Triumph Tiger 1200 2022: Ήρθε όπως το περιμέναμε, ολοκληρωτικά νέο [VIDEO]

Ολοκληρώνεται η οικογένεια Tiger
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/9/2021

Το μεγάλο Tiger, γνωστό παλαιότερα και ως Explorer ήταν βέβαιο πως θα μας έρθει στην φετινή EICMA ανανεωμένο και πλέον η Triumph δίνει στην δημοσιότητα τις πρώτες του φωτογραφίες με καμουφλάζ, όπως ακριβώς έκανε και για το Tiger 660 πριν από λίγες ημέρες.

Σχεδιαστικά ακολουθεί το Tiger 900 δημιουργώντας μία ενιαία εικόνα για την οικογένεια On-Off της Triumph. Υπάρχει βέβαια και άλλη οικογένεια με on-off στην γκάμα της, εκείνη των Scrambler, οπότε προφανώς μιλάμε για τα Tiger που είχαν πάντα δύο πλευρές στον χαρακτήρα τους.

Η Triumph δεν δίνει λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά περιμένουμε να έχει τον φοβερό τρικύλινδρο του Speed Triple RS των 1.160 κυβικών με 180 ίππους στις 10.750 στροφές και 12,7kg.m ροπής στις 9.000 στροφές.

Έχουμε μόνο καλά λόγια να πούμε για τον κινητήρα αυτό οδηγώντας στην πίστα των Σερρών αλλά και στον δρόμο ενώ στο δυναμόμετρο των δοκιμών μας έδειξε 166 ίππους στον τροχό στις 10.900 στροφές και  11,9Kg.m στις 8.800.

Δεν περιμένουμε να μείνουν αυτά τα νούμερα φυσικά αλλά αν η Triumph μείνει πάνω ή κοντά στα 150 άλογα στον τροχό τότε μπαίνει αμέσως- αμέσως στην μάχη της ιπποδύναμης σε αυτή την κατηγορία με βασικό αντίπαλο το Multistrada V4! Τα πράγματα αναμένονται συναρπαστικά για τον ανταγωνισμό της κατηγορίας!

Νέο δείχνει να είναι πλαίσιο και υποπλαίσιο όπως νέος είναι και ο άξονας μετάδοσης χωρίς να υπάρχει πλέον μονόμπρατσο, κάτι που μαρτυρά και μία πιο σωστή προσέγγιση στην οδήγηση στο χώμα.

Αυτό βέβαια φαίνεται ακόμη καλύτερα από τον εμπρός τροχό που δείχνει να είναι ΄21 ιντσών κάτι που μας προϊδεάζει για δύο βασικές εκδόσεις με την δεύτερη να έχει τροχούς 19 ιντσών και ίσως και ημι-ενεργητικές αναρτήσεις στοχεύοντας περισσότερο στο ταξίδι. Κι επειδή μιλάμε για τα Tiger της Triumph θα υπάρχουν από εκεί και πέρα πολλές παραλλαγές εκδόσεων με βάση τον εξοπλισμό, αυτή είναι η δική μας εκτίμηση. Αυτό που βλέπουμε θα είναι αντίστοιχο του Tiger 900 Rally με ακτινωτές ζάντες, προστασία κινητήρα και ξεκάθαρα χωμάτινο προσανατολισμό χωρίς να είναι καθόλου τυχαίο πως η Triumph επέλεξε να δείξει τέτοιες φωτογραφίες για αρχή.

Περιμένουμε πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών με IMU έξι αξόνων και την οθόνη των Tiger 900 που -όπως θα ξέρετε από το Mega Test που κάνουμε κάθε χρόνο- είναι η μοναδική της κατηγορίας που δεν παρουσιάζει αντανακλάσεις με την οθόνη ενσωματωμένη στο gorilla glass.

Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία πρέπει να ζωντανέψει και βλέπουμε πως η Triumph ξεφεύγει από την αρχική της σκέψη με το Explorer που ήταν απλά να στηθεί απέναντι από το GS και πλέον στοχεύει προς πάσα κατεύθυνση με ένα πολύ πιο ολοκληρωμένο 1200 και με πληθώρα εκδόσεων. Αν έχει και τον κινητήρα που περιμένουμε, τότε μιλάμε για μία εξαιρετικά σημαντική μοτοσυκλέτα για την κατηγορία αυτή!

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες