Suzuki Raider J: Αυτό είναι παπί για την Ελλάδα

Παρουσιάστηκε στις Φιλιππίνες
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/2/2020

Η Suzuki έχει φτιάξει αρκετά παπιά στην ιστορία της και συνεχίζει να το κάνει, όμως ήταν η μόνη από τις τέσσερεις ιαπωνικές εταιρείες στην Ελλάδα, που εμπορικά τα παπιά της έπιαναν μονίμως πάτο. Πέρα από την Honda που ίδρυσε την κατηγορία και έχει πάντα ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς, η Yamaha με το Crypton, όσο και η Kawasaki με το Kaze-R, κατάφεραν να πάρουν ένα μεγάλο κομμάτι από την πίτα. Η Suzuki από την άλλη μεριά, έβλεπε πάντα αυτή την κατηγορία ως… αγγαρεία (!) και τα μοντέλα που παρουσίαζε έμοιαζαν να έχουν σχεδιαστεί μόνο για ταχυδρόμους. Τώρα όμως με το Raider J Crossover θα μπορούσε να χτυπήσει φλέβα χρυσού στη χώρα μας, ΑΝ υπήρχε η δυνατότητα να εισαχθεί. Το λέμε αυτό, διότι οι μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων και τα ελαφρώς τρακτερωτά ελαστικά είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τους άθλιους δρόμους μας, εξαφανίζοντας παράλληλα δύο από τα μεγάλα μειονεκτήματα των παπιών, που είναι η κακή άνεση από τις αναρτήσεις που τερματίζουν εύκολα, αλλά και γρήγορη φθορά τους, ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Η ιδέα για ένα on-off παπί, με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων δεν είναι αποκλειστική ιδέα της Suzuki, καθώς στις αγορές όλης της Ασίας που ο κόσμους δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει μεγάλες μοτοσυκλέτες, οι κατασκευαστές έχουν παπιά σε όλες τις… γεύσεις! Παπιά-superbike, παπιά-touring, παπιά-enduro, παπιά να δουν τα μάτια σου. Το Raider J Crossover έχει έναν αερόψυκτο κινητήρα 113 κυβικών με έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής και ημί-αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.  Η τιμή του στις Φιλιππίνες θα είναι μόλις 1.200€! Δυστυχώς δεν είναι ούτε Euro5, ούτε καν Euro4, οπότε μην κάνετε όνειρα για να έρθει στην Ευρώπη.

Kawasaki Z900RS: Συνεχίζει στη γκάμα του 2027 με ένα νέο χρώμα

Η μοτοσυκλέτα που λειτουργεί ως σημείο αναφοράς στον θρύλο Z1 Super Four παραμένει δίχως αλλαγές στη γκάμα της Kawasaki
kawa-z900rs
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/9/2026

Το μεγαλύτερο σε κυβισμό μοντέλο της οικογένειας Retro Sport της Kawasaki δεν αλλάζει για το 2027, διατηρώντας τη γνωστή του βάση με τον τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 948 κυβικών εκατοστών με απόδοση 116 ίππων και 10 χιλιογραμμόμετρων για 216 υγρά κιλά.

Εξοπλισμένο με προηγμένα σύγχρονα ηλεκτρονικά, επικεντρωμένα γύρω από την αδρανειακή κεντρική μονάδα ελέγχου που καθοδηγεί τα συστήματα KTRC (Kawasaki TRaction Control) και cornering ABS, το Z900RS διπλασιάζει τις επιλογές χρωμάτων για τη βασική έκδοση.

Kawasaki Z900RS

Η φετινή μαυροκόκκινη εκδοχή δίνει τη θέση της σε μια νέα μπλε (Candytone Greenish Blue-82A), ενώ δίπλα της έρχεται μια σκοτεινή μονόχρωμη (Ebony), ανάλογη της Back Ball που είναι φέτος διαθέσιμη.

Kawasaki Z900RS SE

Αντιθέτως, το πλουσιότερο και εκλεκτότερο Z900RS SE – με χρυσά ανοδιωμένα καλάμια πιρουνιού, αμορτισέρ Öhlins πίσω και Brembo monobloc δαγκάνες μπροστά με μεταλλικά σωληνάκια – συνεχίζει με μοναδικό διαθέσιμο χρώμα το Metallic Spark Black που, παρά το όνομά του, χαρακτηρίζεται από κόκκινα γεμίσματα στα πλαϊνά του ρεζερβουάρ, ως διατίθεται και στο τρέχον μοντέλο του 2026.

Ετικέτες