Suzuki Raider J: Αυτό είναι παπί για την Ελλάδα

Παρουσιάστηκε στις Φιλιππίνες
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/2/2020

Η Suzuki έχει φτιάξει αρκετά παπιά στην ιστορία της και συνεχίζει να το κάνει, όμως ήταν η μόνη από τις τέσσερεις ιαπωνικές εταιρείες στην Ελλάδα, που εμπορικά τα παπιά της έπιαναν μονίμως πάτο. Πέρα από την Honda που ίδρυσε την κατηγορία και έχει πάντα ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς, η Yamaha με το Crypton, όσο και η Kawasaki με το Kaze-R, κατάφεραν να πάρουν ένα μεγάλο κομμάτι από την πίτα. Η Suzuki από την άλλη μεριά, έβλεπε πάντα αυτή την κατηγορία ως… αγγαρεία (!) και τα μοντέλα που παρουσίαζε έμοιαζαν να έχουν σχεδιαστεί μόνο για ταχυδρόμους. Τώρα όμως με το Raider J Crossover θα μπορούσε να χτυπήσει φλέβα χρυσού στη χώρα μας, ΑΝ υπήρχε η δυνατότητα να εισαχθεί. Το λέμε αυτό, διότι οι μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων και τα ελαφρώς τρακτερωτά ελαστικά είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τους άθλιους δρόμους μας, εξαφανίζοντας παράλληλα δύο από τα μεγάλα μειονεκτήματα των παπιών, που είναι η κακή άνεση από τις αναρτήσεις που τερματίζουν εύκολα, αλλά και γρήγορη φθορά τους, ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Η ιδέα για ένα on-off παπί, με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων δεν είναι αποκλειστική ιδέα της Suzuki, καθώς στις αγορές όλης της Ασίας που ο κόσμους δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει μεγάλες μοτοσυκλέτες, οι κατασκευαστές έχουν παπιά σε όλες τις… γεύσεις! Παπιά-superbike, παπιά-touring, παπιά-enduro, παπιά να δουν τα μάτια σου. Το Raider J Crossover έχει έναν αερόψυκτο κινητήρα 113 κυβικών με έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής και ημί-αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.  Η τιμή του στις Φιλιππίνες θα είναι μόλις 1.200€! Δυστυχώς δεν είναι ούτε Euro5, ούτε καν Euro4, οπότε μην κάνετε όνειρα για να έρθει στην Ευρώπη.

Suzuki: Νέα ευρωπαϊκά χρώματα για GSX-8T και GSX-8TT

Η Suzuki ανακοίνωσε δύο νέους χρωματισμούς για τα GSX-8T και GSX-8TT που είναι ήδη διαθέσιμοι στην αγορά της Ολλανδίας.
suzuki gsx-8t-tt
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/8/2026

Στο γυμνό GSX-8T το νέο χρώμα είναι το πορτοκαλί Glass Blaze Orange και δεν αντικαθιστά κάποιο από τα προϋπάρχοντα, αλλά προστίθεται δίπλα τους.

Suzuki GSX-8T

Όσον αφορά στο GSX-8TT, εδώ η νέα προσθήκη είναι το κόκκινο Candy Darling Red και, όπως και στο 8Τ, έρχεται να προστεθεί μαζί με τα υπόλοιπα διαθέσιμα χρώματα του 2026.

Suzuki GSX-8TT

Καμιά άλλη αλλαγή δεν σημειώνεται στις δύο μοτοσυκλέτες με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα ων 776 κυβικών εκατοστών.

Επί του παρόντος δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτά τα δύο νέα χρώματα θα επεκταθούν σε όλη την ευρωπαϊκή γκάμα, ωστόσο αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο. Σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο, δεν αφορούν προς το παρόν τις μοτοσυκλέτες στην πατρίδα της Suzuki και χαρακτηρίζονται ως χρώματα για τις “European Specification” μοτοσυκλέτες της.

 

Ετικέτες