QJ SRT 700: Ανακοινώθηκε η τιμή του

Περισσότερα κυβικά και λιγότερα χρήματα
open
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

20/2/2023

Η QJ έχει κάνει απόβαση στην χώρα μας εδώ και μερικού μήνες και μία-μία οι μοτοσυκλέτες καταφθάνουν στα καταστήματα. Σειρά αυτή τη φορά έχει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα για την Ελλάδα μοντέλα της, το SRT 700 με δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 73,5 ίππων. Παρά το γεγονός πως σε επίπεδο κυβισμού και χρήσης ανήκει στην κατηγορία του Yamaha Tracer 7, εν τούτοις η τιμή των 6.995€ που ανακοίνωσε η ελληνική αντιπροσωπεία βρίσκεται στο επίπεδο των μικρότερου κυβισμού μοτοσυκλέτων της κατηγορίας των 350-500 κυβικών.

1

Παρά την δελεαστική τιμή, ο εξοπλισμός είναι αρκετά πλούσιος, με έγχρωμη οθόνη TFT, θύρα USB, LED φώτα εμπρός και πίσω, κάγκελα, δύο δίσκους εμπρός με ακτινικές δαγκάνες και χούφτες. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης της εγγύησης στα 4 χρόνια.

234

 

QJMOTOR SRT 125 DX 2026 – Νέα adventure παρουσιάστηκε στην έκθεση της Λυών με πιστοποίηση Euro 5+

Απευθείας από τη γαλλική έκθεση αποκαλύπτουμε τον νέο βενιαμίν της οικογένειας SRT που η QJMOTOR φέρνει στην Ευρώπη.
QJMOTOR SRT 125 DX
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/2/2026

Η adventure γκάμα της QJMOTOR ετοιμάζεται να υποδεχτεί δύο νέα μέλη, το SRT 300 DX που ήδη προλογίζεται στην ελληνική ιστοσελίδα της εταιρείας - έχοντας πρώτα εμφανιστεί και στην EICMA 2025 - καθώς και το νέο SRT 125 DX που κάνει το πανευρωπαϊκό του ντεμπούτο αυτές τις μέρες στην Έκθεση της Λυών στη Γαλλία, όπου το ΜΟΤΟ είναι παρόν.

Το νέο 125 χτίζεται πάνω στην ίδια σχεδιαστική βάση με το 300, με εμφάνιση μεγάλης μοτοσυκλέτας που από μπροστά θυμίζει κάτι από Honda Africa Twin και - ίσως λίγο περισσότερο - το MV Agusta Lucky Explorer 5.5 με τον κινητήρα της QJMOTOR/Benelli που τελικώς δεν έφτασε ποτέ στην παραγωγή.

 

QJMOTOR SRT 125 DX

Το SRT 125 DX βασίζεται στον ίδιο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο τετραβάλβιδο κινητήρα που φορά το COV 125 με απόδοση 15 hp στις 9.500 rpm και 1.3 kgm στις 7.500 rpm για υγρό βάρος 129 κιλών.

Στημένο για χρήση σε κάθε είδους έδαφος, κυλά σε τροχούς 21 και 18 ιντσών, φορά ανεστραμμένο μη ρυθμιζόμενο πιρούνι και ένα κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ με μοχλικό με μόνη διαθέσιμη ρύθμιση την προφόρτιση ελατηρίου, ενώ φρενάρει με έναν δίσκο 300 mm με διπίστονη δαγκάνα μπροστά και δίσκο 220 mm με μονοπίστονη πίσω, υποστηριζόμενο από δικάναλο σύστημα ABS.

QJMOTOR SRT 125 DX

Αν και δεν έχουν κοινοποιηθεί οι διαδρομές των αναρτήσεών του, οι ικανότητές του εκτός δρόμου φωτογραφίζονται και από τη χορταστική ελάχιστη απόσταση από το έδαφος που φτάνει στα 225 mm, με τον αναβάτη να κάθεται σε ύψος 860 mm.

QJMOTOR SRT 125 DX

Στον εξοπλισμό του ξεχωρίζει η έγχρωμη TFT οθόνη με διαγώνιο 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth και ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης (GPS), ενώ διαθέτει και τις απαραίτητες παροχές φόρτισης USB, μια τύπου Α και μια τύπου C.

QJMOTOR SRT 125 DX

 

Το SRT 125 DX παρουσιάστηκε στη Λυών με πιστοποίηση Euro 5+ και ήδη έχει ανακοινωθεί σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία (προς €3.999) και η Πολωνία, αποκλειστικά σε κόκκινο χρώμα, καθώς αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα όπου κουμπώνει αρμονικά με τα δεδομένα της αγοράς. Λογικά αυτό θα συμβεί μετά το ανάλογο SRT 300 DX, που ήδη προλογίζεται στην ελληνική ιστοσελίδα της QJMOTOR, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη καθορισμένο χρονικό πλαίσιο.

Ετικέτες