Royal Enfield Super Meteor 650: Η ιστορία της εξέλιξής της [VIDEO]

Το πιο premium μοντέλο της Enfield στην ιστορία της
METEOR 650
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

16/1/2023

Το Super Meteor 650 που είδαμε από κοντά στην πρόσφατη έκθεση της EICMA κατάφερε να μας εντυπωσιάσει με την πρώτη ματιά, καθώς ήταν ξεκάθαρο με γυμνό μάτι πως οι άνθρωποι της Enfield έκαναν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν για να του δώσουν την απαραίτητη αίσθηση πολυτέλειας που απαιτείται στην κατηγορία των cruiser.

Γνωρίζοντας πολύ καλά τον “χαλαρωτικό” χαρακτήρα του δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα, αλλά και την εξαιρετική ποιότητα λειτουργίας του από τα υπόλοιπα 650 που τον χρησιμοποιούν, η τοποθέτησή του σε μια μοτοσυκλέτα cruiser ήταν απόλυτα λογική επιλογή.

Μάλιστα έχοντας ήδη το 350 Meteor, η δημιουργία του Super Meteor 650 δίνει τη δυνατότητα στη Royal Enfield να προσελκύσει μεγαλύτερο κοινό στις Ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Ιαπωνία, όπου οι μεσαίου κυβισμού μοτοσυκλέτες έχουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας των πωλήσεων.

m650

Ταυτόχρονα, το Super Meteor 650 είναι το πρώτο μοντέλο της Royal Enfield που έχει Upside/Down πιρούνι και Full-Led εμπρός προβολέα.

Όχι μόνο αυτό αλλά η Royal Enfield επανασχεδίασε πλήρως το πλαίσιο, τις αναρτήσεις, το ρεζερβουάρ και κάθε σημείο του Super Meteor 650, διαφοροποιώντας το πλήρως από τα υπόλοιπα 650.

Ακόμα και ο κινητήρας έχει διαφορετική εξάτμιση και ρύθμιση τροφοδοσίας για να ταιριάζει απόλυτα με τον cruiser χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.

Όλη αυτή την προσπάθεια και την ιστορία εξέλιξης για τη δημιουργία του πιο premium Μοντέλου στην ιστορία της μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο VIDEO που παρουσίασε σήμερα, αναλύοντας κάθε λεπτομέρεια και την φιλοσοφία σχεδιασμού αυτής της μοτοσυκλέτας.

Ήδη ο συνεργάτης μας Alan Cathcart έχει κάνει τα πρώτα χιλιόμετρα πάνω στη σέλα του νέου Super Meteor 650 και θα μάθετε από πρώτο χέρι τις εντυπώσεις του για αυτό το πολύ σημαντικό μοντέλο για το μέλλον της Royal Enfield στις αναπτυγμένες αγορές.

Honda XL750 Transalp: Ανακοινώθηκε η τιμή σε Αυστρία! – Πόσο θα κάνει στην Ελλάδα

Αναμένουμε από έως 11.600 έως 11.700!
Honda Transalp 2023 price
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/1/2023

Λίγες ημέρες πριν από μία τοπική έκθεση μοτοσυκλέτας στην Αυστρία, λίγο έξω από την Βιέννη όπου η εκεί αντιπροσωπεία θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά την νέα Transalp, οι Αυστριακοί παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να μην χρειάζεται να απαντούν συνέχεια στην ερώτηση της «Τιμούλας», που αν και λιγότερο συμβαίνει και εκεί.

Στην Αυστρία θα κοστίζει €11.590 που αμέσως την κατατάσσει την φθηνότερη ανάμεσα στις Ιαπωνικές αλλά και την φθηνότερη της κατηγορίας στην εκεί αγορά, καθώς το Yamaha Ténéré 700 ξεκινά από €12,099, το νέο Suzuki V-Strom 800DE από €12,790 και το BMW F 850 ​​GS από €14,570. Το νέο V-Strom είναι επίσης μία μοτοσυκλέτα που περιμένουμε να ανακοινωθεί η τιμή της, ενώ στις διαφορές τους πρέπει να τονιστεί πως ο βασικός εξοπλισμός δεν είναι ίδιος. Το Suzuki για παράδειγμα δίνεται στην Αυστρία με quickshifter, ποδιά και χούφτες, βέβαια από την άλλη το νέο Transalp είναι με διαφορά το πιο δυνατό στην ονομαστική ιπποδύναμη που να θυμίσουμε πως είχαμε ανακοινώσει πρώτοι στον κόσμο έχοντας σίγουρο πως η Honda δεν θα αλλάξει την απόδοση με το Hornet, όπως και τελικά έπραξε. Παράλληλα στον τομέα των ηλεκτρονικών το νέο Transalp επίσης έρχεται με πλήρες πακέτο και έτσι στην Αυστρία ανακοινώνεται ως μία από τις καλύτερες προτάσεις με σχέση τιμής – κόστους, αν και προφανώς αυτό παραμένει τώρα στα χαρτιά, μέχρι την πρώτη την οδηγική του παρουσίαση που υπολογίζεται στα μέσα Μαρτίου.

Η Αυστρία, συγκεκριμένα, είναι μία αγορά που παρουσιάζει ομοιότητες με την δική μας λόγω υψηλότατης φορολογίας. Συχνά ο κόσμος παραβλέπει πως εμείς οι μοτοσυκλετιστές στην Ελλάδα πληρώνουμε δυσβάσταχτα ψηλότερα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους κάθε μοντέλο τόσο για το υψηλότερο ΦΠΑ με βάση το εισόδημα, όσο και με τις υπόλοιπες χρεώσεις με τις οποίες η Πολιτεία βαρύνει τις εισαγωγές.

Οι τιμές της Ιταλίας και της Γερμανίας για παράδειγμα, επιβαρύνονται λιγότερο και συχνά οι εκεί αντιπροσωπείες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους με χαμηλότερη λιανική τιμή. Οι τιμές της Αυστρίας λοιπόν συχνά πλησιάζουν εκείνες της Ελλάδα, αν και το καλό για εκείνους είναι πως τα εισοδηματικά κριτήρια είναι καλύτερα που σημαίνει πως και η επιβάρυνση της Πολιτείας είναι πιο λογική εκεί. Από την στιγμή λοιπόν που εκεί θα κοστίζει €11.590, περιμένουμε κι εδώ μία λιανική έως €11.700 πράγμα που θα το φέρει στην ίδια τιμή με την βασική έκδοση του Tenere από το οποίο θα το χωρίζει όμως ο πλουσιότερος εξοπλισμός και αρκετά άλογα.

Είναι επίσης πραγματικότητα πως η τιμή του νέου Transalp αποτελεί για τους υπόλοιπους του ανταγωνισμού στην κατηγορία το μεγάλο ερωτηματικό, καθώς ελπίζουν να μην καταφέρει στην Ελλάδα να σπάσει το όριο των 12.000, ένα στοίχημα που δείχνει να χάνεται. Λογικά η επίσημη ανακοίνωση του νέου τιμοκαταλόγου δεν θα αργήσει να έρθει ώστε να δούμε αν είναι ακριβές το παράδειγμα.

Περισσότερα για τις τιμές της κατηγορίας σε προηγούμενο άρθρο εδώ.

Ετικέτες