Οι πρώτες φωτογραφίες του Ducati Diavel V4 2023: Με 4 εξατμίσεις!

Είναι τετρακύλινδρο και θέλει να το δείχνει
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

6/9/2022

Από την παρουσίαση του πρώτου Panigale V4 στην EICMA στο τέλος του 2017, ο πρόεδρος της Ducati κύριος Claudio Domenicali είχε πει πως αυτός ο V4 κινητήρας αποτελεί πλατφόρμα για τη δημιουργία μιας νέας σειράς μοντέλων και θα κατασκευάζεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Η μία έκδοση έχει δεσμοδρομικό σύστημα κίνησης των βαλβίδων και χρησιμοποιείται στα Superbike και streetfoghter της ιταλικής εταιρείας, όπου η μέγιστη ιπποδύναμη στις υψηλές στροφές είναι το ζητούμενο, ενώ η δεύτερη έκδοση του κινητήρα δεν έχει Desmo, κάτι που μειώνει το κόστος κατασκευής και αυξάνει τα διαστήματα service, μειώνοντας παράλληλα το κόστος συντήρησης.

 

Τον κινητήρα αυτόν τον είδαμε πρώτη φορά στο Multistrada V4 και τώρα ήρθε η σειρά να μπει στο Diavel.

Το γερμανικό Motorrad εξασφάλισε τις πρώτες φωτογραφίες του Diavel V4 να κάνει δοκιμές στους δρόμους της Ιταλίας με εξοπλισμό μετρήσεων και όπως βλέπουμε, η μοτοσυκλέτα έχει πολλές σχεδιαστικές αλλαγές, έστω κι αν προσπαθεί να κρατήσει τα βασικά στοιχεία του προηγούμενου V2 Diavel, δηλαδή το τεράστιο πίσω ελαστικό και ο χωμένος μέσα στα καλάμια προβολέας.

 

Το ρεζερβουάρ είναι εντελώς διαφορετικό και οι αεραγωγοί είναι πλέον ξεχωριστοί και πολύ πιο μεγάλοι σε μέγεθος, θυμίζοντας έντονα το Yamaha V-Max.

Το πίσω αμορτισέρ είναι και αυτό σε διαφορετική θέση, φεύγοντας από το πλάι του κινητήρα και πηγαίνοντας στο κέντρο του ψαλιδιού. Με το μάτι δεν φαίνεται να έχει μοχλικό, όμως οι φωτογραφίες δεν μας βοηθάνε πολύ…

Η συγκεκριμένη έκδοση στις φωτογραφίες είναι η βασική και όχι οι S με τις αναρτήσεις της Ohlins.

 

Για το τέλος αφήσαμε την εξάτμιση με τις τέσσερις απολήξεις… Προφανώς ήθελαν να τονίσουν με κάποιο σχεδιαστικό τέχνασμα τον V4 κινητήρα, αλλά άμα δεν σε λένε Tamburini το αποτέλεσμα μπορεί να είναι παράξενο.

 

 

Οι τιμές στην Ελλάδα των Royal Enfield Himalayan 450 και Bullet 350

Έρχονται σε τέσσερεις εκδόσεις
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/12/2023

Η Muvus A.E. αντιπρόσωπος της Royal Enfield στην Ελλάδα ανακοίνωσε τις προτεινόμενες τιμές λιανικής για τα νέα Himalayan 450 και Bullet 350 που προστίθενται στην γκάμα της Enfield για το 2024. Συγκεκριμένα το νέο υγρόψυκτο Himalayan 450 θα ξεκινά από τα 5.890€ για την μονόχρωμη έκδοση Gravel Grey. Οι δίχρωμες εκδόσεις με το ίδιο επίπεδο εξοπλισμού θα έχουν 100€ παραπάνω διαμορφώνοντας την τιμή τους στα 5.990€, ενώ η έκδοση Hanle Black θα έχει τιμή 6.190€. Οι κορυφαίες εκδόσεις με τις Tubeless ζάντες/ελαστικά θα έχουν 6.490€.  Τα νέα Bullet 350 θα έχουν 5.250€ οι εκδόσεις Standard και 5.390€ η Black-Gold. Στον τιμοκατάλογο της ελληνικής αντιπροσωπείας παραμένουν όλες οι εκδόσεις του αερόψυκτου Himalayan 410 και του Scram 411.  

Ακολουθούν αναλυτικά οι τιμές όλων των μοντέλων:

123456