Γράφτηκε από: 
το Μαύρο Σκύλο

Οι μελλοντικές Moto Guzzi

Δυο πρωτότυπα μοντέλα παρουσίασε επίσημα το ιταλικό εργοστάσιο σε μια συνάντηση με τους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες του που έγινε στο Monte Carlo. Το πρώτο αφορά τον αντικαταστάτη της διαχρονικής California, η οποία έχει επανασχεδιαστεί πλήρως. Ο κινητήρας της είναι νέος, που ακολουθεί όμως τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά που συνοδεύουν όλους τους κινητήρες της από τα τέλη της δεκαετίας του '60: τοποθετημένος στον διαμήκη άξονα της μοτοσυκλέτας με δυο κυλίνδρους με περιεχόμενη γωνία 90ο, το κιβώτιο ταχυτήτων πίσω από αυτόν και τελική μετάδοση με άξονα. Ο κινητήρας εξακολουθεί να είναι αερόψυκτος, αλλά η χωρητικότητά του έχει αυξηθεί και φθάνει πλέον τα 1400 κυβικά. Να σημειώσουμε ότι η υπάρχουσα California έχει κινητήρα 1100 κυβικών.
Η επανασχεδιασμένη California δείχνει πολύ χαμηλότερη από αυτήν που θα αντικαταστήσει και με πολλά σημεία -όπως ο προβολέας και οι χυτές αλλά με πολλές ακτίνες αλουμινένιες ζάντες- να φανερώνουν τη σύγχρονη σχεδίασή της. Η πλειονότητα των εξαρτημάτων της είναι καινούρια, από τις αναρτήσεις έως τα φρένα της που χρησιμοποιούν ακτινικές δαγκάνες της Brembo στον μπροστινό τροχό. Ανάμεσα στα λίγα επίσημα χαρακτηριστικά που δημοσιοποίησε η Piaggio -όπως ο κυβισμός- δεν υπάρχει κάποια αναφορά σε υγρόψυξη. Ο νέος κινητήρας δείχνει ιδιαίτερα ψηλός και το ρεζερβουάρ έχει τις χαρακτηριστικές εσοχές στο κάτω μέρος του για να χωρέσουν οι κεφαλές. Σε αυτές, αλλά και στους κυλίνδρους, οι ψήκτρες κάνουν έντονη την παρουσία τους αν και στο εμπρός μέρος του κινητήρα και κάτω από το λαιμό θα μπορούσε να είναι “κρυμμένο” το ψυγείο της υγρόψυξης. Ακόμη όμως αυτό παραμένει εικασία.
Το δεύτερο μοντέλο που παρουσιάστηκε στην ίδια εκδήλωση ήταν το V7 Scrambler, μια αντικειμενικά πολύ όμορφη παραλλαγή πάνω στο γνωστό πλαίσιο και κινητήρα του V7. Βέβαια “όλα τα λεφτά” και το πιο χαρακτηριστικό σημείο του σχεδιασμού της αποτελούν οι δυο ανασηκωμένες εξατμίσεις, που τις έχει φτιάξει μάλιστα η Arrow για το πρωτότυπο. Τα δυο νέα μοντέλα δεν αναμένεται να φθάσουν στις εκθέσεις πριν από το 2012 και μέχρι τότε θα μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες και τα χαρακτηριστικά τους.