Royal Enlield 650 “Touring Cruiser”: Η ευρωπαϊκή έκδοση

Πιο σπορ και πιο χρηστικό
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

8/1/2021

Ο φωτογραφικός φακός έπιασε στους δρόμους της Ινδίας μια μοτοσυκλέτα της Enfield με τον δικύλινδρο κινητήρα των Interceptor και Continental GT 650, που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα πλαισίου αναρτήσεων του Cruiser 650, το οποίο βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο πριν μπει στην παραγωγή. Παρά την κοινή εξωτερική εμφάνιση του πλαισίου και του μεγάλου ρεζερβουάρ, μπορούμε να δούμε δια γυμνού οφθαλμού πως υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην εργονομία της θέσης οδήγησης, αλλά και στο συνολικό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.

Τα μαρσπιέ εδώ είναι στο κέντρο της μοτοσυκλέτας και όχι εμπρός, οι πλάκες του upside-down πιρουνιού είναι φαλτσοκομμένες, το τιμόνι είναι πολύ πιο χαμηλό και ίσιο, ενώ υπάρχει και ζελατίνα πάνω από τον προβολέα για προστασία από τον αέρα. Όλα αυτά συνθέτουν μια πιο ευρωπαϊκού τύπου μοτοσυκλέτα, που έχει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για καθημερινή χρήση στους δρόμους της πόλης, αλλά και για ταξίδια σε επαρχιακούς δρόμους. 

Ecoshift: Το ελληνικό σκούτερ Noos αποκτά νέες εκδόσεις 

Εκδόσεις για όλες τις κατηγορίες διπλωμάτων οδήγησης
Ecoshift Noos νέες εκδόσεις 2026
Από το

motomag

3/9/2026

Η Ecoshift ανακοίνωσε πως το ελληνικής σχεδίασης και παραγωγής σκούτερ Noos είναι πλέον διαθέσιμο για όλες τις κατηγορίες διπλωμάτων οδήγησης, διευρύνοντας έτσι το κοινό που θέλει να το κάνει δικό του.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ecoshift, η οποία αποτελεί επιχειρηματική μονάδα του Ομίλου Πέτρος Πετρόπουλος, το Noos έλαβε την ευρωπαϊκή έγκριση τύπου (EU Whole Vehicle Type Approval) για την κατηγορία L1e-B, διευρύνοντας τις επιλογές πρόσβασης του κοινού. 

Η νέα έκδοση μπορεί να οδηγηθεί με άδειες οδήγησης ΑΜ, Α1, Α2 και Α, καθώς και με άδεια αυτοκινήτου (Β), σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας. 

Το Noos L1e-B φέρει κινητήρα Bosch ισχύος έως 4 kW (5,4 ίππων), προσαρμοσμένο στις προδιαγραφές της Ecoshift και έπειτα από τη νέα έγκριση που έλαβε θα διατίθεται πλέον σε οκτώ διαφορετικές εκδόσεις (με διαφορετικά επίπεδα ισχύος), ώστε να καλύψει περισσότερες ανάγκες ιδιωτών και επαγγελματιών.

Να σημειωθεί ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2026, το Noos κατέκτησε μερίδιο αγοράς στην κατηγορία (L3e-A1) των ηλεκτρικών ελαφριών σκούτερ που έφτασε το 50,08%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Οι νέες εκδόσεις αναμένεται να διευρύνουν το "αποτύπωμά" του στις ταξινομήσεις της ελληνικής αγοράς, όπως και η διεύρυνση του δικτύου συνεργατών της Ecoshift.