Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Νέα MV Agusta Superveloce 2021: Υπερσύγχρονη τεχνολογία και κλασσική ομορφιά

Σε δύο εκδόσεις, “απλή” και “S”

Παρουσιάστηκε το νέο Superveloce από την MV Agusta, η κλασσικής εμφάνισης και ομορφιά Ιταλική supersport, που κάτω από τα φαίρινγκ της έχει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ο τρικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 800 κυβικών έχει αποκτήσει όλες τις αλλαγές του νέου γυμνού Brutale 800 με καινούρια μηχανικά μέρη που μειώνουν τις εσωτερικές τριβές και τους μηχανικούς θορύβους έως και 30%. Ο νέος ψεκασμός έχει μπεκ με 0,5bar περισσότερη πίεση και η ιπποδύναμη έχει φτάσει στους 147 ίππους στις 13.000 στροφές.

Φυσικά η νέα εξάτμιση είναι προδιαγραφών Euro 5 και η ECU είναι ειδικά σχεδιασμένη για την MV Agusta από την ιταλική εταιρεία e-Novia με την ενσωματωμένη IMU να υποστηρίζει το αναβαθμισμένο λογισμικό του Up/Down Quickshifter και του cornering ABS της Continental.

Ολοκαίνουρια είναι και τα έγχρωμα TFT όργανα των 5,5” τα οποία έχουν ενσωματωμένο GPS Tracker και Bluetooth. Στους νέους διακόπτες έχει προστεθεί ξεχωριστό κουμπί για το launch-control.

Αλλαγές υπάρχουν και στις αλουμινένιες βάσεις του πλαισίου, όπως και στις ρυθμίσεις του πιρουνιού.

Η νέα Superveloce θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, με την έκδοση “S” να έχει επιπλέον σέλα alcantara και ειδικό λογισμικό στον ψεκασμό.