Γράφτηκε από: 
τον Κώστα Γκαζή

V100 Mandello Aviazione Navale - Με έμπνευση από το πολεμικό αεροσκάφος F-35B

Σε περιορισμένη έκδοση 1913 μοτοσυκλετών

Τo Aviazione Navale είναι μια ειδική έκδοση του Moto Guzzi V100 Mandello, που εμπνέεται από το πολεμικό αεροσκάφος F-35B της Lockheed Martin το οποίο υπηρετεί στο πολεμικό ναυτικό της Ιταλίας. Περιέργως τώρα, στη φωτογράφηση της μοτοσυκλέτας στο αεροπλανοφόρο Cavour δεν υπάρχει F-35B, παρά μόνο ένα Harrier και μερικά ελικόπτερα.

Όπως και να έχει, τόσο το νέο χρώμα της μοτοσυκλέτας είναι εντυπωσιακό, όπως εντυπωσιακή είναι και η φωτογράφηση στο αεροπλανοφόρο, δίπλα σε αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Ο αετός με τα φτερά απλωμένα, το έμβλημα της Moto Guzzi από όταν ιδρύθηκε η εταιρεία το 1921, προέρχεται από τη στρατιωτική θητεία των ιδρυτών της εταιρείας, Carlo Guzzi και Giorgio Parodi, στο αεροναυτικό τμήμα του ιταλικού βασιλικού ναυτικού, στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, οι δυο φίλοι, και ο πιλότος Giovanni Ravelli, αποφάσισαν να ξεκινήσουν την κατασκευή μοτοσυκλετών μόλις τελείωνε ο πόλεμος. Δυστυχώς ο Ravelli σκοτώθηκε σε ένα δυστύχημα το 1919 και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το όνειρο του. Ο Guzzi και ο Parodi επέλεξαν τον αετό ως το σύμβολο τους, στη μνήμη του συντρόφου τους.

Τώρα, η Moto Guzzi, σε συνεργασία με την Difesa Servizi S.p.A., μια εταιρεία του ιταλικού Υπουργείου Αμύνης, οργάνωσε μια εορταστική εκδήλωση στο κατάστρωμα του ιταλικού αεροπλανοφόρου Cavour, για την παρουσίαση του V100 Mandello Aviazione Navale, με τους Ιταλούς να έχουν λάβει ειδική άδεια από το ναυτικό για τη χρήση του συγκεκριμένου ονόματος για τη μοτοσυκλέτα τους.

Η V100 Mandello Aviazione Navale θα παραχθεί σε 1.913 κομμάτια, αποτίοντας φόρο τιμής στο έτος ίδρυσης του αεροπορικού τμήματος του ιταλικού ναυτικού, και ξεχωρίζει από το γκρι χρώμα που χρησιμοποιούν τα πολεμικά αεροσκάφη όλου του κόσμου, από τους κύκλους της αεροπορίας στο ρεζερβουάρ, δυο άγκυρες και μια επιγραφή στο φτερό μπροστά, και θυρεούς στην ουρά. Εδώ που τα λέμε, αυτό που ήθελε η Guzzi ήταν να παρουσιάσει την ιταλική έκδοση της μοτοσυκλέτας του Tom Cruise, ένα ιταλικό GPZ-900R, ως alternative Top-Gun δίκυκλο. Και δεν τα πήγε και άσχημα στην παρουσίαση.