Οι πρώτες δοκιμές της Husqvarna 900

Από το

Μαύρο Σκύλο

11/7/2011

Η νέα μοτοσυκλέτα δρόμου που ετοιμάζει η Husqvarna φωτογραφήθηκε κατά τη διάρκεια της οδήγησής της σε γερμανικούς δρόμους. Το ότι βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης είναι ολοφάνερο από τα καλώδια και τους αισθητήρες που την διατρέχουν. Αυτό που επίσης φαίνεται με τη πρώτη ματιά είναι οι μινιμαλιστικές διαστάσεις της, ειδικά στο εμπρός μέρος της. Ο κινητήρας της είναι ο δικύλινδρος παράλληλος που χρησιμοποιεί η BMW στη σειρά των F800, αλλά για τις ανάγκες της Husqvarna o κυβισμός του έχει αυξηθεί στα 900 κυβικά. Η μοτοσυκλέτα εξελίσσεται από κοινού με την BMW, στην οποία άλλωστε η Husqvarna ανήκει. Θέλοντας να έχουν όσο γίνεται μεγαλύτερη δημοσιότητα, έφτιαξαν ειδική ιστοσελίδα για τη νέα μοτοσυκλέτα, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι η ισχυρότερη μοτοσυκλέτα που έχει φτιάξει η Husqvarna στην ιστορία της. Την 1η Ιουλίου μάλιστα θα την δείξουν από την ιστοσελίδα αυτή. Η διεύθυνσή της είναι η: 900.husqvarna-motorcycles.com

Suzuki RM-Z450 και RM-Z250: Βελτιώσεις με βάση την πρωταθλήτρια AMA SX του Ken Roczen

Η Suzuki ανανεώνει τις δύο ΜΧ μοτοσυκλέτες της σε αναρτήσεις, κινητήρα και τροχούς
Suzuki RM-Z450
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/7/2026

Σπουδαία χρονιά αυτή για τη Suzuki στις ΗΠΑ, όπου ο Ken Roczen κατέκτησε το πρωτάθλημα 2026 AMA Supercross με το RM-Z450, εμπνέοντας τη Suzuki να προχωρήσει σε αναβαθμίσεις και βελτιώσεις της ΜΧ μοτοσυκλέτας της για το 2027 και να την παρουσιάσει στις ΗΠΑ, πρώτα απ’ όλον τον κόσμο.

Το RM-Z450 του 2027 (κεντρική φωτογραφία) αποκτά νέες αναρτήσεις της ΚΥΒ μπροστά και πίσω, καθώς και νέες μαύρες ζάντες RK Excel με εργοστασιακή τοποθέτηση ελαστικών Bridgestone Battlecross X30.

Αλλαγή συναντάμε και στο φιλτροκούτι, συγκεκριμένα στον αυλό που στέλνει τον αέρα στα σώματα του ψεκασμού, το οποίο έχει νέο σχήμα για αποδοτικότερη τροφοδοσία με αέρα και αμεσότερη αίσθηση στο γκάζι.

Suzuki RM-Z250

To RM-Z 250 βλέπει ανανέωση στις αναρτήσεις του, οι οποίες έχουν νέο σετάρισμα για το 2027. Μια ακόμη διαφορά στο νέο μοντέλο είναι η εξάτμιση, που έχει καινούργιο τελικό, όπως πάντα συμβατό με τις προδιαγραφές FIM και ΑΜΑ.

Όπως και το 450, το RM-Z250 φορά νέες ζάντες RK Excel και τις ντύνει με νέα λάστιχα Dunlop GEOMAX MX34.

Η Suzuki δεν είχε αλλάξει σχεδόν καθόλου τις δύο ΜΧ μοτοσυκλέτες τα τελευταία χρόνια και, παρότι στα μοντέλα του 2027 έχει ενσωματώσει τις παραπάνω αλλαγές, δεν πειράζει καθόλου την εμφάνισή τους που συνεχίζει με τα ίδια χρώματα και γραφικά που γνωρίζουμε από φέτος.

Suzuki RM-Z250 Champions

Παράλληλα, για να τιμήσει το πρωτάθλημα του Roczen στις ΗΠΑ θα διαθέσει και δύο ανάλογες ρέπλικες στην αμερικανική αγορά - RM-Z450 Champions Edition και RM-Z250 Champions Edition - επενδυμένες με το πακέτο Suzuki RM Army Package που περιλαμβάνει ολόσωμη εξάτμιση Pro Circuit T-6 και κιτ γραφικών που αντιγράφουν την εργοστασιακή RM-Z450 του Roczen.