Rieju Marathon 125 Competizione

Από το

Μαύρο Σκύλο

31/3/2011

Η ισπανική Rieju, μετά την παρουσίαση της σειράς enduro Marathon με τους κινητήρες 250 και 450 κυβικών της Yamaha με τις πέντε βαλβίδες – αυτούς που κινούν τα WR250/450F- επέκτεινε τη σειρά και σε μικρότερους κυβισμούς. Διέθετε ήδη on-off μοτοσυκλέτα με τον υγρόψυκτο κινητήρα Minarelli –αυτόν που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των νέων μοτοσυκλετών αυτού του κυβισμού όπως τα Yamaha, HM και Beta- αλλά η έκδοση Marathon Pro Competizione είναι κάτι περισσότερο. Δικαίως έχει το αυτοκόλλητο “enduro” στο αλουμινένιο ψαλίδι του και δεν είναι μόνο αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από το αδελφάκι Marathon 125. Η έκδοση Pro έχει αλουμινένιο υποπλαίσιο, μεγαλύτερα δισκόφρενα “μαργαρίτες”, τιμόνι μεταβλητής διατομής, ρυθμιζόμενο αμορτισέρ με ξεχωριστό δοχείο αζώτου και ανεστραμμένο Marzocchi με καλάμια διαμέτρου 40 χιλιοστών, επίσης ρυθμιζόμενο. Οι αλουμινένιες ζάντες του φοράνε Michelin FIM ελαστικά και διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να χαρακτηριστεί ένα πληρέστατο εντουράκι με τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών. Η τροφοδοσία του γίνεται από καρμπυρατέρ Keihin CV30 χιλιοστών και την απόδοση βελτιώνει μια εξάτμιση της Leo Vinci. To βάρος του βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο φτάνοντας -άδειο – τα 92,6 κιλά.

Νέο μοντέλο BMW ενόψει: Χαμηλό, μακρύ και σκοτεινό

Αποκαλυπτήρια την Παρασκευή 15 Μαΐου
bmw-new-model-teaser
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/5/2026

H BMW Motorrad δημοσίευσε μια ασαφή και σκοτεινή φωτογραφία για να προλογίσει την αποκάλυψη ενός νέου μοντέλου την Παρασκευή 15/5 και ώρα 20:00 Ελλάδας (19:00 CEST).

Προφανώς δεν αποκαλύπτει περί τίνος πρόκειται, αλλά από τη φωτογραφία μπορούμε να διακρίνουμε ένα μακρύ και χαμηλό σουλούπι που εύκολα θα ταίριαζε με ένα bagger μοντέλο.

Η BMW έχει ήδη στη γκάμα της baggers σε δύο μορφές, μια με τον μεγάλο boxer στο R 18 Β και μια με τον εξακύλινδρο στο Κ 1600 Β.

Τι νέο περιμένουμε από τους Γερμανούς; Ένα νέο μοντέλο που σίγουρα θα έρθει κάποια στιγμή σύντομα είναι το R20, με τον νέο μεγαλύτερο boxer όλων των εποχών στα δύο λίτρα χωρητικότητας. Αυτό έχει ήδη εμφανιστεί σε πρωτότυπη μορφή το 2024 στην ετήσια εκδήλωση Concorso d’ Eleganza – Villa d’ Este στην Ιταλία, οπότε ίσως η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα να είναι αυτή που θα μας συστήσει την έκδοση παραγωγής του πρώτου μοντέλου R 20.

Από την άλλη το σύγχρονη αισθητικής φωτιστικό σώμα μπροστά δεν μοιάζει τόσο ταιριαστό με ένα Heritage μοντέλο, οπότε ίσως εδώ η BMW να μας επιφυλάσσει μια διαφορετική έκπληξη. Ένα νέο K 1600 B, για παράδειγμα, ή ίσως κάτι εντελώς καινούργιο που δεν μπορούμε να προβλέψουμε.

Σε κάθε περίπτωση, σε μερικές μέρες θα γνωρίζουμε πέραν οποιασδήποτε αμφιβολίας.

Ετικέτες