Rieju Marathon 125 Competizione

Από το

Μαύρο Σκύλο

31/3/2011

Η ισπανική Rieju, μετά την παρουσίαση της σειράς enduro Marathon με τους κινητήρες 250 και 450 κυβικών της Yamaha με τις πέντε βαλβίδες – αυτούς που κινούν τα WR250/450F- επέκτεινε τη σειρά και σε μικρότερους κυβισμούς. Διέθετε ήδη on-off μοτοσυκλέτα με τον υγρόψυκτο κινητήρα Minarelli –αυτόν που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των νέων μοτοσυκλετών αυτού του κυβισμού όπως τα Yamaha, HM και Beta- αλλά η έκδοση Marathon Pro Competizione είναι κάτι περισσότερο. Δικαίως έχει το αυτοκόλλητο “enduro” στο αλουμινένιο ψαλίδι του και δεν είναι μόνο αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από το αδελφάκι Marathon 125. Η έκδοση Pro έχει αλουμινένιο υποπλαίσιο, μεγαλύτερα δισκόφρενα “μαργαρίτες”, τιμόνι μεταβλητής διατομής, ρυθμιζόμενο αμορτισέρ με ξεχωριστό δοχείο αζώτου και ανεστραμμένο Marzocchi με καλάμια διαμέτρου 40 χιλιοστών, επίσης ρυθμιζόμενο. Οι αλουμινένιες ζάντες του φοράνε Michelin FIM ελαστικά και διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να χαρακτηριστεί ένα πληρέστατο εντουράκι με τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών. Η τροφοδοσία του γίνεται από καρμπυρατέρ Keihin CV30 χιλιοστών και την απόδοση βελτιώνει μια εξάτμιση της Leo Vinci. To βάρος του βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο φτάνοντας -άδειο – τα 92,6 κιλά.

CFMOTO 800MT-ES: Η έκδοση με ηλεκτρονικές αναρτήσεις βγαίνει στην Κίνα σε πολύ ανταγωνιστική τιμή

Το γνωστό 800άρι ωρίμασε και έρχεται σε νέα έκδοση με κορυφαίο εξοπλισμό
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/4/2026

Το CFMOTO 800MT-ES το είδαμε από κοντά στην έκθεση EICMA, με το μοντέλο να παίρνει έπειτα τον δρόμο για την παραγωγή και πλέον να βγαίνει στην κινεζική αγορά σε εξαιρετική τιμή.

Η μοτοσυκλέτα φέρει τον γνωστό κινητήρα των 799 cc που αποδίδει 95 ίππους και 7,85 kg.m ροπής. Η διαφορά όμως στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις της KYB, με το πιρούνι να έχει τρεις διαφορετικές λειτουργίες απόσβεσης και το μονό αμορτισέρ πίσω τέσσερις λειτουργίες προφόρτισης και τρεις λειτουργίες απόσβεσης, που θα αναφέρουμε παρακάτω. Το πιρούνι έχει διαδρομή 160 mm και το monoshock αμορτισέρ 150 mm.

CFMOTO

Οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις λοιπόν έχουν τις εξής τρεις διαφορετικές λειτουργίες απόσβεσης: την Comfort που εστιάζει την άνεση, τη Sport που εστιάζει στην πιο επιθετική οδήγηση και τη Standard ισορροπεί ανάμεσα στις προηγούμενες δύο λειτουργίες. Το πίσω αμορτισέρ προσφέρει τέσσερις διαφορετικές λειτουργίες προφόρτισης για: ένα άτομο, ένα άτομο με φορτίο, δύο άτομα και δύο άτομα με φορτίο. Ο μπροστινός τροχός είναι διάστασης 19 ιντσών και ο πίσω 17, ενώ τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Michelin Anakee Adventure.

Η απόσταση από το έδαφος είναι στα 190 mm και το ύψος της σέλας στα 825 mm. Στο σύστημα πέδησης συναντούμε ακτινικές δαγκάνες που συνεργάζονται με δίσκους των 320 mm μπροστά και μονοπίστονη δαγκάνα με δίσκο των 260 mm πίσω.

CFMOTO

Ο εξοπλισμός του CFMOTO 800MT-ES περιλαμβάνει ride by wire, cornering ABS, TCS, Bosch Motorcycle Stability Control που συνδυάζεται με IMU 6 αξόνων, ραντάρ, cruise control, συμπλέκτη ολίσθησης, σταμπιλιζατέρ τιμονιού, θερμαινόμενα γκριπ, Quickshifter, σύστημα Keyless, θερμαινόμενη σέλα, οθόνη TFT 8 ιντσών με συνδεσιμότητα, προβολείς, ποδιά κινητήρα και κάγκελα προστασίας.

Η τιμή του στην κινεζική αγορά έχει οριστεί στα 6.708 ευρώ και αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με τη διάθεσή του μοντέλου στη χώρα μας.

Ετικέτες