MV Agusta F4 Zagato

Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

23/8/2016

Στις 4 Σεπτεμβρίου η MV Agusta θα παρουσιάσει (άλλη) μια συλλεκτική έκδοση της F4, αυτή την φορά σε συνεργασία με τον διάσημο στο χώρο του αυτοκινήτου Μιλανέζικο οίκο Zagato.

Ο οίκος Zagato απέκτησε τεράστια φήμη τις δεκαετίες του '50 και '60 φτιάχνοντας χειροποίητα αεροδυναμικά αγωνιστικά αμαξώματα για την Alfa Romeo, Aston Martin, Ferrari και Lancia. Με σασί από σωλήνες ατσαλιού και διαμορφώνοντας στο χέρι φύλλα αλουμινίου για το εξωτερικό αμάξωμα, τα αυτοκίνητα του Zagato ήταν πολύ πιο άκαμπτα, ελαφρύτερα και κατά συνέπια πολύ πιο γρήγορα από τα αυτοκίνητα ευρείας παραγωγής των οποίων τα μηχανικά μέρη χρησιμοποιούσε. Επίσης, χάρη στην εμπειρία του από την αεροπορική βιομηχανία στην οποία εργαζόταν πριν ασχοληθεί με τα αυτοκίνητα, τα δημιουργήματα του Zagato είχαν άψογη αεροδυναμική συμπεριφορά και μια πολύ ιδιαίτερη αισθητική, με πιο χαρακτηριστικό στοιχείο την double bubble οροφή. Οι επιτυχίες στους αγώνες εκτόξευσαν την αίγλη του και αυτή την στιγμή στις δημοπρασίες κάθε αυτοκίνητο με αμάξωμα του Zagato πωλείται σε υπερδιπλάσια τιμή από το αντίστοιχο αυτοκίνητο παραγωγής της εποχής του. Σήμερα ο οίκος εξακολουθεί να φτιάχνει One-off αυτοκίνητα για βαθύπλουτους συλλέκτες που δεν θέλουν η Ferrari τους να μοιάζει με του γείτονά τους, ενώ έχει και μόνιμη συνεργασία με την Aston Martin για την οποία φτιάχνει περιορισμένης παραγωγής ειδικές εκδόσεις.

Στην περίπτωση της MV Agusta προφανώς θα έχουν κάνει ακριβώς το ίδιο, δηλαδή με βάση τα μηχανικά μέρη της F4 θα έχουν φτιάξει ένα λιτό αεροδυναμικό περιτύλιγμα, που είναι τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα δημιουργήματα του Zagato και τους χαρίζουν ακαταμάχητη γοητεία όσο περνούν τα χρόνια.   

 

 

Alfa Romeo TZ3 Corsa

Μία από τις τελευταίες δημιουργίες του Zagato. Τα μηχανικά μέρη είναι από Dodge Viper (τιμή καινούριου Viper 100.000 δολλάρια) αλλά χάρη στην απίστευτη αισθητική του μιλανέζικου οίκου το TZ ξεπερνά τα 2.000.000 ευρώ στις δημοπρασίες κι ας μην έχει ούτε μία βίδα από Afla Romeo πάνω του!

Suzuki V-Strom 250: Ανανεώνεται και συνεχίζει στην Ιαπωνία με εξαιρετική τιμή

Η μοτοσυκλέτα που γνωρίσαμε και στην Ελλάδα φρεσκάρεται με LED φώτα, νέο ABS και τέσσερα χρώματα
Suzuki V-Strom 250
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/7/2026

Το V-Strom 250 πρωτοεμφανίστηκε το 2017, κατασκευασμένο από τη Haojue στην Κίνα για λογαριασμό της Suzuki. Κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα, μοιραζόμενο τον ίδιο δικύλινδρο σε σειρά 248 cc που φορούσε και το Suzuki Inazuma 250, επίσης με θητεία στην ελληνική αγορά.

Στον κόσμο των Euro 5 το μικρό V-Strom χάθηκε από τις ευρωπαϊκές αγορές, ωστόσο η παραγωγή του συνεχίστηκε κανονικά στην Κίνα και η εμπορικότητά του παραμένει υψηλή σε αρκετές ασιατικές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ινδία, ενώ είναι δημοφιλέστατο και στην Ιαπωνία όπου πωλείται ως εισαγόμενο μοντέλο.

Suzuki V-Strom 250

Φέτος το V-Strom 250 δεν έχει καμιά αλλαγή στα βασικά του μηχανικά και δομικά μέρη, έχει ωστόσο δύο πινελιές εκσυγχρονισμού. Η πρώτη είναι η πιο εμφανής και αφορά στα φωτιστικά σώματα, τα οποία έγιναν LED τόσο μπροστά, στον χαρακτηριστικό στρογγυλό προβολέα, όσο και πίσω. Παραδόξως πάντως, τα φλας δεν αναβαθμίστηκαν σε LED και παραμένουν ως είχαν.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά στο δικάναλο σύστημα ABS, το οποίο είναι επίσης καινούργιο.

Suzuki V-Strom 250

Κατά τα λοιπά δεν θα βρούμε καμιά διαφορά στο Suzuki V-Strom 250 του 2026, το οποίο μόλις ανακοινώθηκε για την αγορά της Ιαπωνίας με έναρξη εμπορικής διάθεσης την 23η Ιουλίου και τιμή 685.300 γιεν, ή περίπου 3.690 ευρώ (ισοτιμία 16/7/2026). Πρόκειται για μια μικρή αύξηση από την πρότερη τιμή των 668.800 γιεν (3.600 ευρώ) που ίσχυε στην Ιαπωνία.

Ο δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας του αποδίδει 24 hp και 2,2 kgm μέσω εξατάχυτου κιβωτίου για 191 κιλά, οι τροχοί του είναι 17 ιντσών μπροστά και πίσω, ενώ διαθέτει ρεζερβουάρ 17 λίτρων καυσίμου για ικανοποιητική αυτονομία.

Το μοντέλο του 2026 θα διατεθεί σε τέσσερα χρώματα: κίτρινο, κόκκινο, μαύρο και λευκό.

Ετικέτες