Triumph Speed Triple 1200RS: Πρώτες φωτογραφίες

Μέρες μόνο πριν την επίσημη παρουσίασή του
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/1/2021

Μετρώντας αντίστροφα για την πλήρη αποκάλυψή του που όπως έχει ανακοινώσει η Triumph θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου, το Speed Triple 1200RS εντοπίστηκε σε βενζινάδικο και φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά.

Το νέο Speed Triple έχει ήδη προκαλέσει με βάση μία άλλη πρόσφατη διαρροή πληροφοριών, που φαίνεται να αποδίδει 180 ίππους και να έρχεται δηλαδή κοντά στον αυξημένο πλέον ανταγωνισμό. Τώρα παίρνουμε και μία ιδέα για την τελική του μορφή, που εμπρός φέρνει πολύ κοντά στο Street Triple 765 και πίσω μοιάζει περισσότερο με το Trident 660. Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Facebook δεν έχουν την καλύτερη δυνατή ανάλυση αλλά και επιβεβαιώνουν την ριζική ανανέωση του Speed Triple με έναν αρκετά μαζεμένο σε διαστάσεις κινητήρα, παρά τον κυβισμό του.

Νέο δείχνει και το πλαίσιο ενώ γλιτώσαμε φαίνεται και από κάποιο ογκώδες τελικό. Θετικό είναι επίσης που οι δεσμοί με το παρελθόν έχουν διατηρηθεί στο σουλούπι της μοτοσυκλέτας κι έτσι καταλαβαίνεις από μακριά πως πρόκειται για Triumph χωρίς να το μπερδεύεις με οτιδήποτε άλλο.

Πέρα από την ιπποδύναμη και τις παραπάνω φωτογραφίες, δεν έχει διαρρεύσει μέχρι στιγμή τίποτα περισσότερο για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, ευτυχώς όμως η επίσημη παρουσίασή του δεν είναι μακριά…

Honda CB1000F: Το οδηγήσαμε στο Goodwood Festival of Speed! Σύντομα στο ΜΟΤΟ

Ο Άγγλος συνεργάτης μας, Adam ‘Chad’ Child, άδραξε την ευκαιρία
Honda CB1000F Adam at Goodwood
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/7/2026

Στις αρχές Ιουλίου ανακοινώθηκε η τιμή του CB1000F για την ελληνική αγορά, ωστόσο ως τώρα δεν είχαμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε, καθώς η Honda δεν έχει κάνει ακόμη τη σχετική δημοσιογραφική παρουσίαση.

Στο μεταξύ ωστόσο ήταν δεδομένο πως στο πρόσφατο Goodwood Festival of Speed (9-12/7) το CB1000F θα έκανε μια από τις πρώτες εμφανίσεις του επί ευρωπαϊκού εδάφους μετά την EICMA του περασμένου Νοέμβρη, αφετέρου γιατί ήταν ήδη γνωστό πως εκεί θα έδινε το παρών ο Freddie Spencer με την αγωνιστική CB750F που ενέπνευσε το σχέδιο του σύγχρονου μοντέλου.

Ακόμη περισσότερο όμως, το ενδιαφέρον κορυφώθηκε με τη δυνατότητα κάποιων επιλεγμένων δημοσιογράφων να οδηγήσουν το νέο Honda CB1000F στο Goodwood, κάτι που φυσικά αφορά και τον Adam.

Λίγη υπομονή λοιπόν ακόμη, καθώς ο συνεργάτης μας έγινε ένας από τους πολύ λίγους Ευρωπαίους που έχουν καβαλήσει το CB1000F και η οδηγική του ανταπόκριση αναμένεται σύντομα, σε κάποιο από τα επόμενα τεύχη του περιοδικού ΜΟΤΟ.

Μείνετε συντονισμένοι!