Πρώτες φωτογραφίες Suzuki V-Strom 700 2023: Δοκιμές στο Stelvio

Στο τελικό στάδιο πριν την παραγωγή
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

30/8/2022

Η ιστορία με την Suzuki να ετοιμάζει μια νέα σειρά μοτοσυκλετών για τη μεσαία κατηγορία κυβισμού με βάση ένα δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 700 κυβικών είναι τόσο παλιά που χρειάστηκε να ψάξουμε στα αρχεία μας για να θυμηθούμε πότε ήταν η πρώτη φορά που είδαμε το πρωτότυπο Recursion στην έκθεση της EICMA.

Τότε, πίσω στο 2014 η Suzuki μας υποσχόταν πως ο κινητήρας που θα αντικαθιστούσε τον θρυλικό πλέον V2 κινητήρα 650 του V-Stom 650 και SV 650, θα είχε και turbo!

Τα χρόνια πέρασαν, η Kawasaki έδειξε τον δικό της υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, όμως από την μεριά της Suzuki δεν υπήρξε κάποιο νέο.

Κάποια στιγμή το 2017, το φως της δημοσιότητας είδαν κάποιες πατέντες της Suzuki για μια μοτοσυκλέτα δρόμου με δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, ο οποίος όμως δεν είχε turbo.

Λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε πως η ιδέα της χρήσης turbo έμεινε στο ράφι και πως τον δρόμο της παραγωγής θα πάρει τελικά η ατμοσφαιρική έκδοση του δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα που είχαμε δει στο πρωτότυπο Recursion.

Ακολούθησαν και άλλες καταθέσεις πατεντών για διαφορετικού σχεδιασμού πλαίσια με τον νέο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, όπου όλα τους απεικόνιζαν για μοτοσυκλέτα δρόμου.

Τον τελευταίο χρόνο ήταν βέβαιο πως η Suzuki θα σταματήσει τον ακριβό στην κατασκευή V2 κινητήρα των 650 κυβικών και στη θέση του θα κατασκευάζει τον σαφώς φτηνότερο κατασκευάστηκα δικύλινδρο εν σειρά, ακολουθώντας το παράδειγμα της Honda που με τον δικύλινδρο εν σειρά των 500 κυβικών και τον δικύλινδρο εν σειρά των 1100 κυβικών αντικατέστησε όλους τους V2 και V4 κινητήρες που είχε τα προηγούμενα χρόνια στη γκάμα της.

Στις πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφορούν με το νέο V-Strom 700 να δοκιμάζεται στη διάσημη τουριστική διαδρομή Stelvio φέτος τον Ιούλιο, βλέπουμε ξεκάθαρα πολλές λεπτομέρειες της νέας μοτοσυκλέτας.

Το upside/down πιρούνι, οι μεγάλοι τροχοί 21” εμπρός και 18” πίσω, καθώς και η αισθητική από το V-Strom 1050 που είναι εμπνευσμένη από τα DR Big, δείχνουν ξεκάθαρα πως η Suzuki θέλει να τονίσει περισσότερο την Off-Road πλευρά της μοτοσυκλέτας και να ανταγωνιστεί τα Yamaha Tenere 700 και Aprilia Tuareg 660.

Ο πίνακας οργάνων είναι πλέον ψηφιακός και μοιάζει ίδιος με εκείνον που έχουν τα V-Strom 1050 και GSX-S 1000.

Παρά το γεγονός πως ο κινητήρας δεν είναι πλέον V, το πιθανότερο είναι να διατηρηθεί το όνομα V-Strom, αφού και το μικρότερο δικύλινδρο εν σειρά V-Strom 250 και το νέο μονοκύλινδρο V-Strom SX 250 έχουν διατηρήσει το γράμμα “V” στο όνομά τους. Εκτός κι αν η Suzuki θέλει να τονίζει ακόμα περισσότερο τον off-road χαρακτήρα και επαναφέρει τα γράμματα DR, οπότε από DL650 V-Strom που ονομάζεται το σημερινό μοντέλο να έχουμε από εδώ και πέρα το DR 700!

Honda XL750 Transalp: Ανακοινώθηκε η τιμή σε Αυστρία! – Πόσο θα κάνει στην Ελλάδα

Αναμένουμε από έως 11.600 έως 11.700!
Honda Transalp 2023 price
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/1/2023

Λίγες ημέρες πριν από μία τοπική έκθεση μοτοσυκλέτας στην Αυστρία, λίγο έξω από την Βιέννη όπου η εκεί αντιπροσωπεία θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά την νέα Transalp, οι Αυστριακοί παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να μην χρειάζεται να απαντούν συνέχεια στην ερώτηση της «Τιμούλας», που αν και λιγότερο συμβαίνει και εκεί.

Στην Αυστρία θα κοστίζει €11.590 που αμέσως την κατατάσσει την φθηνότερη ανάμεσα στις Ιαπωνικές αλλά και την φθηνότερη της κατηγορίας στην εκεί αγορά, καθώς το Yamaha Ténéré 700 ξεκινά από €12,099, το νέο Suzuki V-Strom 800DE από €12,790 και το BMW F 850 ​​GS από €14,570. Το νέο V-Strom είναι επίσης μία μοτοσυκλέτα που περιμένουμε να ανακοινωθεί η τιμή της, ενώ στις διαφορές τους πρέπει να τονιστεί πως ο βασικός εξοπλισμός δεν είναι ίδιος. Το Suzuki για παράδειγμα δίνεται στην Αυστρία με quickshifter, ποδιά και χούφτες, βέβαια από την άλλη το νέο Transalp είναι με διαφορά το πιο δυνατό στην ονομαστική ιπποδύναμη που να θυμίσουμε πως είχαμε ανακοινώσει πρώτοι στον κόσμο έχοντας σίγουρο πως η Honda δεν θα αλλάξει την απόδοση με το Hornet, όπως και τελικά έπραξε. Παράλληλα στον τομέα των ηλεκτρονικών το νέο Transalp επίσης έρχεται με πλήρες πακέτο και έτσι στην Αυστρία ανακοινώνεται ως μία από τις καλύτερες προτάσεις με σχέση τιμής – κόστους, αν και προφανώς αυτό παραμένει τώρα στα χαρτιά, μέχρι την πρώτη την οδηγική του παρουσίαση που υπολογίζεται στα μέσα Μαρτίου.

Η Αυστρία, συγκεκριμένα, είναι μία αγορά που παρουσιάζει ομοιότητες με την δική μας λόγω υψηλότατης φορολογίας. Συχνά ο κόσμος παραβλέπει πως εμείς οι μοτοσυκλετιστές στην Ελλάδα πληρώνουμε δυσβάσταχτα ψηλότερα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους κάθε μοντέλο τόσο για το υψηλότερο ΦΠΑ με βάση το εισόδημα, όσο και με τις υπόλοιπες χρεώσεις με τις οποίες η Πολιτεία βαρύνει τις εισαγωγές.

Οι τιμές της Ιταλίας και της Γερμανίας για παράδειγμα, επιβαρύνονται λιγότερο και συχνά οι εκεί αντιπροσωπείες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους με χαμηλότερη λιανική τιμή. Οι τιμές της Αυστρίας λοιπόν συχνά πλησιάζουν εκείνες της Ελλάδα, αν και το καλό για εκείνους είναι πως τα εισοδηματικά κριτήρια είναι καλύτερα που σημαίνει πως και η επιβάρυνση της Πολιτείας είναι πιο λογική εκεί. Από την στιγμή λοιπόν που εκεί θα κοστίζει €11.590, περιμένουμε κι εδώ μία λιανική έως €11.700 πράγμα που θα το φέρει στην ίδια τιμή με την βασική έκδοση του Tenere από το οποίο θα το χωρίζει όμως ο πλουσιότερος εξοπλισμός και αρκετά άλογα.

Είναι επίσης πραγματικότητα πως η τιμή του νέου Transalp αποτελεί για τους υπόλοιπους του ανταγωνισμού στην κατηγορία το μεγάλο ερωτηματικό, καθώς ελπίζουν να μην καταφέρει στην Ελλάδα να σπάσει το όριο των 12.000, ένα στοίχημα που δείχνει να χάνεται. Λογικά η επίσημη ανακοίνωση του νέου τιμοκαταλόγου δεν θα αργήσει να έρθει ώστε να δούμε αν είναι ακριβές το παράδειγμα.

Περισσότερα για τις τιμές της κατηγορίας σε προηγούμενο άρθρο εδώ.

Ετικέτες