Νέα trial XPA 300

Από το

Μαύρο Σκύλο

3/9/2010

Μια καινούρια μοτοσυκλέτα trial παρουσιάστηκε από την εταιρεία Alta Motor. Κατασκευασμένη εξολοκλήρου στην Ισπανία και μαζί με την νέα Ossa δείχνει ότι ο χώρος των trial αναπτύσσεται όχι απλά με νέα μοντέλα αλλά με νέες εταιρείες. Η μοτοσυκλέτα της Alta έχει εξελιχθεί με τη βοήθεια του επαγγελματία αναβάτη David Cobos. Η XPA 300 έχει δίχρονο κινητήρα 295 κυβικών στον οποίο έχουν εφαρμοστεί δυο καινοτομίες. Η πρώτη αφορά στη μείωση της μάζας του βολάν ανάλογα με τις στροφές του κινητήρα, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να γυρνάει σε μεγαλύτερο αριθμό στροφών. Η δεύτερη, αφορά στη ευκολία πρόσβασης στο κιβώτιο των πέντε ταχυτήτων. Χωρίς να αποσυναρμολογηθούν τα κάρτερ, αφαιρώντας επτά μόνο βίδες από την αριστερή πλευρά του κινητήρα και βγάζοντας ένα καπάκι μπορεί κάποιος να το επισκευάσει ή να αλλάξει σχέσεις και να το προσαρμόσει στις ανάγκες κάθε διαδρομής. Τα φρένα είναι της AJP, ο συμπλέκτης έχει υδρυαλική λειτουργία και το μεταξόνιό της είναι 1.320 χιλιοστά. Η εταιρεία ανακοινώνει βάρος 69 κιλών για την XPA 300 που θα αρχίσει να παράγεται από τον Σεπτέμβριο. Αναζητεί μάλιστα αντιπροσώπους για να σχηματίσει το δίκτυό της μέσα από την ιστοσελίδα της www.xpamotor.es

Honda: Έδειξε για πρώτη φορά τα CB400 Super Four και CBR400R Four σε έκθεση της Ιαπωνίας

Και τα δύο μοντέλα θα φέρουν τον ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συμπλέκτη E-Clutch
honda
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/3/2026

Η Honda παρουσίασε στο κοινό για πρώτη φορά τις δύο νέες της τετρακύλινδρες μοτοσυκλέτες CB400 Super Four E-Clutch Concept και CBR400R Four E-Clutch Concept και όπως φαίνεται και από το όνομά τους και τα δύο μοντέλα θα φέρουν τον ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συμπλέκτη E-Clutch.

Σας είχαμε ενημερώσει για την έλευση δύο νέων μοντέλων από την Honda και τα αποκαλυπτήρια έγιναν στην έκθεση μοτοσυκλέτας που ξεκίνησε σήμερα στην Osaka. To CB400 Super Four E-Clutch Concept συνοδεύτηκε από το σλόγκαν “Next Stage CB” και πρόκειται για μία γυμνή τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα που υιοθετεί την εμφάνιση της πρώτης CB400 Super Four του 1992.

CB400 SUPER FOUR

Το CBR400R Four E-Clutch Concept είναι μία τετρακύλινδρη Supersport με πιο μοντέρνα και επιθετική εμφάνιση.

400

Οι δύο μοτοσυκλέτες φέρουν εκτός από E-Clutch και ηλεκτρονική διαχείριση γκαζιού. Η ιαπωνική εταιρεία θα δείξει τα δύο νέα μοντέλα της και στις εκθέσεις του Tokyo (27 έως 29 Μαρτίου), όπως και στης Nagoya (από 10 ως 12 Απριλίου).

Μάλιστα η Honda έχει “καπαρώσει” τα ονόματα CB400 Super Four και CBR400R Four από πέρυσι στην Ιαπωνία, πριν καν αποκαλυφθούν τα ανάλογα μοντέλα των 500 κυβικών στην Κίνα. Για την Ευρώπη δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάτι και αναμένουμε να δούμε αν και πότε θα εισαχθούν οι νέες τετρακύλινδρες Honda.