Νέο Yamaha Tracer 900 και Tracer 900 GT

Επενδύοντας στο Best Seller
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/11/2017

Το 55% των πωλήσεων της Yamaha στην Sport Touring κατηγορία είναι το Tracer 900, όμως η τεράστια επιτυχία δεν κοίμισε την ιαπωνική εταιρεία. Αντιθέτως την έβαλε να σκεφτεί ακόμα πιο σοβαρά πως θα ικανοποιήσει τους πελάτες της. Έτσι για το 2018, το επιτυχημένος Tracer 900 δέχεται ένα ολοκληρωμένο face lift σε τομείς που κάνουν την διαφορά στην καθημερινή χρήση.

Το ψαλίδι είναι νέο και η γεωμετρία του πλαισίου έχει αλλάξει με σκοπό την πιο ήρεμη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στις υψηλές ταχύτητες.

Η εργονομία της θέσης οδήγησης αλλά και του συνεπιβάτη έχουν διαφορές σε σχέση με πριν μέσω της διαφορετικής τοποθέτησης των μαρσπιέ και οι αναρτήσεις έχουν διαφορετικό setting.

Ανασχεδιασμένα είναι και τα πλαστικά, με τις επιλογές των χρωμάτων του να δίνουν μεγαλύτερο οπτικό όγκο στη μοτοσυκλέτα.

Για όσους ζητούσαν ακόμα περισσότερη άνεση και εξοπλισμό από το Tracer 900 και δεν είχαν πρόβλημα να πληρώσουν κάτι παραπάνω, η Yamaha ετοίμασε την έκδοση GT.

Εδώ το επίπεδο εξοπλισμού είναι κορυφαίο, αφού έχουμε πίσω αμορτισέρ με υδραυλική προφόρτιση, πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι, όμοιο με του νέου MT-09 SP, έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων από τα R1/MT010SP και πλαϊνές βαλίτσες στο χρώμα της μοτοσυκλέτας.

Η αφράτη σέλα και η πιο μεγάλη σε μέγεθος ζελατίνα ολοκληρώνουν των κατάλογο με τον στάνταρ εξοπλισμό του Tracer 900 GT.

Στα έξτρα υπάρχει και Quick Shifter

LiveWire Concept Alpinista Corsa: Με ταχύτερη φόρτιση για την μπαταρία του

20%-80% σε 10 λεπτά - Παρουσιάστηκαν και τα δύο minimoto της εταιρείας υπό το όνομα Honcho
Livewire Models
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

31/10/2025

Στην EICMA 2025 η LiveWire, το ηλεκτρικό παρακλάδι της Harley-Davidson, θα παρουσιάσει την πιο ολοκληρωμένη γκάμα μοντέλων της μέχρι σήμερα, με το Concept Alpinista Corsa να ξεχωρίζει για την γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας του και τον εξοπλισμό του, φέρνοντας την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα σε νέα επίπεδα χρηστικότητας και επιδόσεων.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του Alpinista Corsa που βασίζεται στο μοντέλο παραγωγής S2, είναι η δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας που έχει ενεργειακή χωρητικότητα 10,5 kWh από το 20% στο 80% σε λιγότερο από 10 λεπτά, χάρη στην υποστήριξη DC fast charging και αυτό σημαίνει ότι η μοτοσυκλέτα θα μπορεί να αξιοποιήσει λογικά ταχυφορτιστή 50 kW. Φόρτιση από 0% ή έστω από το 20% έως και το 100% οι Αμερικάνοι δεν αναφέρουν σε αυτό το σημείο με το 80%-100% να είναι και το πιο "δύσκολο" για τις μπαταρίες και να απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα.

Livewire Models


Για σύγκριση, το μοντέλο παραγωγής προσφέρει Level 1 και Level 2 φόρτιση, με χρόνο 20–80% 5,9 ώρες σε οικιακή πρίζα ή 78 λεπτά με ταχυφορτιστή.

Το Concept Alpinista Corsa διαθέτει αναρτήσεις Öhlins εμπρός και πίσω, ανθρακονημάτινους τροχούς BST 17 ιντσών, και κάποια ακόμη ανθρακονημάτινα τμήματα για τη μείωση του βάρους του. Δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα οι επιδόσεις, αλλά το concept αναμένεται να διατηρεί τους 83 ίππους ισχύος και τα 26,8 κιλά ροπής του ηλεκτρικού κινητήρα παραγωγής.

Livewire Models

Νέα μοντέλα

Εκτός από το Corsa, η LiveWire παρουσίασε και την έκδοση Patrol, προσαρμοσμένη για αστυνομική χρήση, καθώς και τη μικρή S4 Honcho, που είχαμε δει και νωρίτερα (αντιστοιχεί σε μοντέλα 125cc), διαθέσιμη σε εκδόσεις Trail και Street.
Η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί, ενώ η παραγωγή των μοντέλων Honcho ξεκινά την άνοιξη του 2026, επιτρέποντας την οδήγηση με άδεια A1, διευρύνοντας σημαντικά το κοινό της LiveWire.

Livewire Models

Η νέα γκάμα υπογραμμίζει την προσπάθεια της LiveWire να συνδυάσει υψηλή τεχνολογία, γρήγορη φόρτιση και φιλική εμπειρία οδήγησης, φέρνοντας τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες στο επίκεντρο της καθημερινής χρήσης.