Η Aprilia ανανέωσε τα Scarabeo με τους κινητήρες των 125 και 200 κυβικών. Τα νέα μοντέλα έχουν δεχθεί αλλαγές τόσο στην εμφάνισή τους όσο και σε λειτουργικούς τομείς.
Η σέλα έχει επανασχεδιαστεί για να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση ενώ ο νέος πίνακας οργάνων απεικονίζει περισσότερες πληροφορίες, ενώ παραμένει και η επιλογή του αναβάτη ανάμεσα σε δυο διαφορετικές χαρτογραφήσεις που καθορίζουν την απόδοση του κινητήρα. Επανασχεδιασμένο είναι το εμπρός μέρος, νέα είναι τα φλας, το φτερό και η ζελατίνα. Τα Scarabeo θα διατίθενται άμεσα στην ελληνική αγορά και μάλιστα στην ίδια τιμή με τα απερχόμενα μοντέλα. Ειδικά για την έκδοση των 200 κυβικών συνεχίζεται η προσφορά του στη τιμή των 2.800 ευρώ ή με 24μηνο επιδοτούμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Θα προσφέρονται σε έξι χρωματικές επιλογές σε όλα τα σημεία πώλησης Aprilia.
Kove 350 Rally: Έρχεται με το ρεζερβουάρ χαμηλά και τη νέα εμφάνιση που θα έχει και το 800Χ
Αποκαλυπτήρια μέσω φωτογραφιών από πατέντα της Kove στην Κίνα
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
22/7/2026
Στις αρχές του 2026 αποκαλύφθηκε πως η Kove σχεδιάζει να αλλάξει ριζικά την εμφάνιση μιας από τις πιο δημοφιλείς μοτοσυκλέτες της, της adventure 800X. Στις φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει τότε φαινόταν μια εντελώς διαφορετική σχεδίαση στο μπροστινό μέρος, με κεντρικά τοποθετημένο προβολέα αντί των δύο που σχημάτιζαν το χαρακτηριστικό μούτρο του 800Χ.
Στο πιο χωμάτινο άκρο της γκάμας της, το 450 Rally ήταν χρονικά το πρώτο μοντέλο της Kove που προκάλεσε παγκόσμιο σούσουρο γύρω από το όνομά του και ο λόγος ήταν φυσικά η πετυχημένη συμμετοχή του στο Dakar πολύ πριν καν φτάσει στις βιτρίνες των καταστημάτων. Και αυτή η μοτοσυκλέτα χαρακτηριζόταν από ένα ανάλογο σχέδιο στο μπροστινό της μέρος, με δύο μικρούς προβολείς στο ίδιο ακριβώς μοτίβο με το 800Χ.
Καθώς λοιπόν η Kove αποφάσισε να στρίψει σε μια νέα κατεύθυνση τη σχεδίαση των μοτοσυκλετών της ξεκινώντας από το 800Χ, να τώρα ένα νέο Rally μοντέλο που φαίνεται να ακολουθεί τον ίδιο δρόμο.
Οι εικόνες που διέρρευσαν για πρώτη φορά από τον αυστραλιανό Τύπο μας δείχνουν το υπό εξέλιξη νέο 350 Rally. Η σχεδίαση είναι φυσικά το πρώτο που προσέχει κανείς και εκεί ξεχωρίζει ο προβολέας που μιμείται ξεκάθαρα το σχέδιο του νέου 800Χ.
Από κει και πέρα πληροφορίες τεχνικής φύσης δεν υπάρχουν ακόμη, μπορούμε όμως από τα αρκετά λεπτομερή σχέδια να προσέξουμε πως ο κινητήρας δεν θυμίζει σε τίποτε τον δικύλινδρο των 350RR και 350R. Απεναντίας, μοιάζει οπτικώς πανομοιότυπος με τον μονοκύλινδρο του 450 Rally, γεγονός που τροφοδοτεί σενάρια για μια υποκυβισμένη έκδοσή του – αυτό που κι εμείς θεωρούμε ως το πιθανότερο βάσει όσων βλέπουμε και διαβάζουμε.
Επίσης, χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του δοχείου καυσίμου χαμηλά και εκατέρωθεν του κινητήρα, μια λύση που παραπέμπει στο χαρακτηριστικό σχέδιο της ΚΤΜ από τα 790 και 890 Adventure για να κατεβάσει το κέντρο βάρους μεταφέροντας τον όγκο της βενζίνης στο ύψος των μαρσπιέ, επιλογή που στην περίπτωση αυτής της αρκετά ελαφρύτερης μοτοσυκλέτας πιθανότατα θα έχει πιο αισθητό αποτέλεσμα στη δυναμική της οδήγησης.
Μια λογική σκέψη θα ήταν πως η Kove θέλει να εκμεταλλευτεί το καλό όνομα και τις δυνατές πωλήσεις του 450 Rally σε διάφορες αγορές του κόσμου και πρωτίστως σε μεγάλες αγορές για χωματερά όπως αυτή των ΗΠΑ, την οποία πρώτη στόχευσε η κινέζικη εταιρεία όταν λάνσαρε το πρώτο της Rally μοντέλο.
Έτσι ένα 350 με ίσως λίγο πιο χαμηλών προδιαγραφών εξοπλισμό για να έχει ακόμη καλύτερη τιμή θα έβγαζε μεγάλο νόημα, στοχεύοντας τον ερασιτέχνη και τον χομπίστα.