Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Sinnis T380: Νέο δικύλινδρο On-Off των 5000€ [VIDEO]

Η επέλαση της Zongshen

Αυτό είναι το νέο δικύλινδρο εν σειρά On-Off που κατασκευάζει ο κινέζικος κολοσσός Zongshen και θα πωλείται σε διάφορες χώρες του πλανήτη με διαφορετικά ονόματα. Επίσημα την πρώτη του εμφάνιση σε ευρωπαϊκό έδαφος, την έκανε στην Μ. Βρετανία με το όνομα Sinnis T380 και τιμή που ξεκινά από τις 4.495 λίρες Αγγλίας (με την παρούσα ισοτιμία είναι περίπου 5.000€).

Ο κινητήρας αυτός είναι νέος σε εμάς και δεν τον έχουμε ξαναδεί σε άλλη κινέζικη μοτοσυκλέτα έως τώρα. Η βρετανική έκδοση παράγει 36,5 ίππους από 380 κυβικά και σύμφωνα με το site της Sinnis, ο χρονισμός του στροφάλου είναι “asynchronous” δηλαδή θα παράγει εντελώς διαφορετικό ήχο από τα αντίστοιχα δικύλινδρα Suzuki V-Strom και Kawasaki Versys 300 X. Το πιθανότερο είναι να ακούγεται σαν το Benelli TRK 502, το οποίο φυσικά ακούγεται κάπως σαν BMW με boxer κινητήρα…

Το γεγονός βέβαια πως διαθέτει μόνο έναν εκκεντροφόρο δείχνει την προσπάθεια για μείωση του κόστους παραγωγής στο ελάχιστο δυνατό. Εξωτερικά είναι ξεκάθαρο πως η σχεδιαστική έμπνευση είναι επηρεασμένη από τα GS, με τον LED ασύμμετρο διπλό προβολέα να… βγάζει μάτι με την ομοιότητά του. Ίσως να μην αρέσει σε όλους η ιδέα να κυκλοφορούν με ένα κινέζικο αντίγραφο του GS, όμως ακούγοντας τα 5.000€ για δικύλινδρο On-Off τα πράγματα αλλάζουν.

Ο εξοπλισμός είναι υπερπλούσιος, διαθέτοντας έγχρωμη TFT οθόνη, Bluetooth, USB και δύο δισκόφρενα εμπρός, κάτι που είναι σπάνιο σε αυτή την κατηγορία κυβισμού. Φυσικά δεν λείπουν και τα άθλια κινέζικα μαύρα κάγκελα, που πρέπει να είναι must-have για κάθε κινέζο μοτοσυκλετιστή.