Νέα MV Agusta Superveloce 2021: Υπερσύγχρονη τεχνολογία και κλασσική ομορφιά

Σε δύο εκδόσεις, “απλή” και “S”
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/4/2021

Παρουσιάστηκε το νέο Superveloce από την MV Agusta, η κλασσικής εμφάνισης και ομορφιά Ιταλική supersport, που κάτω από τα φαίρινγκ της έχει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ο τρικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 800 κυβικών έχει αποκτήσει όλες τις αλλαγές του νέου γυμνού Brutale 800 με καινούρια μηχανικά μέρη που μειώνουν τις εσωτερικές τριβές και τους μηχανικούς θορύβους έως και 30%. Ο νέος ψεκασμός έχει μπεκ με 0,5bar περισσότερη πίεση και η ιπποδύναμη έχει φτάσει στους 147 ίππους στις 13.000 στροφές.

Φυσικά η νέα εξάτμιση είναι προδιαγραφών Euro 5 και η ECU είναι ειδικά σχεδιασμένη για την MV Agusta από την ιταλική εταιρεία e-Novia με την ενσωματωμένη IMU να υποστηρίζει το αναβαθμισμένο λογισμικό του Up/Down Quickshifter και του cornering ABS της Continental.

Ολοκαίνουρια είναι και τα έγχρωμα TFT όργανα των 5,5” τα οποία έχουν ενσωματωμένο GPS Tracker και Bluetooth. Στους νέους διακόπτες έχει προστεθεί ξεχωριστό κουμπί για το launch-control.

Αλλαγές υπάρχουν και στις αλουμινένιες βάσεις του πλαισίου, όπως και στις ρυθμίσεις του πιρουνιού.

Η νέα Superveloce θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, με την έκδοση “S” να έχει επιπλέον σέλα alcantara και ειδικό λογισμικό στον ψεκασμό.

Yamaha YZF-R2: Γεννητούρια στη supersport οικογένεια τον Αύγουστο

Στην Ινδία η Yamaha έχει προαναγγείλει μια νέα μοτοσυκλέτα για τα τέλη Αυγούστου
yamaha
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/7/2026

Η πληροφορία κυκλοφορούσε ως είδηση εδώ και πολύ καιρό, ενώ απέκτησε επισημότερη υπόσταση άπαξ και δημοσιεύτηκε στην Ινδία η κατοχύρωση του ονόματος YZF-R2 από τη Yamaha τον περασμένο Χειμώνα.

Πρόκειται για ένα όνομα που είχαμε πρωτοακούσει το 2021, όταν η Yamaha είχε κατοχυρώσει μια μεγάλη σειρά ονομάτων που πρακτικά περιλάμβαναν όλα τα πιθανά YZF-R, από το 1 ως το 9 και επιπλέον τα R15, R20 και R25. Τότε δεν υπήρχαν ακόμη τα R7 και R9 ενώ, πλην αυτών των δύο και των R15, R1, R3 και R6 (για έναν χρόνο ακόμη), τα υπόλοιπα ονόματα εκείνης της λίστας δεν έχουν εμφανιστεί ως σήμερα.

Η αναζωπύρωση της είδησης οφείλεται στο γεγονός πως η Yamaha έχει προαναγγείλει στην Ινδία μια παρουσίαση νέου μοντέλου για τις 27 Αυγούστου. Οι Ινδοί συνάδελφοι ομόφωνα έχουν πειστεί πως εκείνη τη μέρα θα σκάσει μύτη επιτέλους το R2.

Επίσημες πληροφορίες προφανώς δεν υπάρχουν για τη μοτοσυκλέτα, ωστόσο η εκτίμηση είναι πως πρόκειται για μια υπερκυβισμένη εκδοχή του R15, δηλαδή του αντίστοιχου μοντέλου με το R125 με κινητήρα 155cc που κυκλοφορεί σε πολλές αγορές που δεν έχουν Α1 κατηγορία διπλωμάτων – γύρω στα 200 κυβικά εκατοστά και απόδοση περί τους 25 ίππους.

Εφόσον αυτό που θα παρουσιαστεί στην Ινδία είναι όντως το R2, είναι πολύ λογικό να το περιμένουμε με μονοκύλινδρο κινητήρα ώστε να μπορεί να έχει ανταγωνιστική τιμή στις ασιατικές αγορές – γι’ αυτό άλλωστε το ντεμπούτο του θα γίνει εκεί.

Στόχος του R2 είναι να προσφέρει το κάτι παραπάνω σε απόδοση από το μικρό R125/R15, μένοντας αρκετά πιο χαμηλά από την τιμή του δικύλινδρου R3 που είναι το επόμενο βήμα στην οικογένεια.

Το R2 ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ενδιαφέρον και για τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς στην πορεία του τελευταίου έτους η Yamaha έχει κατοχυρώσει το όνομα αυτό ξεχωριστά σε πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως δείγμα των προθέσεών της.

Ετικέτες