QJMOTOR SRT 550: Επαναπροσδιορίζει την κατηγορία

Ελκυστική επιλογή στην Α2 κατηγορία
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

1/6/2023

H SRT 550 της QJMOTOR, στοχεύει στη δημοφιλέστατη στη χώρα μας κατηγορία των Sport Turing/Adventure μοτοσυκλετών.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.:

Η SRT 550 της QJMOTOR είναι αυτό που στη Φυσική ονομάζεται "συνισταμένη" δύναμη. Η δύναμη, δηλαδή, που προκύπτει από το συνδυασμό πολλών δυνάμεων και δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό ακριβώς πρεσβεύει η SRT 550: όλα αυτά που ψάχνει ο σύγχρονος αναβάτης, σε μια μοτοσυκλέτα που συνδυάζει τα πάντα, από την καθημερινή μετακίνηση μέχρι τον γύρο του κόσμου…

Με μια πλατφόρμα που αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον ανταγωνισμό, η QJMOTOR προσφέρει το πάντρεμα διαφορετικών κόσμων και απαιτήσεων σε ένα πραγματικά ολοκληρωμένο σύνολο, που επαναπροσδιορίζει την κατηγορία.

2

Οικονομικός, δυνατός και αξιόπιστος κινητήρας

Ο τετράχρονος, υγρόψυκτος, δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας, με τους δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους και τις τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο, διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ψεκασμό της Bosch και αποδίδει 47,6 ίππους (35kw) στις 7.500 στροφές, καθιστώντας την SRT ως μία από τις πλέον ελκυστικές επιλογές για την Α2 κατηγορία διπλωμάτων. Η τιμή της μέγιστης ροπής φτάνει τα 51Nm στις 5.500 στροφές, προσδίδοντας ένα δυναμικό χαρακτηριστικό στην προσωπικότητα της SRT 550 με έμφαση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, όπως μαρτυρούν και οι σχεδόν τετράγωνες διαστάσεις των κυλίνδρων (διάμετρος x διαδρομή 70,5mm x 71mm). Η χωρητικότητα του νέου κινητήρα, που αποτελεί εξέλιξη του προηγούμενου των 500 κυβικών εκατοστών, ανέρχεται στα 554cc και προκύπτει τόσο από την αύξηση της διαμέτρου των εμβόλων όσο και της διαδρομής του στροφάλου, γεγονός που αντανακλά τα διαφορετικά χαρακτηριστικά της απόδοσης.

3

Τα κινούμενα μέρη, όπως οι μπιέλες και τα έμβολα έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία προκειμένου να μειωθεί το βάρος και να αυξηθεί η αντοχή, με αντίστοιχα οφέλη, λόγω της μειωμένης αδράνειας, και στην ευστροφία του κινητήρα. Ο συμπλέκτης είναι φυσικά μονόδρομος και υποβοηθούμενος, διατηρώντας την ισορροπία στη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, ακόμη και στα απότομα κατεβάσματα των σχέσεων σε πιο γρήγορους ρυθμούς οδήγησης.

5

Εντυπωσιακή σχεδίαση – Ποιοτική κατασκευή

Η συνολική κατασκευή της SRT 550 αποπνέει μια ποιοτική αύρα, από τις μικρότερες λεπτομέρειες μέχρι το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Οι δυναμικές γραμμές που σχηματίζουν το ρύγχος με το ρεζερβουάρ δίνουν την αίσθηση μια δυναμικής και επιθετικής σιλουέτας, ενώ η ποιότητα της βαφής, η συναρμογή των πλαστικών και το φινίρισμα των κολλήσεων, μαρτυρούν την ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια.

6

Η προσπάθεια για συγκέντρωση των μαζών χαμηλά είναι εμφανής, με στόχο την ουδέτερη οδηγική συμπεριφορά, με τον αναβάτη να τοποθετείται "μέσα" στην μοτοσυκλέτα δημιουργώντας έτσι ένα σύνολο με χαμηλό κέντρο βάρους.

Σε συνδυασμό με την προστασία από τη ζελατίνα και τις χούφτες στο τιμόνι που περιλαμβάνονται στο στάνταρ εξοπλισμό, το επίπεδο της άνεσης που προσφέρει η SRT 550 είναι σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, συνεπικουρούμενο και από την εργονομικά μελετημένη θέση οδήγησης.

Τα full LED φώτα, και η θύρα φόρτισης USB, περιλαμβάνονται και αυτά στο στάνταρ εξοπλισμό της SRT, όπως και η LCD οθόνη των 5'' με δυνατότητα διασύνδεσης μέσω Bluetooth.

6

Κορυφαίος περιφερειακός εξοπλισμός

Η SRT 550 είναι εξοπλισμένη με ένα εξαιρετικό πακέτο περιφερειακών, όπως τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Pirelli Angel GT, με το αμορτισέρ να είναι ρυθμιζόμενο σε ό,τι αφορά την προφόρτιση του ελατηρίου και την απόσβεση επαναφοράς, ενώ το πιρούνι των 43mm είναι εργοστασιακά ρυθμισμένο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται άψογα στις απαιτήσεις της προσωπικότητας της SRT 550, με τη διαδρομή του να φτάνει τα 140mm. Το πακέτο των φρένων περιλαμβάνει και το δικάναλο ABS για τους δύο δίσκους των 320mm μπροστά και το 260mm πίσω.

Στάνταρ είναι επίσης τόσο τα προστατευτικά κάγκελα με μελετημένη τοποθέτηση ώστε να προστατεύουν τα πλαστικά ή το πλαίσιο σε περίπτωση πτώσης, όσο και το αλουμινένιο προστατευτικό εξάτμισης.

Η τιμή της SRT 550 έχει καθοριστεί στα 5.995€ με δυνατότητα επέκτασης της εγγύησης στα 4 χρόνια και διατίθεται μέσω του δικτύου QJMOTOR της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

Επισκεφτείτε τη σελίδα του μοντέλου εδώ: https://qjmotor.gr/model/srt-550/

89

 

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στον αναβάτη της εταιρείας, σε μόλις 100 αντίτυπα
motomagRieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Χρησιμοποιώντας ως βάση το enduro μοντέλο της, MR Pro, η Rieju παρουσίασε μία ειδική hard enduro έκδοση θέλοντας να τιμήσει τον αναβάτη της Alfredo Gomez, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα, ενώ εξοπλίζεται με εξαρτήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για αυτή την έκδοση, κουβαλώντας πολλά στοιχεία που έρχονται κατευθείαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αν και με παρόμοια βάση, οι μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούνται για τους Hard Enduro αγώνες έχουν ορισμένες σημαντικές διαφορές από τις “απλές” enduro. Τα πιο ουσιαστικά στοιχεία που βλέπουμε να διαφέρουν είναι ο τρόπος απόκκρισης του κινητήρα, αλλά και η αρκετά μεγαλύτερη προστασία των Hard Enduro μοντέλων, καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ακόμη πιο σκληρές συνθήκες και εμπόδια.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Με αφορμή την ένταξη του Alfredo Gomez στους κόλπους της, η Rieju, με αρκετά μακρά πορεία στους εκτός δρόμου αγώνες, φέρνει την ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez, η οποία εξοπλίζεται με πολλά εξαρτήματα, δημιουργημένα αποκλειστικά για αυτή την έκδοση. Σε αντίθεση με το Enduro, εδώ χρειαζόμαστε ακόμη πιο άμεση απόκριση, που θα διευκολύνει την διάβαση από μεγάλα τεχνητά εμπόδια. Για να το καταφέρουν αυτό, οι μηχανικοί της ισπανικής εταιρείας έκαναν αλλαγές στον κύλινδρο του δίχρονου κινητήρα, μεταφέροντας πιο χαμηλά την εισαγωγή. Η ειδικά κατασκευασμένη εξάτμιση OXA “Alfredo Gomez” συνδυάζεται με καρμπυρατέρ Keihin PWK 36. Όλα αυτά έχουν γίνει με μόνο ένα στόχο: την βελτιωμένη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στις απαιτητικές συνθήκες του Hard Enduro.

Η παχιά και ανθεκτική ποδιά του MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez είναι πολυκαρμπονική, καλύπτοντας ολόκληρο το κάτω μέρος του κινητήρα, μέχρι και το μοχλικό του πίσω αμορτισέρ. Ο μπροστινός δίσκος προστατεύεται από ένα αεριζόμενο κάλυμμα, με τα ανοδιωμένα μαύρα πλαστικά προστατευτικά του πιρουνιού να έρχονται από την Polisport. Κάλυμμα έχουμε και για τον πίσω τροχό, κατασκευασμένο από αλουμίνιο ανωδιωμένο σε κόκκινο χρώμα, ίδιο με τον οδηγό της αλυσίδας AXP, για να ταιριάζουν με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα. Το ψυγείο έχει καλυφθεί από μεταλλικά προστατευτικά, τα οποία προστατεύουν το ευαίσθητο αυτό κομμάτι, ιδιαίτερα στις πλευρικές πτώσεις, που είναι και οι πιο συνήθεις. Το καπάκι του συμπλέκτη είναι ενισχυμένο, με στόχο να αντέχει τα χτυπήματα σε πέτρες και τσιμέντα, ενώ αποτελεί δημιουργία του αγωνιστικού τμήματος Rieju Power Parts Factory.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Ένα ακόμα στοιχείο που βρίσκεται αποκλειστικά στην περιορισμένης παραγωγής έκδοση είναι οι χειρολαβές στο μπροστινό φτερό και στο τελείωμα της σέλας πίσω, οι οποίες χρησιμεύουν για να τραβήξεις την μοτοσυκλέτα σε περίπτωση που βρεθείς κολλημένος σε μία δύσκολη κατάσταση. Τα μαρσπιέ είναι ατσάλινα, για μεγαλύτερη αντοχή, τόσο όσον αφορά το βάρος του αναβάτη, όσο και τα χτυπήματα που δέχονται στους αγώνες Hard Enduro.

Όπως και στο enduro μοντέλο βάσης, MR Pro, το ψυγείο εξοπλίζεται με ανεμιστήρα, ο οποίος ενεργοποιείται ηλεκτρονικά. Η μετάδοση έχει κοντύνει, με το μπροστινό γρανάζι να έχει 12 δόντια, έχοντας ως στόχο την πιο άμεση απόκριση και την αυξημένη ροπή από χαμηλά. Ο LED προβολέας έχει προστατευτικό κάλυμμα, που τον προστατεύει από πέτρες και πτώσεις. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Mitas Terraforce, ίδια με αυτά που χρησιμοποιεί ο Alfredo Gomez στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Οι αναρτήσεις της Kayaba έρχονται από το MR Pro, με το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 48 χιλιοστών με τεχνολογία κλειστού φυσιγγίου να είναι πλήρως ρυθμιζόμενο. Τα καλάμια έχουν επίστρωση DLC για λιγότερες απώλειες από την τριβή και πιο σταθερή απόδοση. Ίδια η συνθήκη και για το μονό πίσω αμορτισέρ, το οποίο εδράζεται στο ψαλίδι με μοχλικό.

Κερασάκι στην τούρτα της περιορισμένης έκδοσης MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez αποτελεί ο αριθμός “89” στα πλαστικά, τον οποίο χρησιμοποιεί ο εργοστασιακός αναβάτης της Rieju.

Ετικέτες