Royal Enlield 650 “Touring Cruiser”: Η ευρωπαϊκή έκδοση

Πιο σπορ και πιο χρηστικό
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

8/1/2021

Ο φωτογραφικός φακός έπιασε στους δρόμους της Ινδίας μια μοτοσυκλέτα της Enfield με τον δικύλινδρο κινητήρα των Interceptor και Continental GT 650, που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα πλαισίου αναρτήσεων του Cruiser 650, το οποίο βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο πριν μπει στην παραγωγή. Παρά την κοινή εξωτερική εμφάνιση του πλαισίου και του μεγάλου ρεζερβουάρ, μπορούμε να δούμε δια γυμνού οφθαλμού πως υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην εργονομία της θέσης οδήγησης, αλλά και στο συνολικό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.

Τα μαρσπιέ εδώ είναι στο κέντρο της μοτοσυκλέτας και όχι εμπρός, οι πλάκες του upside-down πιρουνιού είναι φαλτσοκομμένες, το τιμόνι είναι πολύ πιο χαμηλό και ίσιο, ενώ υπάρχει και ζελατίνα πάνω από τον προβολέα για προστασία από τον αέρα. Όλα αυτά συνθέτουν μια πιο ευρωπαϊκού τύπου μοτοσυκλέτα, που έχει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για καθημερινή χρήση στους δρόμους της πόλης, αλλά και για ταξίδια σε επαρχιακούς δρόμους. 

Suzuki SV-7GX: Ανακοινώθηκε η τιμή του σε ευρωπαϊκές αγορές και είναι ανταγωνιστική – Πρόβλεψη για Ελλάδα

Έρχεται με νέο πακέτο βασισμένο στην παλιά αξιοπιστία
suzuki
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/5/2026

Η Suzuki μας αποκάλυψε στην έκθεση EICMA τη νέα μεσαία crossover SV-7GX, που φέρει τον γνωστό V2 κινητήρα 90 μοιρών των SV650 και V-Strom 650, ανανεωμένο με νέα καλούδια.

Ο κινητήρας αυτός βρίσκεται στην παραγωγή από το μακρινό 1999, όμως φέρει πλέον ride-by-wire ψεκασμό που έρχεται πακέτα μαζί με quickshiter δύο κατευθύνσεων, τρία riding modes που ρυθμίζουν με την σειρά τους την απόδοση κινητήρα και traction control τριών επιπέδων, ενώ η απόδοση του κινητήρα είναι 72,4 ίπποι και 6,52 kg.m στις 8.500 και 6.800 σ.α.λ. αντίστοιχα - όσο δηλαδή ήταν και πριν τον εκσυγχρονισμό.

suzuki

Η τιμή της μοτοσυκλέτας στην Αγγλία έχει ανακοινωθεί στις 6.999 λίρες (περίπου 8.000 ευρώ, ισοτιμία 12/5/2026), στη Γερμανία η βασική έκδοση (λευκό χρώμα) θα πωλείται έναντι 7.999 ευρώ με την Touring έκδοση να είναι κατά χίλια ευρώ ακριβότερη (8.999), ενώ στην Ισπανία έχει οριστεί στα 7.999 ευρώ. Στη χώρα μας εκτιμάμε πως λόγω του τέλους ταξινόμησης και του αυξημένου ΦΠΑ, η τιμή αναμένεται να υπερβεί τις 8.000 ευρώ.

Πρόκειται για μια τιμή που ως τώρα φωτογραφίζει τη διάθεση της Suzuki να κρατήσει τη νέα της μοτοσυκλέτα κοντά στα δεδομένα του ανταγωνισμού, καθώς παραμένει στα ίδια επίπεδα με το V-Strom 650.

Το SV-7GX εκτιμάται πως θα φτάσει στο ευρωπαϊκό δίκτυο της Suzuki προς τα τέλη του Καλοκαιριού.