O νέος κινητήρας της Husqvarna

Από το

Μαύρο Σκύλο

25/5/2011

Είναι γνωστό ότι η Husqvarna ετοιμάζεται να παρουσιάσει εντελώς καινούριες και διαφορετικές απ' ό,τι μας έχει συνηθίσει μοτοσυκλέτες. Η αρχή θα γίνει στις διεθνείς εκθέσεις το ερχόμενο φθινόπωρο. Η εξέλιξή τους έχει αρχίσει από τον κινητήρα, ο οποίος θα βασίζεται σε αυτόν που κινεί τις δικύλινδρες BMW της σειράς F. Για την τοποθέτησή του στις μελλοντικές Husqvarna όμως έχει κριθεί απαραίτητο να έχει αυξημένη απόδοση. Ο κινητήρας αυτός που ήδη εξελίσσεται στη Γερμανία με τη βοήθεια της BMW - άλλωστε η Husqvarna ανήκει στην BMW - είδε το φως της δημοσιότητας. Η κόκκινη κεφαλή και ο θυρεός της Husqvarna βρίσκονται στα καπάκια ενώ στο εσωτερικό του έχει γίνει ακόμη περισσότερη δουλειά. Με αυξημένη τη διαδρομή του στροφάλου ο κυβισμός έχει αυξηθεί στα 900 κυβικά -χωρίς να είναι επίσημο- ενώ η απόδοση της ισχύος και της ροπής θα είναι αυξημένη. Δεν θα είναι έκπληξη ένα νούμερο της τάξης των 100 ίππων για να δώσει την “σπιρτάδα” και τη διασκέδαση που είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Husqvarna. Μια δικύλινδρη Husqvarna θα φέρει το δικό της στίγμα, πόσω δε  μάλλον οι πέντε καινούριες που μας έχουν υποσχεθεί ότι θα φτιάξουν τα επόμενα δυο χρόνια. Ποιες να είναι άραγε; Αυτό που είναι δεδομένο και σύμφωνο με την ιστορία της εταιρείας είναι το ότι θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον όταν τις οδηγείς. Σε άσφαλτο ή χώμα αφού και στους δυο τομείς η εταιρεία έχει διαπρέψει.

Husqvarna: Αποκάλυψε τη σειρά Motocross για το 2027 – Μόνο εμφανισιακές οι αλλαγές

Με λευκά πλαίσια και κορυφαία περιφερειακά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/5/2026

Αποκαλύφθηκαν τα δίχρονα και τετράχρονα μοντέλα motocross της Husqvarna για το 2027 έχουν ανακοινωθεί επίσημα, παρουσιάζοντας μια νέα εμφάνιση και κορυφαία περιφερειακά από εταιρείες όπως οι εξαρτήματα Brembo, ODI, WP, Pro Taper και Dunlop.

Για το 2027, η πλήρης γκάμα motocross της Husqvarna ανανεώνεται με λευκά πλαίσια και αφορά όλη τη γκάμα: TC 50, TC 65 και TC 85, TC 125, TC 250, TC 300, FC 250, FC 350 και FC 450. Ας δούμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Husqvarna TC 250
Husqvarna TC 250

Δίχρονη σειρά

  • TC 125
  • TC 250
  • TC 300
Husqvarna FC 450
Husqvarna FC 450

Τετράχρονη σειρά

  • FC 250
  • FC 350
  • FC 450

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Νέο λευκό πλαίσιο
  • Νέα γραφικά
  • Ανάρτηση WP XACT
  • Κορυφαία περιφερειακά από τις Brembo, ProTaper, Twin Air και ODI
  • Ελαστικά Dunlop Geomax MX34
  • Σύστημα Throttle Body Injection (TBI)
  • Quickshifter
  • Δύο χάρτες που αλλάζουν από τον πολυλειτουργικό διακόπτη
Husqvarna TC 50
Husqvarna TC 50

Μικρή σειρά

  • TC 50
  • TC 65
  • TC 85 (19/16 & 17/14)

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Νέο λευκό πλαίσιο
  • Νέα γραφικά
  • Ρυθμιζόμενο πιρούνι WP XACT και αμορτισέρ XACT PDS
  • Ελαστικά MAXXIS MAXXCROSS MX-ST
  • Η εργονομία στα μοντέλα TC 50 και TC 65 μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα καθώς οι αναβάτες μεγαλώνουν
  • Ποιοτικά εξαρτήματα δοκιμασμένα σε αγώνες από τις εταιρείες Formula, Galfer, Excel, Neken και ODI

Η σειρά motocross και μίνι μοτοσυκλετών του 2027 θα είναι διαθέσιμη στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα της Husqvarna Mobility πολύ σύντομα.