Suzuki V-Strom 650 2020: Τα νέα χρώματα

Χωρίς αλλαγές συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

19/9/2019

Το Suzuki V-Strom 650 ήταν για πολλά χρόνια το best Seller της Ελληνικής αγοράς, καθώς ο θαυμάσιος V2 κινητήρας του και το μεγάλο μέγεθός του, πρόσφεραν επιδόσεις και ανέσεις σε προσιτή τιμή. Όμως η οικονομική κρίση σκότωσε την μεσαία τάξη και μαζί της παρέσυρε τις πωλήσεις των μεσαίου κυβισμού μοτοσυκλετών. Η εικόνα αυτή αρχίζει σιγά-σιγά να αλλάζει και το V-Strom 650 επανέρχεται στην αγορά. Φέτος η Suzuki έχει ήδη πουλήσει 235 μονάδες έως τον Αύγουστο, επαναφέροντας το V-Strom 650 μέσα στη λίστα με τις δημοφιλέστερες μεσαίες μοτοσυκλέτες της ελληνικής αγοράς. Για το 2020 η Suzuki δεν άλλαξε κάτι στα μηχανικά μέρη και οι μόνες αλλαγές περιορίζονται στα γραφικά και τα χρώματα.

Οι προδιαγραφές Euro5 είναι βέβαιο πως θα αναγκάσουν τη Suzuki να επέμβει στα μηχανικά μέρη της οικογένειας των V-Strom και όπως ήδη ξέρουμε από τις κατασκοπικές φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί, η νέα έκδοση των 1000 κυβικών δοκιμάζεται στους δρόμους. 

Krämer GP2-990 R – Δικύλινδρη supersport με καρδιά ΚΤΜ και 135 ίππους για 144 κιλά!

Βασίζεται στην KTM 990 RC R
kramer
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/10/2026

Μετά την Krämer GP2 890RR, σειρά παίρνει η Krämer GP2-990 R που εννοείται πως βασίζεται κι αυτή στην πλατφόρμα της KTM και φέρει όλα τα καλούδια για να είναι έτοιμη για πίστα!

Στην καρδιά της GP2-990 R βρίσκεται ο κινητήρας της KTM των 947 κυβικών εκατοστών που αποδίδει όμως 9 ίππους παραπάνω, δηλαδή 135 ίππους στις 10.000 στροφές και 10,7 kg.m ροπής στις 7.000 στροφές.

Το πλαίσιο φαίνεται να είναι νέο, όπως και το φέρινγκ με πινελιές από ανθρακόνημα, ενώ το ύψος της σέλας είναι ρυθμιζόμενο.

Το βάρος με όλα τα απαραίτητα υγρά ανακοινώνεται στα 144 κιλά (!) και φαίνεται πως έχει πέσει γερή “δίαιτα”, αφού η 990 RC R ανακοινώνεται στα 195 κιλά.

kramer

Η Krämer δείχνει στα χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας πως διαθέτει και ρυθμιζόμενο φρένο κινητήρα (engine brake), κάτι που δεν διαθέτει η KTM 990 RC R - την οποία δοκιμάσαμε στην πίστα των Μεγάρων για το τεύχος #682 του ΜΟΤΟ.

Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει επίσης quickshifter δύο κατευθύνσεων, ρυθμιζόμενο Traction Control 9 θέσεων με δυνατότητα απενεργοποίησης, Wheelie Control, Pit Limiter και διαφορετικές χαρτογραφήσεις.

Η εταιρεία δεν έχει δώσει προς το παρόν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για τις βελτιώσεις και αλλαγές που έχουν γίνει σε σχέση με το βασικό μοντέλο. Η τιμή της Krämer GP2-990 R ανέρχεται στα 37.800 ευρώ και έχουν ήδη ξεκινήσει οι προπαραγγελίες, με τις παραδόσεις να αναμένονται τον Μάρτη του 27, ενώ θα υπάρχει και δεύτερη έκδοση με custom επιλογές.