Nέα Aprilia Scarabeo 125/200ie

Από το

Μαύρο Σκύλο

15/7/2011

Η Aprilia ανανέωσε τα Scarabeo με τους κινητήρες των 125 και 200 κυβικών. Τα νέα μοντέλα έχουν δεχθεί αλλαγές τόσο στην εμφάνισή τους όσο και σε λειτουργικούς τομείς. Η σέλα έχει επανασχεδιαστεί για να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση ενώ ο νέος πίνακας οργάνων απεικονίζει περισσότερες πληροφορίες, ενώ παραμένει και η επιλογή του αναβάτη ανάμεσα σε δυο διαφορετικές χαρτογραφήσεις που καθορίζουν την απόδοση του κινητήρα. Επανασχεδιασμένο είναι το εμπρός μέρος, νέα είναι τα φλας, το φτερό και η ζελατίνα. Τα Scarabeo θα διατίθενται άμεσα στην ελληνική αγορά και μάλιστα στην ίδια τιμή με τα απερχόμενα μοντέλα. Ειδικά για την έκδοση των 200 κυβικών συνεχίζεται η προσφορά του στη τιμή των 2.800 ευρώ ή με 24μηνο επιδοτούμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Θα προσφέρονται σε έξι χρωματικές επιλογές σε  όλα τα σημεία πώλησης Aprilia.

Bimota KB998 Rimini Elite: Ειδική έκδοση σε μόλις πέντε κομμάτια [Τιμή]

Η τιμή της είναι αντίστοιχη αγοράς ενός μικρού διαμερίσματος
Bimota
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/4/2026

Η ισπανική αγωνιστική ομάδα του WSBK, Provec Racing, αποκάλυψε τη Bimota KB998 Rimini Elite που είναι φτιαγμένη για πίστα και αποτελεί μια πιο ακραία έκδοση της KB998 Rimini.

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 998 κυβικών αποδίδει 209 ίππους και ζυγίζει 176 κιλά – χωρίς υγρά - δηλαδή 16,7 κιλά λιγότερα από τη βασική έκδοση.

Η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με περιφερειακά από το πάνω ράφι, με φρένα της Brembo, αναβαθμισμένη ανάρτηση της Showa, εξάτμιση της Akrapovic, φέρινγκ της SpeedFiber, προστατευτικά κινητήρα GB Racing, ελαστικά Pirelli και η λίστα δεν τελειώνει εδώ. Η Bimota KB998 Rimini Elite φέρει επίσης τηλεμετρία ανεπτυγμένη από την Mectronik που παίρνει μετρήσεις από πολλαπλούς σένσορες, όπως και ρυθμιζόμενο traction control, χάρτες γκαζιού και φρένου κινητήρα.

Bimota

Η KB998 Rimini Elite αναπτύχθηκε με τη συμβολή του αναβάτη δοκιμών Xavi Forés και των αναβατών του WorldSBK Alex Lowes και Axel Bassani. Έκανε ήδη το αγωνιστικό της ντεμπούτο στον τελικό γύρο του Ισπανικού Πρωταθλήματος Superbike στη Jerez, όπου ο Tito Rabat ανέβηκε στο βάθρο.

Bimota

Η μοτοσυκλέτα θα παραχθεί σε μόλις πέντε κομμάτια παγκοσμίως και η τιμή της είναι 90.800 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Εκτός από τη μοτοσυκλέτα, οι αγοραστές θα έχουν πρόσβαση σε μια αποκλειστική εκδήλωση σε πίστα με την ομάδα Bimota by Kawasaki Racing Team. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης τεχνική υποστήριξη από την ομάδα Provec και VIP φιλοξενία σε επιλεγμένους γύρους του WorldSBK.

Bimota

Η Bimota KB998 Rimini Elite είναι μία πολύ ξεχωριστή μοτοσυκλέτα, προσανατολισμένη για πίστα, που μόλις πέντε πολύ τυχεροί και παράλληλα πολύ πλούσιοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν.