Nέα Aprilia Scarabeo 125/200ie

Από το

Μαύρο Σκύλο

15/7/2011

Η Aprilia ανανέωσε τα Scarabeo με τους κινητήρες των 125 και 200 κυβικών. Τα νέα μοντέλα έχουν δεχθεί αλλαγές τόσο στην εμφάνισή τους όσο και σε λειτουργικούς τομείς. Η σέλα έχει επανασχεδιαστεί για να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση ενώ ο νέος πίνακας οργάνων απεικονίζει περισσότερες πληροφορίες, ενώ παραμένει και η επιλογή του αναβάτη ανάμεσα σε δυο διαφορετικές χαρτογραφήσεις που καθορίζουν την απόδοση του κινητήρα. Επανασχεδιασμένο είναι το εμπρός μέρος, νέα είναι τα φλας, το φτερό και η ζελατίνα. Τα Scarabeo θα διατίθενται άμεσα στην ελληνική αγορά και μάλιστα στην ίδια τιμή με τα απερχόμενα μοντέλα. Ειδικά για την έκδοση των 200 κυβικών συνεχίζεται η προσφορά του στη τιμή των 2.800 ευρώ ή με 24μηνο επιδοτούμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Θα προσφέρονται σε έξι χρωματικές επιλογές σε  όλα τα σημεία πώλησης Aprilia.

Honda CB650R/CBR650R 2026 - 4 νέα χρώματα για τη naked και ένα τη sport 4κύλινδρη

Χωρίς αλλαγές σε μηχανικά μέρη, ηλεκτρονικά και design
Honda CB650R και CBR650R 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

15/10/2025

Μετά και τις σχετικά εκτενείς αλλαγές που δέχτηκαν το 2024, τα Honda CB650R και CBR650R που είναι διαθέσιμα με το σύστημα e-Clutch που αυτοματοποιεί τη λειτουργία του συμπλέκτη, ανανεώνονται μόνο ως προς τις χρωματικές επιλογές.

Ειδικότερα για το Honda CBR650R, η ιαπωνική εταιρεία προσθέτει δίπλα στην Grand Prix Red Tricolour χρωματική επιλογή την Mat Gunpowder Black Metallic με τις κίτρινες φλούο λεπτομέρειες.

Για την CB650R οι νέες επιλογές είναι συνολικά τέσσερεις, οι Mat Gunpowder Black Metallic, Mat Jeans Blue Metallic, Candy Energy Orange και Grand Prix Red, όλες με λεπτομέρειες σε Graphite Black Metallic.

Αλλαγές στο κοινό πλασίο και τις αναρτήσεις της Showa -ανεστραμμένο SFF-BP πιρούνι και αμορτισέρ με προφόρτιση ελατηρίου- δεν υπάρχουν για καμία από τις δύο μοτοσυκλέτες, ούτε στον εν σειρά 4κύλινδρο των 649 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 94 ίππους και 6,42 kg.m ροπής στις 12.000 και 9.500 σ.α.λ. αντίστοιχα, ενώ το βάρος βρίσκεται στα 207 και 211 κιλά, πλήρες υγρών για το naked και το sport μοντέλο αντίστοιχα όταν είναι εξοπλισμένα με το σύστημα E-Clutch που αυτοματοποιεί τη λειτουργία του συμπλέκτη -205 και 209 κιλά αντίστοιχα χωρίς το E-Clutch.

Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται το traction control της Honda (HSTC), αλλά και η TFT οθόνη με διαγώνιο στις πέντε ίντσες, η οποία προσφέρει και συνδεσιμότητα με κινητό μέσω της εφαρμογής RoadSync της Honda. Δείτε τα νέα χρώματα στις φωτογραφίες που ακολουθούν.