Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

MV Agusta F3RR 2022: Επανασχεδιασμένο μέσα-έξω

Περισσότερο carbon και τεχνολογία

Η πρώτη και μεγαλύτερη διαφορά του νέου F3RR είναι ο επανασχεδιασμός του φαίρινγκ, όπου προστέθηκε ένα ειδικά σχεδιασμένο πάνελ από carbon-fiber, το οποίο δίνει στη μοτοσυκλέτα 8kg κάθετης δύναμης στα 240km/h.

Όμως υπάρχουν και άλλες σοβαρές αλλαγές στα μηχανικά μέρη, όπως η νέα σχεδίαση των αλουμινένιων τμημάτων του πλαισίου στο σημείο που δένει το ψαλίδι, κάτι που αύξησε την συνολική ακαμψία του.

Οι νέες ζάντες, είναι 10% πιο ελαφριές, μειώνοντας κατά 7% την αδράνιά τους.

Ο ιταλικός τρικύλινδρος κινητήρας έγινε φυσικά Euro 5 αλλά συνεχίζει να αποδίδει 147 ίππους, παραμένοντας ένας από τους ισχυρότερους κινητήρες παραγωγής στην κατηγορία κάτω των 1000 κυβικών. Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στον ολοκαίνουριο ψεκασμό ride by wire και τα τελευταίας τεχνολογίας μπεκ. Ολοκαίνουριο είναι και το ψυγείο, όπου πλέον έχει 5% μεγαλύτερη αποβολή θερμότητας.

Η νέα ECU και το καινούριο λογισμικό της, έφεραν μαζί τους αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας (cornering ABS, TC, wheelie Control, Launch Control, Riding Modes, quick-shifter Up/Down 3ης γενιάς κ.τ.λ.).

Όλα αυτά ρυθμίζονται από τους νέους διακόπτες στο τιμόνι και οι ενδείξεις προβάλλονται στη νέα έγχρωμη οθόνη TFT των 5,5” η οποία διαθέτει Bluetooth και είναι συμβατή με το MVRide  App για Android και iOS.

Μαζί με την νέα F3RR η MV Agusta παρουσίασε και ένα Racing Kit που περιλαμβάνει εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic και πρόγραμμα για την ECU ανεβάζοντας την ιπποδύναμη στους 155 ίππους και ρίχνοντας το βάρος στα 165 κιλά από 173 κιλά.