Η Triumph δικαιούται να λέει ότι έχει την πιο πλήρη γκάμα neo-retro μοτοσυκλετών, με τα νέα Bonneville να αριθμούν μέχρι στιγμής τα εννέα (9) μοντέλα (Street Twin / Street Cup / Scrambler / T 100 / T120 / Thruxton / Thruxton R / Bobber Black / Speedmaster).
Όμως για κάποιο λόγω δεν είχε ένα μοντέλο για να αντιπαρατεθεί με το BMW R9T Scrambler και το καινούριο Ducati-Scrambler 1200. Από τις 24 Οκτωβρίου του 2018 θα έχει, όπως μας υπόσχεται αυτό το teaser video, που η αλήθεια είναι ότι δεν μας δείχνει όσα θα θέλαμε να δούμε. Όπως κι αν έχει, το νέο Bonneville Scrambler 1200 έχει μπει ήδη στη γραμμή παραγωγής και σύντομα θα ταξιδέψει προς τις βιτρίνες των καταστημάτων. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα έχει upside-down πιρούνι εμπρός, δύο Ohlins αμορτισέρ πίσω και δύο δισκόφρενα εμπρός με ακτινικές δαγκάνες της Brembo.
Zontes 125Χ: Η νέα γενιά με αλουμινένιο πλαίσιο έφτασε στην Ευρώπη – Ανταγωνιστικότατη τιμή στην Ισπανία
Στην EICMA η Zontes είχε αποκαλύψει το δίδυμο των 125Χ και 125V
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
12/6/2026
Η Zontes συνεχίζει να διευρύνει τη γκάμα της με πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα και δύο εξ αυτών έκαναν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους στην EICMA 2025 πριν μερικούς μήνες.
Τα 125Χ και 125V έρχονται για να τα βάλουν με τα ορόσημα της κατηγορίας τους, Honda PCX και Yamaha NMAX, φέρνοντας τον συνήθη πλουσιότατο εξοπλισμό που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της Zontes, αλλά και μια ουσιώδη καινοτομία: αλουμινένιο πλαίσιο!
Χάρη σε αυτό δηλώνουν στεγνό βάρος 108 κιλών, κάτι που με τα 11 λίτρα βενζίνης, ή περίπου 8 κιλά, μας κάνουν ένα τελικό ζύγι της τάξης των 116 κιλών, διατηρώντας μια χορταστική απόσταση από τα 130+ που ζυγίζει ο ανταγωνισμός τους.
Στην Ισπανία κάνει αυτόν τον καιρό το ντεμπούτο του το 125Χ, το πρώτο εκ των δύο μοντέλων που πατάει επί ευρωπαϊκού εδάφους και δη το πιο πλούσια εξοπλισμένο εκ των δύο.
Ο υγρόψυκτος τετραβάλβιδος μονοκύλινδρος κινητήρας αποδίδει αναμενόμενα 15 ίππους στις 8.700 σ.α.λ. και ροπή 1,3 kgm στις 6.500 σ.α.λ., ενώ κυλούν σε τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω.
Η λίστα του βασικού εξοπλισμού του 125Χ πάντως είναι αυτή που κλέβει την παράσταση, καθώς περιλαμβάνει:
Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth και δυνατότητα πλοήγησης και mirroring του κινητού τηλεφώνου του αναβάτη
Traction control με επιλογή απενεργοποίησης
Αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών
Keyless κεντρικό διακόπτη
Σύστημα start-stop
Χώρο για δύο full-face κράνη κάτω από τη σέλα
Δύο ντουλαπάκια στην ποδιά
Πλαϊνό και κεντρικό σταντ
LED φωτιστικά σώματα
Φώτα ημέρας DRL
Φώτα ειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος
Παροχή φόρτισης USB
Προεγκατάσταση για τοποθέτηση καμερών (dash cam).
Εξίσου γευστική είναι και η τιμή με την οποία λανσάρεται στην Ισπανία το νέο 125Χ: στα 2.688 ευρώ προτάσσει ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των βαριών χαρτιών της κατηγορίας αυτής, που στη χώρα μας παίζουν αρκετά πάνω από τα 3.000.
Γνωρίζοντας ήδη πως και στην Ελλάδα αναμένονται σύντομα τα νέα αλουμινένια 125άρια σκούτερ της Zontes, πλέον περιμένουμε να μάθουμε την τιμή τους στην αγορά μας.