Η απόκτηση της Gas Gas από την KTM έκανε πολλούς να υποθέσουν πως ήταν μια κίνηση αντίστοιχη με εκείνη της Husaberg, όπου οι αυστριακοί απλός αγόρασαν έναν (εν δυνάμει…) ανταγωνιστή τους και τον έκλεισαν. Τώρα όμως φαίνεται ξεκάθαρα πως τα πλάνα της ΚΤΜ για την Gas Gas είναι μακροχρόνια και μεγαλεπήβολα. Έτσι μετά την ενδυνάμωση της αγωνιστικής ομάδας της Gas Gas για το φετινό Rally Dakar με κορυφαίους αναβάτες από την εργοστασιακή ομάδα της KTM, o Stefan Pierer αποκάλυψε τρία νέα μοντέλα δρόμου. Το παράδοξο είναι πως πρόκειται για μοτοσυκλέτες street και όχι on-off ή trial, δηλαδή για μια κατηγορία που η Gas Gas δεν έχει καμία παράδοση και παρουσία. Η γκάμα είναι περιορισμένη σε ένα γυμνό 250 και δύο εκδόσεις 800 (είτε με τον κινητήρα 790, είτε με τον νέο 890) που θα προσφέρεται σε φαίρινγκ ως sport touring και σε naked.
Με τις ΚΤΜ και Husqvarna να είναι στο premium άκρο και τις μοτοσυκλέτες τις Bajaj να αποτελούν τις οικονομικές προτάσεις του ομίλου, η θέση και ο χαρακτήρας των μοντέλων της Gas Gas δεν μπορεί να καθοριστεί με σαφήνεια, ούτε και το πότε θα δούμε αυτά τα μοντέλα στην παραγωγή.
Royal Enfield Hunter 350 2025: Αναβάθμιση σε αναρτήσεις και συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση
Αναβάθμιση και στον εξοπλισμό – Σε 3 νέους χρωματικούς συνδυασμούς, με LED προβολέα
Από το
motomag
29/4/2025
Η Royal Enfield προχώρησε στο φρεσκάρισμα του Hunter 350 για το 2025 με αλλαγές ουσίας που βελτιώνουν τη συμπεριφορά, τη χρηστικότητά του αλλά και την ασφάλεια.
Συγκεκριμένα η ρετρό σχεδίασης μοτοσυκλέτα της ινδικής εταιρείας διατηρεί τον μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα J-series 349 κ.εκ. των 20,4 ίππων με τις υποτετράγωνες διαστάσεις του κυλίνδρου και το χαρακτηριστικά ευχάριστο, αργόστροφο δούλεμά που ταιριάζει γάντι στην αισθητική και τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.
Ωστόσο, το μικρό commuter έχει υποστεί μια σειρά από αλλαγές που στοχεύουν στη συνολική βελτίωσή του με τους Ινδούς να “απαντούν” στις κινήσεις του ανταγωνισμού (βλ. Honda GB350) ώστε να διατηρήσουν ή ακόμη και να αυξήσουν το μερίδιο που έχουν -αρχικά- στην τεράστια ινδική αγορά.
Συγκεκριμένα η θέση οδήγησης έχει αναθεωρηθεί με το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη να επηρεάζεται από το νέο τιμόνι αλλά και από τη σέλα που φέρει νέο αφρώδες και επένδυση. Στο παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι αλλαγές στην πίσω ανάρτηση με νέα προοδευτικά ελατήρια και set up για τις αποσβέσεις των αμορτισέρ, ενώ έχει αυξηθεί και η απόσταση από το έδαφος.
Παράλληλα, ο συμβατικός συμπλέκτης άλλαξε και έδωσε τη θέση του σε έναν περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση στη μανέτα, για πρώτη φορά σε 350άρι της Royal Enfield. Το τελευταίο το HNTR δεν το χρειαζόταν αφού η μανέτα του συμπλέκτη είναι ήδη ελαφριά στο τράβηγμα, αλλά όχι δεν λέμε σε τέτοιες αλλαγές με τη μοτοσυκλέτα να γίνεται ακόμη πιο φιλική στην καθημερινότητα, ειδικά για τις γυναίκες.
Νέος είναι επίσης ο LED προβολέας, ο οποίος λογικά θα αναβαθμίσει αρκετά την ορατότητα τη νύχτα, ενώ στον εξοπλισμό έρχονται να προστεθούν το κομψό όργανο πλοήγησης tripper pod -όχι στη στάνταρ έκδοση "Factory Black"- που συνδέεται με smartphone και η “απαραίτητη” πλέον θύρα φόρτισης USB Type-C.
Η πρώτη παρουσίαση έγινε σε φεστιβάλ της Royal Enfield στην Ινδία και συνολικά τα χρώματα που θα προσφέρονται είναι τα: Factory Black, Rio White και Dapper Grey, Tokyo Black, London Red και Rebel Blue ενώ είμαστε σε αναμονή για ανακοινώσεις από την ελληνική αντιπροσωπεία σχετικά με την εισαγωγή και την τιμή του στην Ελλάδα. Στην Ινδία πάντως η στάνταρ έκδοση παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με την απερχόμενη μοτοσυκλέτα.