Νέα Gas Gas: Θα έχει και μοτοσυκλέτες δρόμου!

Πουσάρουν την Gas Gas οι αυστριακοί
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

19/12/2019

Η απόκτηση της Gas Gas από την KTM έκανε πολλούς να υποθέσουν πως ήταν μια κίνηση αντίστοιχη με εκείνη της Husaberg, όπου οι αυστριακοί απλός αγόρασαν έναν (εν δυνάμει…) ανταγωνιστή τους και τον έκλεισαν. Τώρα όμως φαίνεται ξεκάθαρα πως τα πλάνα της ΚΤΜ για την Gas Gas είναι μακροχρόνια και μεγαλεπήβολα. Έτσι μετά την ενδυνάμωση της αγωνιστικής ομάδας της Gas Gas για το φετινό Rally Dakar με κορυφαίους αναβάτες από την εργοστασιακή ομάδα της KTM, o Stefan Pierer αποκάλυψε τρία νέα μοντέλα δρόμου. Το παράδοξο είναι πως πρόκειται για μοτοσυκλέτες street και όχι on-off ή trial, δηλαδή για μια κατηγορία που η Gas Gas δεν έχει καμία παράδοση και παρουσία. Η γκάμα είναι περιορισμένη σε ένα γυμνό 250 και δύο εκδόσεις 800 (είτε με τον κινητήρα 790, είτε με τον νέο 890) που θα προσφέρεται σε φαίρινγκ ως sport touring και σε naked.

Με τις ΚΤΜ και Husqvarna να είναι στο premium άκρο και τις μοτοσυκλέτες τις Bajaj να αποτελούν τις οικονομικές προτάσεις του ομίλου, η θέση και ο χαρακτήρας των μοντέλων της Gas Gas δεν μπορεί να καθοριστεί με σαφήνεια, ούτε και το πότε θα δούμε αυτά τα μοντέλα στην παραγωγή. 

Husqvarna: Αποκάλυψε τη σειρά Motocross για το 2027 – Μόνο εμφανισιακές οι αλλαγές

Με λευκά πλαίσια και κορυφαία περιφερειακά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/5/2026

Αποκαλύφθηκαν τα δίχρονα και τετράχρονα μοντέλα motocross της Husqvarna για το 2027 έχουν ανακοινωθεί επίσημα, παρουσιάζοντας μια νέα εμφάνιση και κορυφαία περιφερειακά από εταιρείες όπως οι εξαρτήματα Brembo, ODI, WP, Pro Taper και Dunlop.

Για το 2027, η πλήρης γκάμα motocross της Husqvarna ανανεώνεται με λευκά πλαίσια και αφορά όλη τη γκάμα: TC 50, TC 65 και TC 85, TC 125, TC 250, TC 300, FC 250, FC 350 και FC 450. Ας δούμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Husqvarna TC 250
Husqvarna TC 250

Δίχρονη σειρά

  • TC 125
  • TC 250
  • TC 300
Husqvarna FC 450
Husqvarna FC 450

Τετράχρονη σειρά

  • FC 250
  • FC 350
  • FC 450

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Νέο λευκό πλαίσιο
  • Νέα γραφικά
  • Ανάρτηση WP XACT
  • Κορυφαία περιφερειακά από τις Brembo, ProTaper, Twin Air και ODI
  • Ελαστικά Dunlop Geomax MX34
  • Σύστημα Throttle Body Injection (TBI)
  • Quickshifter
  • Δύο χάρτες που αλλάζουν από τον πολυλειτουργικό διακόπτη
Husqvarna TC 50
Husqvarna TC 50

Μικρή σειρά

  • TC 50
  • TC 65
  • TC 85 (19/16 & 17/14)

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Νέο λευκό πλαίσιο
  • Νέα γραφικά
  • Ρυθμιζόμενο πιρούνι WP XACT και αμορτισέρ XACT PDS
  • Ελαστικά MAXXIS MAXXCROSS MX-ST
  • Η εργονομία στα μοντέλα TC 50 και TC 65 μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα καθώς οι αναβάτες μεγαλώνουν
  • Ποιοτικά εξαρτήματα δοκιμασμένα σε αγώνες από τις εταιρείες Formula, Galfer, Excel, Neken και ODI

Η σειρά motocross και μίνι μοτοσυκλετών του 2027 θα είναι διαθέσιμη στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα της Husqvarna Mobility πολύ σύντομα.