Νέα MV Agusta Superveloce 2021: Υπερσύγχρονη τεχνολογία και κλασσική ομορφιά

Σε δύο εκδόσεις, “απλή” και “S”
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/4/2021

Παρουσιάστηκε το νέο Superveloce από την MV Agusta, η κλασσικής εμφάνισης και ομορφιά Ιταλική supersport, που κάτω από τα φαίρινγκ της έχει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ο τρικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 800 κυβικών έχει αποκτήσει όλες τις αλλαγές του νέου γυμνού Brutale 800 με καινούρια μηχανικά μέρη που μειώνουν τις εσωτερικές τριβές και τους μηχανικούς θορύβους έως και 30%. Ο νέος ψεκασμός έχει μπεκ με 0,5bar περισσότερη πίεση και η ιπποδύναμη έχει φτάσει στους 147 ίππους στις 13.000 στροφές.

Φυσικά η νέα εξάτμιση είναι προδιαγραφών Euro 5 και η ECU είναι ειδικά σχεδιασμένη για την MV Agusta από την ιταλική εταιρεία e-Novia με την ενσωματωμένη IMU να υποστηρίζει το αναβαθμισμένο λογισμικό του Up/Down Quickshifter και του cornering ABS της Continental.

Ολοκαίνουρια είναι και τα έγχρωμα TFT όργανα των 5,5” τα οποία έχουν ενσωματωμένο GPS Tracker και Bluetooth. Στους νέους διακόπτες έχει προστεθεί ξεχωριστό κουμπί για το launch-control.

Αλλαγές υπάρχουν και στις αλουμινένιες βάσεις του πλαισίου, όπως και στις ρυθμίσεις του πιρουνιού.

Η νέα Superveloce θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, με την έκδοση “S” να έχει επιπλέον σέλα alcantara και ειδικό λογισμικό στον ψεκασμό.

KTM 490 Duke: Νέες φωτογραφίες του πρωτοτύπου – Πιο κοντά στην τελική του μορφή

Η νέα δικύλινδρη πλατφόρμα αναμένεται στη γκάμα του 2028
KTM_490_Duke
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

28/8/2026

Πάει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που αρχίσαμε να βλέπουμε φωτογραφίες από πρωτότυπα της ΚΤΜ σε δοκιμές σε δημόσιους δρόμους, καθώς έχουμε ήδη δει τα 490 RC, 490 Adventure και 490 Duke σε διαφορετικές περιπτώσεις.

Η νέα εμφάνιση μας έρχεται από την Αυστρία και αφορά το 490 Duke, το οποίο είχαμε ξαναδεί τον περασμένο Μάιο σε αρκετά πιο πρωτόλεια κατάσταση. Αυτή τη φορά η μοτοσυκλέτα δείχνει πιο κοντά στη μορφή παραγωγής που θα έχει, αν και η απουσία των πλαστικών στα πέριξ του ρεζερβουάρ φροντίζουν να δίνουν την εικόνα μιας ατελούς μοτοσυκλέτας, ωστόσο αν συγκρίνουμε με την προηγούμενη εμφάνισή της η εξέλιξη έχει προχωρήσει εμφανώς πολύ.

KTM_490_Duke

Στην καρδιά της νέας οικογένειας η ΚΤΜ φορά έναν δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα με στρόφαλο χρονισμένο στους 270 μοίρες, κυβισμό κοντά στα 500 κυβικά και απόδοση που εκτιμάται μεταξύ 55 και 65 ίππων, ώστε να έχει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα Α2 της οικογένειας 390 και τα πολύ δυνατότερα δικύλινδρα 790. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως τα 490 θα έχουν και πρόβλεψη περιορισμού για τα διπλώματα Α2 πάντως.

KTM_490_Duke

Στα περιφερειακά της μοτοσυκλέτας δεν προκύπτει κάποια νέα είδηση ή πληροφορία, με τη δαγκάνα της WP να έχει πλέον πάρει την αναμενόμενη θέση της στο μπροστινό.

KTM_490_Duke

Σύμφωνα με τον αυστριακό Τύπο, η νέα σειρά των 490 αναμένεται να αρχίσει να εμφανίζεται μέσα στο 2027, με στόχο να είναι στη γκάμα της εταιρείας το 2028, γεγονός που πιθανότατα θα επιβεβαιωθεί αν κανένα από τα τρία μοντέλα που έχουμε δει ως τώρα δε είναι παρόν στις επερχόμενες εκθέσεις, EICMA και Intermot, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο αντιστοίχως.

Φωτογραφίες: Bernhard Höhne / Motorrad Magazin

Ετικέτες