Suzuki V-Strom 800: Νέα φτηνότερη έκδοση – Οι πρώτες φωτογραφίες

Με αλουμινένιους χυτούς τροχούς, 19 ιντσών εμπρός
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

14/9/2023

Όπως δείχνουν φωτογραφίες που προέρχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες έγκρισης τύπου της Αυστραλίας, το νέο V-Strom 800, με 19 ιντσών μπροστινό τροχό και πιο προσανατολισμένο στην ασφάλτινη χρήση, έρχεται για να συμπληρώσει την γκάμα των on-off της Suzuki στη μεσαία κατηγορία.

Όπως σας είχαμε γράψει πριν λίγους μήνες, η Suzuki είχε καταθέσει έγγραφα στους αρμόδιους φορείς σε Καλιφόρνια, Ελβετία αλλά και Αυστραλία προκειμένου να πάρει την απαραίτητη έγκριση τύπου για το νέο V-Strom 800, το οποίο δεν θα έχει δίπλα του το “DE” (Dual Explorer).

2

Από εκεί, και πιο συγκεκριμένα τη μακρινή Αυστραλία, έρχονται και οι πρώτες φωτογραφίες της νέας έκδοσης, που η Suzuki έχει καταχωρήσει ως μοντέλο 2024, επομένως αναμένουμε να είναι διαθέσιμο μέχρι την άνοιξη του ερχόμενου έτους. Ο κινητήρας θα είναι ο ίδιος δικύλινδρος εν σειρά των 776 κυβικών που χρησιμοποιούν τα V-Strom 800 DE και GSX-8S. Συνεπώς, δεν περιμένουμε να έχει μεγάλες αλλαγές στην απόδοση διατηρώντας την μέγιστη τιμή των 83 ίππων στις 8.500 στροφές και των 8 χιλιογραμμόμετρων ροπής στις 6.800 στροφές.

Αυτό που βλέπουμε στις πρώτες φωτογραφίες του V-Strom 800, είναι ο μικρότερος μπροστινός τροχός των 19 ιντσών, αλλά και το γεγονός ότι τα στεφάνια και οι ακτίνες του DE έχουν αντικατασταθεί με αλουμινένιους τροχούς με μπράτσα. Ακόμη, η ζελατίνα φαίνεται να είναι ψηλότερη από αυτή του DE, προσφέροντας καλύτερη προστασία από τον αέρα – όχι ότι είναι ένας τομέας που πάσχει τώρα το DE, όπως διαπιστώσαμε και στην δοκιμή του, φτάνοντας μέχρι την Ρουμανία μαζί του για τις ανάγκες του MEGA TEST 2023. Τέλος, βλέπουμε ότι απουσιάζει η προστασία στο κάτω μέρος του κινητήρα, τουλάχιστον στις συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, το νέο V-Strom 800 θα είναι 7 κιλά ελαδρύτερο από την έκδοση DE, που σημαίνει ότι θα σταματάει την ζυγαριά στα 223 γεμάτα ονομαστικά κιλά – αντί για τα 230 του DE.

3

Η Suzuki αναμένεται να “προικίσει” το V-Strom 800 με μικρότερης διαδρομής αναρτήσεις, κάτω από τα 200mm. Αυτό θα μειώσει τόσο το μεταξόνιο στα 1.515mm από τα 1.570mm, όπως και το ύψος της σέλας που θα βρεθεί στην περιοχή των 800mm, από τα 855mm που είναι στο DE. Από τις φωτογραφίες δεν είναι ξεκάθαρο αν οι αναρτήσεις θα είναι ρυθμιζόμενες ή όχι.

Η Suzuki μέχρι πρότινος δεν είχε τόσο έντονες διαφορές στα μοντέλα της, με τις XT εκδόσεις των 1050 και 650 να έχουν ακτινωτούς τροχούς, χωρίς ωστόσο διαφορετική διάμετρο μπροστινό τροχό ή μεγάλες αλλαγές στα περιφερειακά. Πρώτη φορά που διαχώρισε τόσο έντονα τις δύο εκδόσεις των V-Strom ήταν το 2023 με το 1050, ενώ τώρα όπως φαίνεται θα κάνει το ίδιο και για το 800. Η τιμή του νέου V-Strom 800 δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί όμως κρίνοντας από τις αντίστοιχες εκδόσεις του 1050, πιθανότατα η νέα έκδοση θα είναι φθηνότερη από το V-Strom 800 DE.

5

 

Kawasaki Vulcan S 2024: Με νέους χρωματισμούς

Χρησιμοποιώντας τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα του Versys 650
motomag Kawasaki Vulcan S 2024: Με νέους χρωματισμούς
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/10/2023

To μεσαίου κυβισμού cruiser Vulcan S της Kawasaki για το 2024 παραμένει δίχως αλλαγές όσον αφορά τα μηχανικά του μέρη, ωστόσο αποκτά ακόμη έναν χρωματικό συνδυασμό φτάνοντας πλέον τους τρεις.

Η Kawasaki η οποία παρουσίασε το Versys 650 του 2024 το οποίο δεν έχει καμία αλλαγή στα μηχανικά μέρη παρά μόνο χρωματικές αλλαγές, έδωσε στη δημοσιότητα και το Vulcan S της νέας χρονιάς το οποίο χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα του Versys 650 και -όπως μπορείτε να μαντέψετε- έχει και αυτό μονάχα αλλαγές στα χρώματα για το 2024. Στους δύο χρωματισμούς Metallic Flat Spark Black και Metallic Matte Carbon Gray/Ebony έρχεται να προστεθεί ο νέος Pearl Matte Sage Green/Metallic Flat Spark Black, με τους υποψήφιους πελάτες να έχουν πλέον ακόμη μία επιλογή για να καλύψει το γούστο τους.

Kawasaki Vulcan S 2024

Όσον αφορά τον κινητήρα αυτός είναι ο δικύλινδρος εν σειρά χωρητικότητας 649 κ. εκ. απόδοσης 61 ίππων, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει το Kawasaki Ergo-Fit -το τιμόνι και η θέση της σέλας μπορούν να ρυθμιστούν σε τρεις θέσεις-, το παράκεντρα τοποθετημένο μονό πίσω αμορτισέρ με μοχλικό καθώς και το δικάναλο ABS. Η Kawasaki ταυτόχρονα προσφέρει μια μεγάλη γκάμα έξτρα εξοπλισμού για το Vulcan S.

Kawasaki Vulcan S 2024
Ετικέτες