Suzuki Raider J: Αυτό είναι παπί για την Ελλάδα

Παρουσιάστηκε στις Φιλιππίνες
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/2/2020

Η Suzuki έχει φτιάξει αρκετά παπιά στην ιστορία της και συνεχίζει να το κάνει, όμως ήταν η μόνη από τις τέσσερεις ιαπωνικές εταιρείες στην Ελλάδα, που εμπορικά τα παπιά της έπιαναν μονίμως πάτο. Πέρα από την Honda που ίδρυσε την κατηγορία και έχει πάντα ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς, η Yamaha με το Crypton, όσο και η Kawasaki με το Kaze-R, κατάφεραν να πάρουν ένα μεγάλο κομμάτι από την πίτα. Η Suzuki από την άλλη μεριά, έβλεπε πάντα αυτή την κατηγορία ως… αγγαρεία (!) και τα μοντέλα που παρουσίαζε έμοιαζαν να έχουν σχεδιαστεί μόνο για ταχυδρόμους. Τώρα όμως με το Raider J Crossover θα μπορούσε να χτυπήσει φλέβα χρυσού στη χώρα μας, ΑΝ υπήρχε η δυνατότητα να εισαχθεί. Το λέμε αυτό, διότι οι μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων και τα ελαφρώς τρακτερωτά ελαστικά είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τους άθλιους δρόμους μας, εξαφανίζοντας παράλληλα δύο από τα μεγάλα μειονεκτήματα των παπιών, που είναι η κακή άνεση από τις αναρτήσεις που τερματίζουν εύκολα, αλλά και γρήγορη φθορά τους, ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Η ιδέα για ένα on-off παπί, με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων δεν είναι αποκλειστική ιδέα της Suzuki, καθώς στις αγορές όλης της Ασίας που ο κόσμους δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει μεγάλες μοτοσυκλέτες, οι κατασκευαστές έχουν παπιά σε όλες τις… γεύσεις! Παπιά-superbike, παπιά-touring, παπιά-enduro, παπιά να δουν τα μάτια σου. Το Raider J Crossover έχει έναν αερόψυκτο κινητήρα 113 κυβικών με έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής και ημί-αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.  Η τιμή του στις Φιλιππίνες θα είναι μόλις 1.200€! Δυστυχώς δεν είναι ούτε Euro5, ούτε καν Euro4, οπότε μην κάνετε όνειρα για να έρθει στην Ευρώπη.

Leoncino Bobber 400 – Η πρώτη V2 μοτοσυκλέτα της Benelli έφτασε Ελλάδα [Τιμή]

Νέα cruiser μοτοσυκλέτα με 33,5 ίππους στα 165 κιλά χωρίς υγρά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/12/2025

Η Leoncino Bobber 400 είναι μία cruiser μοτοσυκλέτα μικρομεσαίων κυβικών με V2 κινητήρα, που μάλιστα είναι ο πρώτος στην ιστορία της Benelli.

Να αναφέρουμε εδώ πως την μοτοσυκλέτα την είχαμε δει από κοντά στην έκθεση EICMA του 2024. Ο V2 κινητήρας 60 μοιρών 385 κυβικών είναι υγρόψυκτος και 8-βάλβιδος και αποδίδει 33,5 ίππους στις 8.000 στροφές και 3,57 kg.m ροπής στις 5.000 στροφές, ενώ το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό.

Την ανάρτηση αναλαμβάνει ανεστραμμένο πιρούνι με διαδρομή 125 mm και δύο αμορτισέρ με διαδρομή 100 mm. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε μονό δίσκο 300 mm με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα μπροστά και μονό δίσκο 240 mm με μονοπίστονη δαγκάνα πίσω.

Leoncino

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 165 κιλά χωρίς υγρά, με την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου να είναι στα 15 λίτρα. Το ύψος της σέλας είναι στα 730mm και το μεταξόνιο στα 1.520 mm, ενώ εντύπωση προκαλεί η διάσταση του μπροστινού ελαστικού που είναι 130/90 με τους τροχούς να είναι 16 ιντσών τόσο μπροστά, όσο και πίσω.

Ο εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει Traction Control με δυνατότητα απενεργοποίησης, καθρέπτες bar-end και ABS της Bosch.

Η μοτοσυκλέτα είναι διαθέσιμη σε χρώματα Desert Tan και Midnight Black και η τιμή της έχει οριστεί στα 5.690 ευρώ.