Οι μελλοντικές Moto Guzzi

Από το

Μαύρο Σκύλο

22/2/2011

Δυο πρωτότυπα μοντέλα παρουσίασε επίσημα το ιταλικό εργοστάσιο σε μια συνάντηση με τους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες του που έγινε στο Monte Carlo. Το πρώτο αφορά τον αντικαταστάτη της διαχρονικής California, η οποία έχει επανασχεδιαστεί πλήρως. Ο κινητήρας της είναι νέος, που ακολουθεί όμως τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά που συνοδεύουν όλους τους κινητήρες της από τα τέλη της δεκαετίας του '60: τοποθετημένος στον διαμήκη άξονα της μοτοσυκλέτας με δυο κυλίνδρους με περιεχόμενη γωνία 90ο, το κιβώτιο ταχυτήτων πίσω από αυτόν και τελική μετάδοση με άξονα. Ο κινητήρας εξακολουθεί να είναι αερόψυκτος, αλλά η χωρητικότητά του έχει αυξηθεί και φθάνει πλέον τα 1400 κυβικά. Να σημειώσουμε ότι η υπάρχουσα California έχει κινητήρα 1100 κυβικών.
Η επανασχεδιασμένη California δείχνει πολύ χαμηλότερη από αυτήν που θα αντικαταστήσει και με πολλά σημεία -όπως ο προβολέας και οι χυτές αλλά με πολλές ακτίνες αλουμινένιες ζάντες- να φανερώνουν τη σύγχρονη σχεδίασή της. Η πλειονότητα των εξαρτημάτων της είναι καινούρια, από τις αναρτήσεις έως τα φρένα της που χρησιμοποιούν ακτινικές δαγκάνες της Brembo στον μπροστινό τροχό. Ανάμεσα στα λίγα επίσημα χαρακτηριστικά που δημοσιοποίησε η Piaggio -όπως ο κυβισμός- δεν υπάρχει κάποια αναφορά σε υγρόψυξη. Ο νέος κινητήρας δείχνει ιδιαίτερα ψηλός και το ρεζερβουάρ έχει τις χαρακτηριστικές εσοχές στο κάτω μέρος του για να χωρέσουν οι κεφαλές. Σε αυτές, αλλά και στους κυλίνδρους, οι ψήκτρες κάνουν έντονη την παρουσία τους αν και στο εμπρός μέρος του κινητήρα και κάτω από το λαιμό θα μπορούσε να είναι “κρυμμένο” το ψυγείο της υγρόψυξης. Ακόμη όμως αυτό παραμένει εικασία.
Το δεύτερο μοντέλο που παρουσιάστηκε στην ίδια εκδήλωση ήταν το V7 Scrambler, μια αντικειμενικά πολύ όμορφη παραλλαγή πάνω στο γνωστό πλαίσιο και κινητήρα του V7. Βέβαια “όλα τα λεφτά” και το πιο χαρακτηριστικό σημείο του σχεδιασμού της αποτελούν οι δυο ανασηκωμένες εξατμίσεις, που τις έχει φτιάξει μάλιστα η Arrow για το πρωτότυπο. Τα δυο νέα μοντέλα δεν αναμένεται να φθάσουν στις εκθέσεις πριν από το 2012 και μέχρι τότε θα μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες και τα χαρακτηριστικά τους.

Kawasaki Z900RS: Νέο χρώμα στην Ιαπωνία για τη βασική έκδοση

Συνεχίζουν οι εκδόσεις Black Ball Edition και SE
kawasaki z900rs
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

30/7/2026

Η Kawasaki Ιαπωνίας ανακοίνωσε την ανανεωμένη γκάμα της Z900RS για το 2027, με έναν νέο χρωματισμό για τη βασική έκδοση του μοντέλου.

Η Kawasaki Z900RS συνεχίζει να αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες neo-retro μοτοσυκλέτες της αγοράς, διατηρώντας την αισθητική που είναι εμπνευσμένη από τη κλασσική Z1 του 1972, αλλά με σύγχρονα τεχνολογία και ηλεκτρονικά συστήματα.

kawasaki z900rs
Η βασική έκδοση Kawasaki Z900RS με το νέο της χρώμα

Για το 2027, η Kawasaki επαναφέρει στην Ιαπωνία τη βασική έκδοση - στην Ευρώπη δεν σταμάτησε ποτέ να διατίθεται - και θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο νέο χρώμα Candy-Tone Greenish Blue. Η απόχρωση παραπέμπει στην Kawasaki Z900 (A4) του 1976, αν και η σχεδίαση των γραφικών διαφέρει από το ιστορικό μοντέλο.

Kawasaki
Kawasaki Z900 (1976)

Σε αντίθεση με την Black Ball Edition, η οποία διαθέτει μαύρα φινιρίσματα σε αρκετά εξαρτήματα, η νέα βασική έκδοση χρησιμοποιεί περισσότερες χρωμιωμένες και ασημί λεπτομέρειες, θυμίζοντας περισσότερο τις κλασικές Z της δεκαετίας του '70.

Τρεις εκδόσεις για το 2027

Kawasaki Z900RS
Kawasaki Z900RS Black Ball Edition

Η σειρά Z900RS θα συνεχίσει να αποτελείται από τρεις εκδόσεις: Z900RS Standard, Z900RS Black Ball Edition και Z900RS SE.

Η κορυφαία SE διατηρεί τον premium εξοπλισμό της, με φρένα Brembo και πίσω ανάρτηση Öhlins, ενώ η Black Ball Edition συνεχίζει με την χαρακτηριστική σκοτεινή αισθητική της.

Kawasaki Z900RS
Kawasaki Z900RS SE

Ο αναβαθμισμένος εξοπλισμός παραμένει

Και οι τρεις εκδόσεις διατηρούν όλες τις τεχνικές αναβαθμίσεις που παρουσιάστηκαν στο μοντέλο του 2026, όπως:

  • ηλεκτρονικό γκάζι (Electronic Throttle Valves)
  • αδρανειακή κεντρική μονάδα (IMU)
  • σύστημα Kawasaki Cornering Management Function (KCMF)
  • quickshifter
  • cruise control
  • στενότερο τιμόνι
  • νέο κάλυμμα σέλας.
Kawasaki Z900RS

Δεν υπάρχουν μηχανικές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ οι χρωματισμοί και οι τιμές των εκδόσεων Black Ball Edition και SE παραμένουν δίχως μεταβολή στην ιαπωνική αγορά.

Η διάθεση στην ιαπωνική αγορά ξεκινά στις 1 Αυγούστου 2026 για τις Z900RS STD και Z900RS SE, ενώ η Black Ball Edition θα ακολουθήσει στις 1 Σεπτεμβρίου 2026. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση για τη διάθεσή τους στις ευρωπαϊκές αγορές.