TTS Performance Triumph Rocket 300 - Με κομπρέσορα και 300+ hp!

Μετά το SuperBusa έρχεται το Ultimate Rocket
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/12/2022

Ο βρετανικός βελτιωτικός οίκος TTS Performance που ειδικεύεται στην παρουσίαση κτηνωδών μοτοσυκλετών με κομπρέσορες της Rotrex -όπως το SuperBusa-, παρουσίασε μια ακόμη ωδή στην υπερβολή, το Triumph Rocket 300 όπου το αριθμητικό συνθετικό του ονόματος αφορά στον αριθμό των ίππων του.

Η TTS αναφέρει πως για την εξέλιξη του κιτ για το Rocket 300 -με βάση τη σπέσιαλ έκδοση Rocket 3 TFC των 179 hp-, χρειάστηκαν δύο χρόνια, ενώ πέρα από την αύξηση της ιπποδύναμης στους 300+ hp (στο δυναμόμετρο έδειξε μέχρι 340 hp με ροπή... 37 κιλών, ενώ για την ώρα η TTS αναφέρει στο κιτ μόνο την ιπποδύναμη ως "300+"), έχει γίνει τέτοια δουλειά ώστε η μοτοσυκλέτα να δείχνει εργοστασιακή.

Η TTS κάνει λόγο για επιτάχυνση 0-400 m σε 10 δευτερόλεπτα, με ταχύτητα εξόδου 245 χλμ/ώρα, ενώ η πραγματική τελική ταχύτητα φτάνει τα 283 χλμ/ώρα.

Κάθε περίβλημα από τον συγκεκριμένο μηχανικό υπερσυμπιεστή Rotrex C30-94 προέρχεται από ένα συμπαγές κομμάτι αλουμινίου που ζυγίζει 70 κιλά, ενώ μετά την κατεργασία 5 αξόνων της TTS φτάνει να ζυγίζει 12 στο τελειωμένο εξάρτημα.

Όπως δηλώνει η TTS, έχει ήδη πουλήσει τα πρώτα 10 Rocket 300 κιτ, ενώ ετοιμάζει 5 ακόμα.

Το πακέτο του υπερσυμπιεστή για Rocket 3 (υπερσυμπιεστής, ψυγείο λαδιού, σωληνώσεις, κλπ. ενώ δεν γνωρίζουμε αν περιλαμβάνεται και η εξάτμιση της Zard) κοστίζει 8.000 βρετανικές λίρες, ήτοι 9.316 λίρες με τη σημερινή ισοτιμία, ενώ ο Richard Albans της TTS αναφέρει πως για να βγάλει η μοτοσυκλέτα τους επιθυμητούς 300 hp χρειάζονται νέοι εκκεντροφόροι και πιστόνια που κοστίζουν άλλες 1.500 λίρες, δηλαδή 1.746 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και για παραγγελίες, δείτε ΕΔΩ

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες