Suzuki V-Strom 800: Νέα φτηνότερη έκδοση – Οι πρώτες φωτογραφίες

Με αλουμινένιους χυτούς τροχούς, 19 ιντσών εμπρός
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

14/9/2023

Όπως δείχνουν φωτογραφίες που προέρχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες έγκρισης τύπου της Αυστραλίας, το νέο V-Strom 800, με 19 ιντσών μπροστινό τροχό και πιο προσανατολισμένο στην ασφάλτινη χρήση, έρχεται για να συμπληρώσει την γκάμα των on-off της Suzuki στη μεσαία κατηγορία.

Όπως σας είχαμε γράψει πριν λίγους μήνες, η Suzuki είχε καταθέσει έγγραφα στους αρμόδιους φορείς σε Καλιφόρνια, Ελβετία αλλά και Αυστραλία προκειμένου να πάρει την απαραίτητη έγκριση τύπου για το νέο V-Strom 800, το οποίο δεν θα έχει δίπλα του το “DE” (Dual Explorer).

2

Από εκεί, και πιο συγκεκριμένα τη μακρινή Αυστραλία, έρχονται και οι πρώτες φωτογραφίες της νέας έκδοσης, που η Suzuki έχει καταχωρήσει ως μοντέλο 2024, επομένως αναμένουμε να είναι διαθέσιμο μέχρι την άνοιξη του ερχόμενου έτους. Ο κινητήρας θα είναι ο ίδιος δικύλινδρος εν σειρά των 776 κυβικών που χρησιμοποιούν τα V-Strom 800 DE και GSX-8S. Συνεπώς, δεν περιμένουμε να έχει μεγάλες αλλαγές στην απόδοση διατηρώντας την μέγιστη τιμή των 83 ίππων στις 8.500 στροφές και των 8 χιλιογραμμόμετρων ροπής στις 6.800 στροφές.

Αυτό που βλέπουμε στις πρώτες φωτογραφίες του V-Strom 800, είναι ο μικρότερος μπροστινός τροχός των 19 ιντσών, αλλά και το γεγονός ότι τα στεφάνια και οι ακτίνες του DE έχουν αντικατασταθεί με αλουμινένιους τροχούς με μπράτσα. Ακόμη, η ζελατίνα φαίνεται να είναι ψηλότερη από αυτή του DE, προσφέροντας καλύτερη προστασία από τον αέρα – όχι ότι είναι ένας τομέας που πάσχει τώρα το DE, όπως διαπιστώσαμε και στην δοκιμή του, φτάνοντας μέχρι την Ρουμανία μαζί του για τις ανάγκες του MEGA TEST 2023. Τέλος, βλέπουμε ότι απουσιάζει η προστασία στο κάτω μέρος του κινητήρα, τουλάχιστον στις συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, το νέο V-Strom 800 θα είναι 7 κιλά ελαδρύτερο από την έκδοση DE, που σημαίνει ότι θα σταματάει την ζυγαριά στα 223 γεμάτα ονομαστικά κιλά – αντί για τα 230 του DE.

3

Η Suzuki αναμένεται να “προικίσει” το V-Strom 800 με μικρότερης διαδρομής αναρτήσεις, κάτω από τα 200mm. Αυτό θα μειώσει τόσο το μεταξόνιο στα 1.515mm από τα 1.570mm, όπως και το ύψος της σέλας που θα βρεθεί στην περιοχή των 800mm, από τα 855mm που είναι στο DE. Από τις φωτογραφίες δεν είναι ξεκάθαρο αν οι αναρτήσεις θα είναι ρυθμιζόμενες ή όχι.

Η Suzuki μέχρι πρότινος δεν είχε τόσο έντονες διαφορές στα μοντέλα της, με τις XT εκδόσεις των 1050 και 650 να έχουν ακτινωτούς τροχούς, χωρίς ωστόσο διαφορετική διάμετρο μπροστινό τροχό ή μεγάλες αλλαγές στα περιφερειακά. Πρώτη φορά που διαχώρισε τόσο έντονα τις δύο εκδόσεις των V-Strom ήταν το 2023 με το 1050, ενώ τώρα όπως φαίνεται θα κάνει το ίδιο και για το 800. Η τιμή του νέου V-Strom 800 δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί όμως κρίνοντας από τις αντίστοιχες εκδόσεις του 1050, πιθανότατα η νέα έκδοση θα είναι φθηνότερη από το V-Strom 800 DE.

5

 

Νέα γενιά KTM 390 Adventure - Δοκιμές εξέλιξης και για δεύτερη έκδοση

Αυτή τη φορά με τροχό 19 ιντσών, αντί για τον 21 της πιο χωμάτινης μοτοσυκλέτας
KTM 390 Adventure 2025
Από το

motomag

18/6/2024

Όλο και πιο κοντά προς την επίσημη παρουσίασή της βαδίζει η νέα γενιά του KTM 390 Adventure που εντοπίστηκε ξανά να δοκιμάζεται σε δημόσιο δρόμο και δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί σε δύο εκδόσεις το 2025.

Το επόμενο 390 Adventure υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση των Αυστριακών έχοντας παράλληλα μία σαφώς πιο rally-raid εμφάνιση που αναμένεται να προσφέρει καλύτερη προστασία στον αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης.

Αναμφίβολα σε αυτό θα συμβάλλει η μεγαλύτερη σε ύψος ζελατίνα που εκτείνεται χαμηλά και πλάγια περνώντας πάνω από τα εμπρός φλας με τον διπλό LED προβολέα να περιβάλλεται από LED φώτα ημέρας.

KTM 390 Adventure 2025

Ο κινητήρας που θα χρησιμοποιεί η μοτοσυκλέτα είναι ο μονοκύλινδρος που βλέπουμε στο νέο 390 Duke, ενώ από τότε που είδαμε για πρώτη φορά το πρωτότυπο να κυκλοφορεί έξω από το εργοστάσιο των Αυστριακών, στις αρχές του 2022, πολλά έχουν αλλάξει αναφορικά με το ατσάλινο πλαίσιο αλλά και το αλουμινένιο ψαλίδι.

Σε αυτή την τελευταία μέχρι στιγμής εμφάνιση της μοτοσυκλέτας της ΚΤΜ σε δημόσιο δρόμο, έξι μήνες έπειτα από την προηγούμενη, η σχεδίασή της παραμένει ως είχε. Αυτά είναι μάλλον καλά νέα για τους φίλους των Αυστριακών και όχι μόνο αφού το συγκεκριμένο look είναι κάτι που το ζητούν πλέον οι αναβάτες των adventure σε όλο τον κόσμο.

Τα μεγάλα νέα που προκύπτουν από τις νέες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν να κάνουν με τον εμπρός τροχό του 390 Adventure, αφού στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι η διάμετρος βρίσκεται στις 19 ίντσες.

KTM 390 Adventure 2025

Προφανώς οι Αυστριακοί εξελίσσουν και μία έκδοση με λιγότερο ακραία χαρακτηριστικά αναφορικά με την απόδοσή της στο χώμα, μία έκδοση που θα διαχωρίζει σαφώς τη θέση της από εκείνη με τον εμπρός τροχό των 21 ιντσών και θα είναι ακόμη πιο εύχρηστη στην καθημερινότητα.

Λογικά, εκτός από τον μικρότερης διαμέτρου εμπρός τροχό, διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων θα υπάρχουν και στις διαδρομές των αναρτήσεων που θα είναι μικρότερες στο 390 Adventure με την 19άρα εμπρός ζάντα να έχει παράλληλα σέλα πιο κοντά στο έδαφος.

Έτσι και εκτός απροόπτου, το νέο 390 Adventure θα έχει δύο εκδόσεις με την καθεμιά να έχει το δικό της μεγάλο ενδιαφέρον και η παρουσίασή του δεν αποκλείεται να γίνει στην ερχόμενη EICMA.

Ετικέτες