Royal Enlield 650 “Touring Cruiser”: Η ευρωπαϊκή έκδοση

Πιο σπορ και πιο χρηστικό
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

8/1/2021

Ο φωτογραφικός φακός έπιασε στους δρόμους της Ινδίας μια μοτοσυκλέτα της Enfield με τον δικύλινδρο κινητήρα των Interceptor και Continental GT 650, που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα πλαισίου αναρτήσεων του Cruiser 650, το οποίο βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο πριν μπει στην παραγωγή. Παρά την κοινή εξωτερική εμφάνιση του πλαισίου και του μεγάλου ρεζερβουάρ, μπορούμε να δούμε δια γυμνού οφθαλμού πως υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην εργονομία της θέσης οδήγησης, αλλά και στο συνολικό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.

Τα μαρσπιέ εδώ είναι στο κέντρο της μοτοσυκλέτας και όχι εμπρός, οι πλάκες του upside-down πιρουνιού είναι φαλτσοκομμένες, το τιμόνι είναι πολύ πιο χαμηλό και ίσιο, ενώ υπάρχει και ζελατίνα πάνω από τον προβολέα για προστασία από τον αέρα. Όλα αυτά συνθέτουν μια πιο ευρωπαϊκού τύπου μοτοσυκλέτα, που έχει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για καθημερινή χρήση στους δρόμους της πόλης, αλλά και για ταξίδια σε επαρχιακούς δρόμους. 

QJMOTOR COV 500 X: Νέα Enduro από τους Κινέζους - 47,6hp/134kg

Με 47,6 ίππους στα 134 κιλά!
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/11/2025

Η QJMOTOR παρουσιάζει τη νέα Enduro μοτοσυκλέτα COV 500 X, που αποδίδει 47,6 ίππους και ζυγίζει γεμάτη 134 κιλά.

Ο κινητήρας της COV 500 X είναι ένας μονοκύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας 449,4 κυβικών που αποδίδει 47,6 ίππους στις 9.500 στροφές και 4,3 kg.m ροπής στις 7.500 στροφές, είναι εναρμονισμένος με προδιαγραφές Euro5+ και συνδυάζεται με 6τάχυτο κιβώτιο.

Το πιρούνι της είναι ανεστραμμένο και πίσω φέρει ένα monoshock αμορτισέρ χωρίς όμως να δίνονται πληροφορίες ως προς τις διαδρομές. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 134 κιλά, με γεμάτο το ντεπόζιτο χωρητικότητας 10 λίτρων.

COV

Οι τροχοί είναι 21 ιντσών μπροστά και 18 πίσω, τονίζοντας τον χωμάτινο προσανατολισμό της μοτοσυκλέτας. Το μεταξόνιο της COV 500 X είναι στα 1.495 mm και το ύψος της σέλας ορίζεται στα 960 mm.

Αναμένουμε από την εταιρεία περισσότερες πληροφορίες ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την τιμή και φυσικά ως προς το αν θα εισαχθεί στην χώρα μας.
Η τιμή θα παίξει σημαντικό λόγο καθώς δεν αναμένεται να έχει την εξέλιξη που έχει φανεί στο KOVE και αντανακλάται και στην ζυγαριά μεταξύ άλλο. Παρόλο που η απόδοση δεν διαφέρει πολύ από τον υπόλοιπο ανταγωνισό, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί από KTM-Beta την τελευταία κυρίως πενταετία που η ιπποδύναμη έπεσε, τα κιλά του νέου COV 500X κάνουν την διαφορά αλλά προς τα πάνω. Σχεδόν είκοσι κιλά βαρύτερο από τα αντίστοιχα KTM και Beta και με παρόμοια απόδοση, η τιμή του COV 500X θα είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του... 

Ετικέτες