Νέα Triumph Tiger 800/1200

Αναβαθμίσεις σε εξοπλισμό και εμφάνιση
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

9/10/2017

Αρκετές διαφορές θα έχουν τα νέα Tiger 800 και 1200 που θα εμφανιστούν στο περίπτερο της Triumph στο Μιλάνο σε λίγες ημέρες. Το γεγονός ότι έρχεται νέα Tiger είναι παλιά είδηση, ενώ τις πρώτες τους φωτογραφίες τις είχαμε δημοσιεύσει εδώ, στις αρχές του έτους. Τώρα επιβεβαιώνεται πως στην EICMA τα Tiger θα είναι και νέα και περισσότερα από ένα. Εμφανισιακά οι βρετανοί έχουν κάνει μια προσπάθεια να μειώσουν τον συνολικό όγκο, με μικρότερης επιφάνειας πλαστικά και παράλληλα πιο αιχμηρή σχεδίαση.

 

Στην κατασκοπική φωτογραφία, τα εμπρός φώτα του Tiger 1200 είναι Full-Led και τα όργανα είναι TFT, πιθανότατα πρόκειται για τα έγχρωμα όργανα που υπάρχουν ήδη στο Street Triple 800 RS και είναι από τα πιο πλήρη και σύγχρονα σε ενδείξεις και λειτουργίες. Όπως και στο υπάρχον μοντέλο, θα υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού, με την κορυφαία έκδοση να διαθέτει ημί-ενεργητικές αναρτήσεις της WP.

Αντίστοιχες αλλαγές σε επίπεδο εξοπλισμού και εμφάνισης αναμένονται και για το μικρότερο Tiger 800, όμως εδώ έχουμε και μεγάλες διαφοροποιήσεις στον κινητήρα (πιθανότατα η Triumph θα βάλει και σε αυτό το μοντέλο της, τον τρικύλινδρο του Street Triple), όπως επίσης και στην εργονομία της θέσης οδήγησης, αλλά και της θέση του συνεπιβάτη. 

Honda V3R E-Compressor: Νέα σειρά βίντεο προλογίζει την έκδοση παραγωγής

Με την EICMA μερικές εβδομάδες μπροστά πλέον, η Honda στρώνει το υπόβαθρο της νέας της τρικύλινδρης υπερτροφοδοτούμενης μοτοσυκλέτας
Honda V3R
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/9/2026

Στη διεθνή έκθεση Μοτοσυκλέτας του Μιλάνου, EICMA, το 2024 η Honda αποκάλυψε για πρώτη φορά τον νέο της V3 κινητήρα με ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή και έναν χρόνο αργότερα επέστρεψε στην ίδια έκθεση φορώντας τον με μια πρωτότυπη μοτοσυκλέτα.

Αυτές οι δύο κινήσεις ήταν το έναυσμα για να περιμένουμε φέτος στο Μιλάνο την έκδοση παραγωγής του νέου μοντέλου που ως τώρα γνωρίζουμε ως V3R E-Compressor. Αν και δεν είναι βέβαιο πως το μοντέλο παραγωγής θα είναι όντως στην EICMA φέτος, η Honda μόλις λάνσαρε μέσω του καναλιού της στο YouTube μια νέα σειρά βίντεο αφιερωμένη στο V3R E-Compressor, ενισχύοντας την πεποίθησή μας πως αυτή η νέα επικοινωνιακή καμπάνια μάλλον δεν εμφανίζεται τυχαία δυο μήνες προ της έκθεσης.

Honda V3R

Το πρώτο επεισόδιο έχει τίτλο “Το ένστικτο της πρόκλησης” και μας εισάγει στο σκεπτικό πάνω στο οποίο γεννήθηκε ως ιδέα αυτή η μοτοσυκλέτα. Και είναι ακριβώς ό,τι θα θέλαμε να ακούσουμε: “Ποθούμε να δημιουργήσουμε κάτι που κανένας μοτοσυκλετιστής στον κόσμο δεν έχει βιώσει”.

Δείτε τι εννοεί η Honda στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Ετικέτες