφορήσει στην κινέζικη επικαιρότητα μιλούν για έναν υγρόψυκτο μονοκύλινδρο τετραβάλβιδο κινητήρα 330 cc με μέγιστη ονομαστική ισχύ 32 ίππων και ροπή 3.3 χιλιογραμμόμετρων.

Ένα χαρακτηριστικό του που τονίζεται ιδιαίτερα σε κάθε αναφορά που εντοπίσαμε στα κινέζικα μέσα είναι ο αχόρταγος αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα που δηλώνει 42 λίτρα χωρητικότητας για δύο full-face κράνη, ενώ και όλες οι άλλες παράμετροι που έχουν αποκαλυφθεί δείχνουν έναν τυπικά πλούσιο εξοπλισμό: ηλεκτρικά ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας, έγχρωμη TFT οθόνη με συνδεσιμότητα, keyless κεντρικός διακόπτης, δικάναλο ABS, traction control, μπροστινή κάμερα καταγραφής.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν το UHR350 θα βασίζεται έντονα στη σιλουέτα του UHR150 - κάτι πολύ πιθανό δεδομένου πως το μικρότερο μοντέλο συνιστά εμπορική επιτυχία στην Κίνα - όπως επίσης και αν θα ξεμακρύνει από τον συνδυασμό τροχών 14 ιντσών μπρος-πίσω το 150αριού μοντέλου για να κινηθεί προς τη λογική 15-14 ιντσών, όπως τα Forza 350 και XMAX 300 που είναι οι προφανείς του στόχοι.

 

haojue uhr350

Θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, αν και η μη έλευση του UHR150 στην Ευρώπη (όπου λογικά θα ερχόταν ως 125) δημιουργεί μια σχετική απαισιοδοξία για το ανάλογο 350. Έχει πάντως το δικό του ιδιαίτερο ενδιαφέρον το παραπάνω σχέδιο του UHR350 που κυκλοφορεί στο κινέζικο διαδίκτυο και φέρει την υπογραφή του σχεδιαστή Yacouba. Αν όντως ο Γάλλος έχει εμπλακεί στη σχεδίαση του σκούτερ της Haojue, είναι μια ένδειξη ευρωπαϊκής προοπτικής στο πλάνο των Κινέζων.

Σε κάθε περίπτωση, η γκάμα της Suzuki θα είχε να κερδίσει πολύ από ένα σκούτερ σε μια από τις πιο καυτές κατηγορίες κυβισμού της αγοράς σκούτερ, αρκεί φυσικά να ερχόταν σε μια λογική και ανταγωνιστική τιμή, κάτι που η κινέζικη προέλευση μέσω Haojue θα μπορούσε να εξασφαλίσει.

Ετικέτες