Suzuki Hayabusa GP Edition - Αποχαιρετισμός στα όπλα

Εκδόσεις φόρος τιμής του Hamamatsu στο MotoGP
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/9/2022
 
Στις 7 Σεπτεμβρίου, στο φεστιβάλ Autolook Week στο Τορίνο, μια εκδήλωση για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η Suzuki θα παρουσιάσει τις Hayabusa GP Edition, δυο νέες εκδόσεις του “γερακιού” της στα χρώματα των GSX-RR του MotoGP, γιορτάζοντας την αγωνιστική της ιστορία στα GP.
 
Εκεί οι φαν του Hamamatsu -που στο τέλος της φετινής σεζόν αποχωρεί ξανά από το MotoGP- πέρα από το αγωνιστικό GSX-RR και τις Hayabusa GP Edition θα έχουν την ευκαιρία να δουν και τις ιστορικές δίχρονες RG500 των Marco Lucchinelli και Franco Uncini.
 
Πρόκειται για τις αγωνιστικές με τις οποίες είχαν κερδίσει Παγκόσμιους Τίτλους το 1981 και το1982.
 
 
 
 
 
 
 
 
Οι δυο Hayabusa GP Edition έχουν σπέσιαλ ECSTAR Team βαφή και γραφικά, με κάθε μία από αυτές να είναι αφιερωμένη σε έναν από τους εργοστασιακούς πιλότους της Suzuki, τον Joan Mir και τον Alex Rins.
 
Πέρα από τα σπέσιαλ χρώματα και γραφικά, οι νέες εκδόσεις της Hayabusa θα φέρουν και εξάτμιση Akrapovic
 
 
Σημειώστε πως στο φεστιβάλ που γίνεται στο Τορίνο, θα δώσουν το παρών και οι Alex Rins και Kazuki Watanabe (ο αντικαταστάτης του τραυματία Mir στο Misano).
 
Σημειώστε επίσης πως για την ώρα δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τις δυο Hayabusa GP Edition μοτοσυκλέτες, ούτε ξέρουμε αν θα βγουν στην παραγωγή ή αν αποτελούν One-Off εκθεσιακές μοτοσυκλέτες για το Autolook Week, καθώς η είδηση προέρχεται από διαρροή στον ιταλικό τύπο.
 

CFMOTO 450CL-C - Νέα έκδοση για "μοναχικούς καβαλάρηδες”

Μετά το cruiser, ακολουθεί και η έκδοση bobber που χαρίζει πιο επιθετική και άγρια εμφάνιση
motomagCFMOTO 450CL-C – Νέα έκδοση για μοναχικούς “καβαλάρηδες”
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

31/5/2024

Λίγο μετά την παρουσίαση του 450CL-C, η CFMOTO προσθέτει μια νέα έκδοση στην cruiser οικογένεια, με bobber χαρακτηριστικά, με το μονόσελο να ξεκαθαρίζει ότι μιλάμε για μοντέλο που απευθύνεται σε μοναχικούς αναβάτες.

Το 450CL-C Bobber χρησιμοποιεί την ίδια μονάδα ισχύος με το 450CL-C, την οποία έχουμε ήδη γνωρίσει από τα 450NK, 450SR-S και 450ΜΤ. Ο μοναδικός στην κατηγορία του δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 449 κυβικών, χάρη στη σειρά ανάφλεξης 270°, κρατά τους 40 ίππους στις 8.000 στροφές και τα 4,3 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.250 στροφές. Για τη μεταφορά της δύναμης στην άσφαλτο φροντίζει ένα κιβώτιο έξι σχέσεων, που συνεργάζεται με υγρό πολύδισκο συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης. Όπως και στο 450CL-C, έτσι και στο Bobber η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα, κρατώντας ψηλά την σημαία της παράδοσης για την κατηγορία που ανήκουν.

CFMOTO 450CL-C – Νέα έκδοση για μοναχικούς “καβαλάρηδες”

Φρένα, αναρτήσεις έρχονται από το μοντέλο βάσης, όπως και το πακέτο των ηλεκτρονικών. Οι διαφορές εντοπίζονται στον σχεδιασμό της νέας μοτοσυκλέτας, με το 450CL-C Bobber να χάνει τη θέση του συνεπιβάτη. Στην θέση της έχει μπει ένα μεγάλο μαύρο -και για τους δύο χρωματισμούς- φτερό, ενώ η σέλα του αναβάτη αιωρείται πάνω από τον πίσω τροχό, με το μονό ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση ελατηρίου αμορτισέρ κρυμμένο περίτεχνα πίσω από τα καπάκια. Ταυτόχρονα, η απόσταση από το έδαφος της όμορφης εξωτερικά σέλας, με εξωτερικές ραφές και το λογότυπο της CFMOTO πάνω της, έχει ανέβει στα 715 χιλιοστά, από τα 705 του 450 CL-C. Το ίσιο τιμόνι είναι 20 χιλιοστά πιο μακριά από τα χέρια του αναβάτη, για ένα περισσότερο σπορ εργονομικό τρίγωνο, σε σύγκριση με αυτό της έκδοσης βάσης. Χάρη στα λιγότερα πλαστικά και την απουσία μαρσπιέ και σέλας συνεπιβάτη, το 450CL-C Bobber είναι ολίγον τι ελαφρύτερο, σταματώντας την ζυγαριά στα 177 γεμάτα κιλά.

CFMOTO 450CL-C – Νέα έκδοση για μοναχικούς “καβαλάρηδες”

Από τις δύο χρωματικές επιλογές, Ivory White και Nebula Black, αυτή που έκανε σε εμάς την πιο δυνατή εντύπωση οπτικά, είναι η πρώτη. Η αντίθεση του μαύρου των γραφικών στο κρεμ λευκό ρεζερβουάρ, χαρίζει πόντους στην εμφάνιση, με το όνομα “CLC” γραμμένο σε όμορφη γραμματοσειρά. Για την ώρα, η CFMOTO δεν έχει ανακοινώσει αν το νέο 450 CL-C Bobber θα έρθει προς τα μέρη μας, ενώ για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή του ούτε για την αγορά της Κίνας, όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε.

CFMOTO 450CL-C – Νέα έκδοση για μοναχικούς “καβαλάρηδες”
Ετικέτες