Νέο 2011: Ducati Diavel

Από το

Μαύρο Σκύλο

13/10/2010

Την πρώτη επίσημη φωτογραφία αλλά και το όνομά της, έδωσε στη διασημότητα η Ducati για τη νέα της μοτοσυκλέτα. Η Diavel θα παρουσιαστεί επίσημα στη Eicma από τις 2 έως τις 7 Νοεμβρίου. Το πλαίσιο - χωροδικτύωμα είναι βαμμένο κόκκινο και στη δεξιά μεριά καταλήγουν τα δυο τελικά των εξατμίσεων. Ο κινητήρας L2 90o  προέρχεται από τη σειρά των Superbike και είναι ο Testastretta 11o που έχει και η Multistrada 1200. Το βάρος της θα είναι 207 κιλά, ενώ ο εξοπλισμός της είναι κορυφαίος, αφού θα διαθέτει ABS, Traction Control και επιλεγόμενες χαρτογραφήσεις που θα καθορίζουν την απόδοση του κινητήρα.

Suzuki GN125: 45 χρόνια μετά συνεχίζει ακάθεκτο στην Κολομβία!

Η μόνη αλλαγή αφορά στην προσθήκη ABS
Suzui GN125 ABS
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

1/7/2026

Παρουσιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980, με μονοκύλινδρο αερόψυκτο διβάλβιδο κινητήρα 124 κυβικών εκατοστών, ενώ παρέμεινε στην ευρωπαϊκή γκάμα της Suzuki τουλάχιστον ως το 2001, όταν και άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με τις τότε ολόφρεσκες προδιαγραφές Euro 1.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν ωστόσο η Suzuki διατήρησε το GN125 στην παραγωγή και το διέθετε σε διάφορες αγορές ανά τον κόσμο όπου οι προδιαγραφές δεν είχαν προβλήματα με την τεχνολογία δεκαετίας ’80 που το χαρακτηρίζει.

Suzuki GN125

Στην Κολομβία το GN125 ανακοινώθηκε ως μοντέλο 2027, όπου η μοτοσυκλέτα δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου από τη μορφή που γνωρίσαμε και στην Ελλάδα, φορά ακόμη και τις ίδιες χυτές ζάντες που είχε πριν δεκαετίες στην αγορά μας!

Τα μόνα στοιχεία που έχουν αλλάξει ουσιαστικά είναι τα αυτοκόλλητα γραφικά που επιχειρούν μια εκσυγχρονιστική νότα στις πλευρές του ρεζερβουάρ και των καπακιών κάτω από τη σέλα, καθώς και η προσθήκη μονοκάναλου συστήματος ABS – διότι προφανώς το ταμπούρο πίσω διατηρείται ως είχε.

Suzuki GN125

Διατιθέμενο σε τέσσερα χρώματα με ισχύ 11 ίππων στις 8.500 σ.α.λ. και ροπή 1 χιλιογραμμόμετρο στις 6.500 σ.α.λ. μέσω πεντατάχυτου κιβωτίου για 116 υγρά κιλά.

Εξοπλίζεται με ηλεκτρική μίζα, οι τροχοί του έχουν διαστάσεις 18 ιντσών μπροστά και 16 πίσω, βάζοντας τον αναβάτη του στη σέλα με φιλικότατο ύψος 735 χιλιοστών από το έδαφος.

Suzuki GN125

Στην αγορά της Κολομβίας, όπου το Suzuki GN125 ABS συνεχίζει την πορεία του ως μοντέλο 2027, η λιανική του τιμή ανέρχεται σε 7.419.000 πέσος, ή περίπου 1.900 ευρώ (ισοτιμία 1/7/2026).

Ιστοσελίδα Suzuki GN125 ABS

Ετικέτες