MV Agusta Superveloce AGO: Αποκαλυπτήρια στο Misano

Άλλη μια έκδοση AGO στην συλλογή μας
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/10/2021

Φαίνεται πως η τακτική της παρουσίασης ειδικών εκδόσεων δεν έχει κουράσει τους πραγματικούς πελάτες της MV Agusta, η οποία ανακοίνωσε πως έχει ήδη ετοιμάσει μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση AGO για την Superveloce. Φυσικά όπου διαβάζεις τη λέξη AGO σημαίνει Giacomo Agostini, δηλαδή του διάσημου Ιταλού αναβάτη των Grand Prix που πάνω στις σέλες των αγωνιστικών MV Agusta έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία των GP και οι νίκες του έπαιξαν σημαντικό ρόλο στα 37 Παγκόσμια Πρωταθλήματα της MV Agusta.

Τώρα, ο ίδιος ο Agostini θα φορέσει ξανά την δερμάτινη φόρμα του και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου θα μπει στην πίστα του Misano πάνω στην νέα Superveloce AGO, για έναν γύρο επίδειξης. Θυμίζουμε πως την ίδια μέρα στο Misano είναι τα ελεύθερα και χρονομετρημένα δοκιμαστικά των MotoGP που έχουν αγώνα την επόμενη ημέρα.

Μάλιστα η MV Agusta θα έχει ειδικά βαμμένες τις αγωνιστικές της μοτοσυκλέτες της Moto2 στα ίδια ακριβώς χρώματα με την Superveloce AGO για τον αγώνα του Misano!

Αυτή η ειδική έκδοση θα παραχθεί σε 311 αντίτυπα, δηλαδή όσες και οι νίκες του Agostini, ενώ οι πρώτες 15 θα είναι ακόμα πιο ξεχωριστές, διότι θα είναι αφιερωμένες στα 15 πρωταθλήματα που κέρδισε ο Agostini στην καριέρα του.  

Bajaj Pulsar N250 και NS200: Ανανεώνονται με WP αναρτήσεις, ride-by-wire και νέα οθόνη

Φωτογραφίες από την Ινδία αποκαλύπτουν την επόμενη μέρα των Pulsar
bajaj
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/9/2026

Το Pulsar N250 μετρά κάμποσα χρόνια δίχως σημαντικές αλλαγές, διατηρώντας τη μορφή που είχε από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Στην Ινδία συζητιέται καιρό τώρα η ανανέωση της οικογένειας Pulsar, εν μέσω ενός περιβάλλοντος που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό, με την επικαιρότητα να επιβεβαιώνει τις φήμες.

Μέσω ενός βίντεο που προέρχεται από την Ινδία, αποκαλύπτεται τώρα η ανανέωση δύο σημαντικών μοντέλων της οικογένειας αυτής, των Pulsar N250 και Pulsar NS200.

Από τα πλάνα του βίντεο αυτού βλέπουμε πως η Bajaj δεν αλλάζει δραστικά τις μοτοσυκλέτες της, καθώς σχεδιαστικώς μένει στις ίδιες γραμμές που είχαν από πριν. Η βασική διαφορά είναι η χρήση νέων αναρτήσεων, με το μπροστινό να γίνεται πλέον ανεστραμμένο και κοσμείται από την υπογραφή της WP.

Πρόκειται για πιρούνι WP Apex, το ίδιο που συναντάμε στο KTM 390 Duke και το οποίο φυσικά έχει γίνει πια προσβάσιμο στις μοτοσυκλέτες της Bajaj μετά την εξαγορά της ΚΤΜ. Για την ακρίβεια, αυτές θα είναι οι πρώτες Bajaj που θα φορέσουν αναρτήσεις WP ως αρχική τοποθέτηση από το εργοστάσιο. Δεν είναι σαφές αν και τα αμορτισέρ είναι της WP, είναι όμως πολύ πιθανό.

Επιπλέον, το άλλο μεγάλο νέο για τα δύο μοντέλα είναι η άφιξη μιας οθόνης TFT με διαγώνιο 5 ιντσών, πιθανότατα της ίδιας που πριν λίγο καιρό είχε παρουσιάσει η Bajaj στην Ινδία με το νέο Pulsar N160 4V, μοντέλο της ινδικής αγοράς που δεν έρχεται στην Ευρώπη. Λογικά θα διαθέτει συνδεσιμότητα και διαβάζουμε στον ινδικό Τύπο για δυνατότητα mirroring του κινητού τηλεφώνου ώστε να προβάλλει πλοήγηση σε αυτήν.

Υπάρχουν ακόμη φήμες για χρήση ηλεκτρονικού γκαζιού, ride-by-wire, στα δύο αυτά μοντέλα, μαζί με το οποίο θα έρθουν ride modes και traction control, κάτι που πάντως μένει να επιβεβαιωθεί.

Τέλος, η ανανέωση των δύο Pulsar περιλαμβάνει ακόμη νέους διακόπτες για τον χειρισμό της οθόνης, προερχόμενους από τα KTM Duke, καθώς και ρυθμιζόμενες μανέτες.

Είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουμε για ευρωπαϊκό ενδιαφέρον γι’ αυτές τις μοτοσυκλέτες της Bajaj, καθώς δεν έχουν καν παρουσιαστεί στην Ινδία. Οι φωτογραφίες αυτές ωστόσο επιβεβαιώνουν πως όντως η ινδική εταιρεία έχει στο άμεσο πλάνο της την ανανέωση και αναβάθμιση των Pulsar, οπότε αργά ή γρήγορα εκτιμούμε πως θα τα δούμε και στην Ευρώπη, ειδικά το Ν250 που ήδη έχει κάμποσα χρόνια στα μέρη μας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RushLane (@rushlane)

 

Ετικέτες