TTS Performance Triumph Rocket 300 - Με κομπρέσορα και 300+ hp!

Μετά το SuperBusa έρχεται το Ultimate Rocket
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/12/2022

Ο βρετανικός βελτιωτικός οίκος TTS Performance που ειδικεύεται στην παρουσίαση κτηνωδών μοτοσυκλετών με κομπρέσορες της Rotrex -όπως το SuperBusa-, παρουσίασε μια ακόμη ωδή στην υπερβολή, το Triumph Rocket 300 όπου το αριθμητικό συνθετικό του ονόματος αφορά στον αριθμό των ίππων του.

Η TTS αναφέρει πως για την εξέλιξη του κιτ για το Rocket 300 -με βάση τη σπέσιαλ έκδοση Rocket 3 TFC των 179 hp-, χρειάστηκαν δύο χρόνια, ενώ πέρα από την αύξηση της ιπποδύναμης στους 300+ hp (στο δυναμόμετρο έδειξε μέχρι 340 hp με ροπή... 37 κιλών, ενώ για την ώρα η TTS αναφέρει στο κιτ μόνο την ιπποδύναμη ως "300+"), έχει γίνει τέτοια δουλειά ώστε η μοτοσυκλέτα να δείχνει εργοστασιακή.

Η TTS κάνει λόγο για επιτάχυνση 0-400 m σε 10 δευτερόλεπτα, με ταχύτητα εξόδου 245 χλμ/ώρα, ενώ η πραγματική τελική ταχύτητα φτάνει τα 283 χλμ/ώρα.

Κάθε περίβλημα από τον συγκεκριμένο μηχανικό υπερσυμπιεστή Rotrex C30-94 προέρχεται από ένα συμπαγές κομμάτι αλουμινίου που ζυγίζει 70 κιλά, ενώ μετά την κατεργασία 5 αξόνων της TTS φτάνει να ζυγίζει 12 στο τελειωμένο εξάρτημα.

Όπως δηλώνει η TTS, έχει ήδη πουλήσει τα πρώτα 10 Rocket 300 κιτ, ενώ ετοιμάζει 5 ακόμα.

Το πακέτο του υπερσυμπιεστή για Rocket 3 (υπερσυμπιεστής, ψυγείο λαδιού, σωληνώσεις, κλπ. ενώ δεν γνωρίζουμε αν περιλαμβάνεται και η εξάτμιση της Zard) κοστίζει 8.000 βρετανικές λίρες, ήτοι 9.316 λίρες με τη σημερινή ισοτιμία, ενώ ο Richard Albans της TTS αναφέρει πως για να βγάλει η μοτοσυκλέτα τους επιθυμητούς 300 hp χρειάζονται νέοι εκκεντροφόροι και πιστόνια που κοστίζουν άλλες 1.500 λίρες, δηλαδή 1.746 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και για παραγγελίες, δείτε ΕΔΩ

Bimota BX 450 – Μπαίνει στην παραγωγή η πρώτη της Off-Road μοτοσυκλέτα

Σύντομα θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένα κομμάτια
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/3/2026

Πρόκειται για ένα “παλιό” νέο, αφού η Bimota BX 450 παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην EICMA του 2022 και το 2024 συμμετείχε στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Enduro, κατακτώντας τον τίτλο στην κατηγορία Raid TT. Τώρα η ιταλική εταιρεία μπαίνει στην τελική φάση του project με την παραγωγή της μοτοσυκλέτας.

Η πρώτη Off-Road μοτοσυκλέτα της Bimota βασίζεται στον κινητήρα και το πλαίσιο της KX 450 της Kawasaki, εταιρείας που κατέχει ποσοστό 49,9% της ιταλικής φίρμας από το 2019. Ο τετράχρονος υγρόψυκτος κινητήρας είναι χωρητικότητας 449 κυβικών και συνδυάζεται με 5τάχυτο κιβώτιο, ενώ το πλαίσιο είναι αλουμινένιο και περιμετρικό.

Bimota

Η BX 450 φέρει μπροστά ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 49 mm με διαδρομή 305 mm και μονό ρυθμιζόμενο αμορτισέρ με διαδρομή 307 mm πίσω που συνεργάζεται με ρυθμιζόμενο μοχλικό σύστημα Uni-Trak.

Στο σύστημα πέδησης βρίσκουμε δίσκο 270 mm που συνδυάζεται με διπίστονη δαγκάνα της Brembo μπροστά και δίσκο 240 mm με μονοπίστονη δαγκάνα πίσω. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 110,2 κιλά χωρίς υγρά, με το ντεπόζιτο να είναι χωρητικότητας 10,7 λίτρων.

Bimota

Στο θέμα του εξοπλισμού η Bimota διαθέτει δύο διαφορετικούς χάρτες, 10 επίπεδα traction control, launch control και σύστημα εξάτμισης Akrapovic. Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να είναι διαθέσιμη σε περιορισμένα κομμάτια από τον Μάϊο και η τιμή της δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Ετικέτες