Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Νέα Triumph Tiger 800/1200

Αναβαθμίσεις σε εξοπλισμό και εμφάνιση

Αρκετές διαφορές θα έχουν τα νέα Tiger 800 και 1200 που θα εμφανιστούν στο περίπτερο της Triumph στο Μιλάνο σε λίγες ημέρες. Το γεγονός ότι έρχεται νέα Tiger είναι παλιά είδηση, ενώ τις πρώτες τους φωτογραφίες τις είχαμε δημοσιεύσει εδώ, στις αρχές του έτους. Τώρα επιβεβαιώνεται πως στην EICMA τα Tiger θα είναι και νέα και περισσότερα από ένα. Εμφανισιακά οι βρετανοί έχουν κάνει μια προσπάθεια να μειώσουν τον συνολικό όγκο, με μικρότερης επιφάνειας πλαστικά και παράλληλα πιο αιχμηρή σχεδίαση.

 

Στην κατασκοπική φωτογραφία, τα εμπρός φώτα του Tiger 1200 είναι Full-Led και τα όργανα είναι TFT, πιθανότατα πρόκειται για τα έγχρωμα όργανα που υπάρχουν ήδη στο Street Triple 800 RS και είναι από τα πιο πλήρη και σύγχρονα σε ενδείξεις και λειτουργίες. Όπως και στο υπάρχον μοντέλο, θα υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού, με την κορυφαία έκδοση να διαθέτει ημί-ενεργητικές αναρτήσεις της WP.

Αντίστοιχες αλλαγές σε επίπεδο εξοπλισμού και εμφάνισης αναμένονται και για το μικρότερο Tiger 800, όμως εδώ έχουμε και μεγάλες διαφοροποιήσεις στον κινητήρα (πιθανότατα η Triumph θα βάλει και σε αυτό το μοντέλο της, τον τρικύλινδρο του Street Triple), όπως επίσης και στην εργονομία της θέσης οδήγησης, αλλά και της θέση του συνεπιβάτη.