Οι πρώτες φωτογραφίες του Ducati Diavel V4 2023: Με 4 εξατμίσεις!

Είναι τετρακύλινδρο και θέλει να το δείχνει
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

6/9/2022

Από την παρουσίαση του πρώτου Panigale V4 στην EICMA στο τέλος του 2017, ο πρόεδρος της Ducati κύριος Claudio Domenicali είχε πει πως αυτός ο V4 κινητήρας αποτελεί πλατφόρμα για τη δημιουργία μιας νέας σειράς μοντέλων και θα κατασκευάζεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Η μία έκδοση έχει δεσμοδρομικό σύστημα κίνησης των βαλβίδων και χρησιμοποιείται στα Superbike και streetfoghter της ιταλικής εταιρείας, όπου η μέγιστη ιπποδύναμη στις υψηλές στροφές είναι το ζητούμενο, ενώ η δεύτερη έκδοση του κινητήρα δεν έχει Desmo, κάτι που μειώνει το κόστος κατασκευής και αυξάνει τα διαστήματα service, μειώνοντας παράλληλα το κόστος συντήρησης.

 

Τον κινητήρα αυτόν τον είδαμε πρώτη φορά στο Multistrada V4 και τώρα ήρθε η σειρά να μπει στο Diavel.

Το γερμανικό Motorrad εξασφάλισε τις πρώτες φωτογραφίες του Diavel V4 να κάνει δοκιμές στους δρόμους της Ιταλίας με εξοπλισμό μετρήσεων και όπως βλέπουμε, η μοτοσυκλέτα έχει πολλές σχεδιαστικές αλλαγές, έστω κι αν προσπαθεί να κρατήσει τα βασικά στοιχεία του προηγούμενου V2 Diavel, δηλαδή το τεράστιο πίσω ελαστικό και ο χωμένος μέσα στα καλάμια προβολέας.

 

Το ρεζερβουάρ είναι εντελώς διαφορετικό και οι αεραγωγοί είναι πλέον ξεχωριστοί και πολύ πιο μεγάλοι σε μέγεθος, θυμίζοντας έντονα το Yamaha V-Max.

Το πίσω αμορτισέρ είναι και αυτό σε διαφορετική θέση, φεύγοντας από το πλάι του κινητήρα και πηγαίνοντας στο κέντρο του ψαλιδιού. Με το μάτι δεν φαίνεται να έχει μοχλικό, όμως οι φωτογραφίες δεν μας βοηθάνε πολύ…

Η συγκεκριμένη έκδοση στις φωτογραφίες είναι η βασική και όχι οι S με τις αναρτήσεις της Ohlins.

 

Για το τέλος αφήσαμε την εξάτμιση με τις τέσσερις απολήξεις… Προφανώς ήθελαν να τονίσουν με κάποιο σχεδιαστικό τέχνασμα τον V4 κινητήρα, αλλά άμα δεν σε λένε Tamburini το αποτέλεσμα μπορεί να είναι παράξενο.

 

 

SYM ADX200 L/C TCS Top Box: Σύντομα στην Ελλάδα στην ίδια τιμή με το 125!

Νέο μοντέλο στην οικογένεια ADX ανάμεσα στα 125 και 300
sym
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

23/10/2026

Με τη μόδα των σκούτερ με adventure σχεδίαση να πρωταγωνιστεί στις επιλογές της αγοράς, η SYM ετοιμάζεται να προσθέσει ένα ακόμη μοντέλο στη γκάμα της, η οποία μετρά ήδη τα ADX125, ADX300 και ADXTG 400.

Το νέο μοντέλο που αναμένεται σύντομα στην ελληνική αγορά είναι το ADX200 L/C TCS Top Box με μονοκύλινδρο υγρόψυκτο και τετραβάλβιδο κινητήρα 175,3 κυβικών εκατοστών, μέγιστη ισχύ 16,3 ίππων και ροπή 1,6 χιλιογραμμόμετρων για βάρος 150 υγρών κιλών.

sym adx200

Με τη σέλα σε ύψος 810 χιλιοστών από το έδαφος και τροχούς 13 ιντσών μπροστά και πίσω, το ADX200 διαθέτει δικάναλο ABS της Continental και traction control, αλλά και αρκετά γεμάτη λίστα εξοπλισμού.

sym adx200

Η SYM εφοδιάζει το σκούτερ της με κάμερα καταγραφής μπροστά, έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth και πλοήγηση (GPS) μέσω της εφαρμογής SYM+, ενώ στην τιμή περιλαμβάνεται και κεντρική βαλίτσα (top box) αλουμινίου με χωρητικότητα 45 λίτρων και πλάτη για την άνεση του συνεπιβάτη.

sym adx200

Διαθέσιμο στη χώρα μας από τον Δεκέμβριο 2026 σε δύο χρωματισμούς, ασημί και μαύρο, το SYM ADX200 L/C TCS Top Box κοστολογείται προς 3.195 ευρώ, τιμή ίδια με αυτή του ομώνυμου μοντέλου 125 κυβικών εκατοστών!