PFMoto - Νέα κινέζικη εταιρεία

Με σήμα της το ελληνικό "π" στο τετράγωνο
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/7/2022
Η PFMoto είναι μια νέα κινέζικη εταιρεία που αναμένεται να παρουσιάσει επίσημα την γκάμα της στο ευρύ κοινό στις 16 Αυγούστου, γκάμα που αρχικά θα περιλαμβάνει ένα διαστημικής εμφάνισης Tourer μοντέλο αμερικάνικου στιλ, και ένα scooter.
 
Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως το PF της PFMoto αντιπροσωπεύει την εταιρεία Paifang, αν και η εταιρεία Paifang που μπορεί κανείς να βρει στο διαδίκτυο δεν έχει καμία σχέση με μοτοσυκλέτες.
 
Τα κινέζικα μέσα πάντως αναφέρουν πως η νέα εταιρεία θα είναι θυγατρική της Geely, του γκρουπ που κατέχει τόσο την Qianjiang (βλέπε QJmotor και Benelli) όσο και τη Lifan όσον αφορά στους δύο τροχούς αλλά και τις Lotus, Volvo κ.α. στους τέσσερις.
Το site της PFMoto βρίσκεται ήδη online, αν και για την ώρα όλα τα link του είναι ανενεργά. Εκεί βλέπουμε το ελληνικό γράμμα π, στο τετράγωνο, και τη φράση “π2 moto”.
 
Μπερδεμένη για την ώρα η ονομασία. Θα είναι PFMoto, θα είναι Paifang, ή “π2 moto”; Ίδωμεν.
 
Στη μετάφραση του site μέσω google translate διαβάζουμε τσιτάτα του marketing όπως το κάτωθι: “Η εξερεύνηση του αγνώστου, η επιθυμία για ποίηση (δημιουργία;). Δεν μου αρέσει η επανάληψη, θέλω να πετάξω ελεύθερα, να έχω άπειρο χώρο.”
 
Ως στόχος της νέας εταιρείας αναφέρεται η παροχή νέων εμπειριών για τη Gen Z.
Στα πρώτα δύο μοντέλα της εταιρείας το πιο εντυπωσιακό ονομάζεται Starship 3. Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα σεβαστών διαστάσεων σε στιλ αμερικάνικου tourer μοντέλου, με υγρόψυκτο V2 κινητήρα, που θυμίζει Harley-Davidson και Indian, αλλά σε πολύ πιο φουτουριστικό στιλ.
Διαθέτει συμβατικό πιρούνι, ακτινικές δαγκάνες στα φρένα μπροστά, ενσωματωμένες βαλίτσες σε bagger στιλ πίσω, και μια τεράστια TFT ψηφιακή οθόνη οργάνων.
Για το δεύτερο μοντέλο, το scooter “Gravity” έχουμε μόνο ένα σκίτσο, όπου ο κινητήρας δείχνει να είναι θερμικός και όχι ηλεκτρικός.
 
Αναμένουμε να δούμε αν η νέα εταιρεία θα έχει στόχους και για εξαγωγές, ή αν θα παραμείνει εστιασμένη στην κινέζικη αγορά.

Husqvarna: Αποκάλυψε τη σειρά Motocross για το 2027 – Μόνο εμφανισιακές οι αλλαγές

Με λευκά πλαίσια και κορυφαία περιφερειακά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/5/2026

Αποκαλύφθηκαν τα δίχρονα και τετράχρονα μοντέλα motocross της Husqvarna για το 2027 έχουν ανακοινωθεί επίσημα, παρουσιάζοντας μια νέα εμφάνιση και κορυφαία περιφερειακά από εταιρείες όπως οι εξαρτήματα Brembo, ODI, WP, Pro Taper και Dunlop.

Για το 2027, η πλήρης γκάμα motocross της Husqvarna ανανεώνεται με λευκά πλαίσια και αφορά όλη τη γκάμα: TC 50, TC 65 και TC 85, TC 125, TC 250, TC 300, FC 250, FC 350 και FC 450. Ας δούμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Husqvarna TC 250
Husqvarna TC 250

Δίχρονη σειρά

  • TC 125
  • TC 250
  • TC 300
Husqvarna FC 450
Husqvarna FC 450

Τετράχρονη σειρά

  • FC 250
  • FC 350
  • FC 450

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Νέο λευκό πλαίσιο
  • Νέα γραφικά
  • Ανάρτηση WP XACT
  • Κορυφαία περιφερειακά από τις Brembo, ProTaper, Twin Air και ODI
  • Ελαστικά Dunlop Geomax MX34
  • Σύστημα Throttle Body Injection (TBI)
  • Quickshifter
  • Δύο χάρτες που αλλάζουν από τον πολυλειτουργικό διακόπτη
Husqvarna TC 50
Husqvarna TC 50

Μικρή σειρά

  • TC 50
  • TC 65
  • TC 85 (19/16 & 17/14)

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Νέο λευκό πλαίσιο
  • Νέα γραφικά
  • Ρυθμιζόμενο πιρούνι WP XACT και αμορτισέρ XACT PDS
  • Ελαστικά MAXXIS MAXXCROSS MX-ST
  • Η εργονομία στα μοντέλα TC 50 και TC 65 μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα καθώς οι αναβάτες μεγαλώνουν
  • Ποιοτικά εξαρτήματα δοκιμασμένα σε αγώνες από τις εταιρείες Formula, Galfer, Excel, Neken και ODI

Η σειρά motocross και μίνι μοτοσυκλετών του 2027 θα είναι διαθέσιμη στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα της Husqvarna Mobility πολύ σύντομα.