Rieju Marathon 125 Competizione

Από το

Μαύρο Σκύλο

31/3/2011

Η ισπανική Rieju, μετά την παρουσίαση της σειράς enduro Marathon με τους κινητήρες 250 και 450 κυβικών της Yamaha με τις πέντε βαλβίδες – αυτούς που κινούν τα WR250/450F- επέκτεινε τη σειρά και σε μικρότερους κυβισμούς. Διέθετε ήδη on-off μοτοσυκλέτα με τον υγρόψυκτο κινητήρα Minarelli –αυτόν που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των νέων μοτοσυκλετών αυτού του κυβισμού όπως τα Yamaha, HM και Beta- αλλά η έκδοση Marathon Pro Competizione είναι κάτι περισσότερο. Δικαίως έχει το αυτοκόλλητο “enduro” στο αλουμινένιο ψαλίδι του και δεν είναι μόνο αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από το αδελφάκι Marathon 125. Η έκδοση Pro έχει αλουμινένιο υποπλαίσιο, μεγαλύτερα δισκόφρενα “μαργαρίτες”, τιμόνι μεταβλητής διατομής, ρυθμιζόμενο αμορτισέρ με ξεχωριστό δοχείο αζώτου και ανεστραμμένο Marzocchi με καλάμια διαμέτρου 40 χιλιοστών, επίσης ρυθμιζόμενο. Οι αλουμινένιες ζάντες του φοράνε Michelin FIM ελαστικά και διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να χαρακτηριστεί ένα πληρέστατο εντουράκι με τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών. Η τροφοδοσία του γίνεται από καρμπυρατέρ Keihin CV30 χιλιοστών και την απόδοση βελτιώνει μια εξάτμιση της Leo Vinci. To βάρος του βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο φτάνοντας -άδειο – τα 92,6 κιλά.

CFMOTO 675NK - Νέο χρώμα εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά GP

Τα χρώματα της εκλεκτής έκδοσης 675NK GP εξαπλώνονται και στη βασική γκάμα του μοντέλου.
cfmoto-675nk
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

3/6/2026

Η CFMOTO ανακοίνωσε έναν νέο χρωματισμό για το 675ΝΚ, ο οποίος έρχεται να προστεθεί στους δύο υπάρχοντες, τον λευκό (Glacier White) και τον γκρίζο (Tundra Grey).

Η νέα απόχρωση έχει ως βάση το μαύρο χρώμα σε συνδυασμό με γαλάζιο, δηλαδή τα χρώματα που χαρακτηρίζουν τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της CFMOTO σε Moto2 και Moto3.

cfmoto 675nk gp
Το πρωτότυπο CFMOTO 675NK GP όπως είχε παρουσιαστεί πέρυσι στην EICMA

Πέραν της εμφάνισης δεν προκύπτει καμιά άλλη διαφορά στο μοντέλο, ενώ ο χρωματισμός αυτός εμφανώς βασίζεται στο πρωτότυπο 675NK GP που είχε παρουσιαστεί πέρυσι στην EICMA, χωρίς βέβαια τα εκλεκτά καλούδια που έλαμπαν πάνω του, όπως οι δαγκάνες GP4-MotoGP της Brembo και οι αναρτήσεις της Ohlins. Διατηρεί πάντως το λογότυπο Aspar Team στα πλανά του ψυγείου, δηλώνοντας ευθέως τη διασύνδεση με τα αγωνιστικά χρώματα του MotoGP.

CFMOTO

Προς το παρόν δεν γίνεται αναφορά στο πότε θα περάσει στην παραγωγή αυτό το νέο χρώμα, καθώς ακόμη δεν έχει ενταχθεί ούτε στην κινέζικη ιστοσελίδα της CFMOTO. Πιθανότατα θα ενταχθεί στη γκάμα του μοντέλου κάποια στιγμή αργότερα φέτος στην Κίνα, για να έρθει στα μέρη μας από το 2027.

 

Ετικέτες