TTS Performance Triumph Rocket 300 - Με κομπρέσορα και 300+ hp!

Μετά το SuperBusa έρχεται το Ultimate Rocket
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/12/2022

Ο βρετανικός βελτιωτικός οίκος TTS Performance που ειδικεύεται στην παρουσίαση κτηνωδών μοτοσυκλετών με κομπρέσορες της Rotrex -όπως το SuperBusa-, παρουσίασε μια ακόμη ωδή στην υπερβολή, το Triumph Rocket 300 όπου το αριθμητικό συνθετικό του ονόματος αφορά στον αριθμό των ίππων του.

Η TTS αναφέρει πως για την εξέλιξη του κιτ για το Rocket 300 -με βάση τη σπέσιαλ έκδοση Rocket 3 TFC των 179 hp-, χρειάστηκαν δύο χρόνια, ενώ πέρα από την αύξηση της ιπποδύναμης στους 300+ hp (στο δυναμόμετρο έδειξε μέχρι 340 hp με ροπή... 37 κιλών, ενώ για την ώρα η TTS αναφέρει στο κιτ μόνο την ιπποδύναμη ως "300+"), έχει γίνει τέτοια δουλειά ώστε η μοτοσυκλέτα να δείχνει εργοστασιακή.

Η TTS κάνει λόγο για επιτάχυνση 0-400 m σε 10 δευτερόλεπτα, με ταχύτητα εξόδου 245 χλμ/ώρα, ενώ η πραγματική τελική ταχύτητα φτάνει τα 283 χλμ/ώρα.

Κάθε περίβλημα από τον συγκεκριμένο μηχανικό υπερσυμπιεστή Rotrex C30-94 προέρχεται από ένα συμπαγές κομμάτι αλουμινίου που ζυγίζει 70 κιλά, ενώ μετά την κατεργασία 5 αξόνων της TTS φτάνει να ζυγίζει 12 στο τελειωμένο εξάρτημα.

Όπως δηλώνει η TTS, έχει ήδη πουλήσει τα πρώτα 10 Rocket 300 κιτ, ενώ ετοιμάζει 5 ακόμα.

Το πακέτο του υπερσυμπιεστή για Rocket 3 (υπερσυμπιεστής, ψυγείο λαδιού, σωληνώσεις, κλπ. ενώ δεν γνωρίζουμε αν περιλαμβάνεται και η εξάτμιση της Zard) κοστίζει 8.000 βρετανικές λίρες, ήτοι 9.316 λίρες με τη σημερινή ισοτιμία, ενώ ο Richard Albans της TTS αναφέρει πως για να βγάλει η μοτοσυκλέτα τους επιθυμητούς 300 hp χρειάζονται νέοι εκκεντροφόροι και πιστόνια που κοστίζουν άλλες 1.500 λίρες, δηλαδή 1.746 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και για παραγγελίες, δείτε ΕΔΩ

Honda XL750 Transalp: Ανακοινώθηκε η τιμή σε Αυστρία! – Πόσο θα κάνει στην Ελλάδα

Αναμένουμε από έως 11.600 έως 11.700!
Honda Transalp 2023 price
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/1/2023

Λίγες ημέρες πριν από μία τοπική έκθεση μοτοσυκλέτας στην Αυστρία, λίγο έξω από την Βιέννη όπου η εκεί αντιπροσωπεία θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά την νέα Transalp, οι Αυστριακοί παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να μην χρειάζεται να απαντούν συνέχεια στην ερώτηση της «Τιμούλας», που αν και λιγότερο συμβαίνει και εκεί.

Στην Αυστρία θα κοστίζει €11.590 που αμέσως την κατατάσσει την φθηνότερη ανάμεσα στις Ιαπωνικές αλλά και την φθηνότερη της κατηγορίας στην εκεί αγορά, καθώς το Yamaha Ténéré 700 ξεκινά από €12,099, το νέο Suzuki V-Strom 800DE από €12,790 και το BMW F 850 ​​GS από €14,570. Το νέο V-Strom είναι επίσης μία μοτοσυκλέτα που περιμένουμε να ανακοινωθεί η τιμή της, ενώ στις διαφορές τους πρέπει να τονιστεί πως ο βασικός εξοπλισμός δεν είναι ίδιος. Το Suzuki για παράδειγμα δίνεται στην Αυστρία με quickshifter, ποδιά και χούφτες, βέβαια από την άλλη το νέο Transalp είναι με διαφορά το πιο δυνατό στην ονομαστική ιπποδύναμη που να θυμίσουμε πως είχαμε ανακοινώσει πρώτοι στον κόσμο έχοντας σίγουρο πως η Honda δεν θα αλλάξει την απόδοση με το Hornet, όπως και τελικά έπραξε. Παράλληλα στον τομέα των ηλεκτρονικών το νέο Transalp επίσης έρχεται με πλήρες πακέτο και έτσι στην Αυστρία ανακοινώνεται ως μία από τις καλύτερες προτάσεις με σχέση τιμής – κόστους, αν και προφανώς αυτό παραμένει τώρα στα χαρτιά, μέχρι την πρώτη την οδηγική του παρουσίαση που υπολογίζεται στα μέσα Μαρτίου.

Η Αυστρία, συγκεκριμένα, είναι μία αγορά που παρουσιάζει ομοιότητες με την δική μας λόγω υψηλότατης φορολογίας. Συχνά ο κόσμος παραβλέπει πως εμείς οι μοτοσυκλετιστές στην Ελλάδα πληρώνουμε δυσβάσταχτα ψηλότερα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους κάθε μοντέλο τόσο για το υψηλότερο ΦΠΑ με βάση το εισόδημα, όσο και με τις υπόλοιπες χρεώσεις με τις οποίες η Πολιτεία βαρύνει τις εισαγωγές.

Οι τιμές της Ιταλίας και της Γερμανίας για παράδειγμα, επιβαρύνονται λιγότερο και συχνά οι εκεί αντιπροσωπείες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους με χαμηλότερη λιανική τιμή. Οι τιμές της Αυστρίας λοιπόν συχνά πλησιάζουν εκείνες της Ελλάδα, αν και το καλό για εκείνους είναι πως τα εισοδηματικά κριτήρια είναι καλύτερα που σημαίνει πως και η επιβάρυνση της Πολιτείας είναι πιο λογική εκεί. Από την στιγμή λοιπόν που εκεί θα κοστίζει €11.590, περιμένουμε κι εδώ μία λιανική έως €11.700 πράγμα που θα το φέρει στην ίδια τιμή με την βασική έκδοση του Tenere από το οποίο θα το χωρίζει όμως ο πλουσιότερος εξοπλισμός και αρκετά άλογα.

Είναι επίσης πραγματικότητα πως η τιμή του νέου Transalp αποτελεί για τους υπόλοιπους του ανταγωνισμού στην κατηγορία το μεγάλο ερωτηματικό, καθώς ελπίζουν να μην καταφέρει στην Ελλάδα να σπάσει το όριο των 12.000, ένα στοίχημα που δείχνει να χάνεται. Λογικά η επίσημη ανακοίνωση του νέου τιμοκαταλόγου δεν θα αργήσει να έρθει ώστε να δούμε αν είναι ακριβές το παράδειγμα.

Περισσότερα για τις τιμές της κατηγορίας σε προηγούμενο άρθρο εδώ.

Ετικέτες