Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Νέο Husqvarna FS 450 2021: Τώρα και σε λευκό

Το δίδυμο αδερφάκι του 450 SMR

Δεν είναι κάποιο φοβερό μυστικό πως η Husqvarna ανήκει στην ΚΤΜ και πως τα περισσότερα καθαρόαιμα μοντέλα τους έχουν διαφορές μόνο στα χρώματα. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν είναι καθόλου κακό, διότι το νέο FS 450 μοιράζεται την τεχνολογία του ολοκαίνουριου 450 SMR που έδειξε πρώτη η KTM πριν μερικές ημέρες. Αυτό σημαίνει πως έχει ένα ολοκαίνουριο αγωνιστικό κιβώτιο 5 σχέσεων της Pankl Racing με αισθητήρες για κάθε σχέση που επικοινωνεί με την κεντρική μονάδα ECU και μονόδρομο αγωνιστικό συμπλέκτη της Suter Racing.

Ο μονοκύλινδρος τετράχρονος κινητήρας ζυγίζει μόλις 27,3 κιλά και αποδίδει 63 ολόκληρους ίππους, εκτοξεύοντας την ελαφριά μοτοσυκλέτα σε κάθε ευθεία που θα βρεθεί μπροστά της. Το αγωνιστικό DNA είναι ξεκάθαρο αν κοιτάξεις τις ζάντες της Alpina όπου εμπρός έχουμε 16,5 ίντσες σε διάμετρο και slick ελαστικά της Bridgstone, περιορίζοντας στην επιλογή των ελαστικών για τον ιδιοκτήτη μόνο στα racing slick.

Το σύστημα πέδησης έχει αναλάβει η Brembo με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα εμπρός και oversize δίσκο στα 310mm. Οι αναρτήσεις είναι από την αγωνιστική σειρά XACT της θυγατρικής WP, με τεχνολογία AER και νέο ενδιάμεσο έμβολο. Το κλασικό ατσάλινο πλαίσιο έχει συνθετικό υποπλαίσιο από ίνες άνθρακα και οι πλάκες του πιρουνιού είναι κατασκευασμένες σε CNC με ένα εξίσου ελαφρύ τιμόνι της MAGURA πάνω τους.