Vespa GTS 2023 - Ανανεωμένη, σε 4 εκδόσεις

Νέα φρένα, και όργανα, νέα μπροστινή ανάρτηση συν keyless σύστημα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/10/2022

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία ανανέωση της, η GTS δέχεται νέο φρεσκάρισμα από τη Vespa, με νέα φρένα και νέα μπροστινή ανάρτηση, keyless σύστημα, νέα όργανα που διαφέρουν ανάλογα με την έκδοση, και μερικές ακόμα μικρές πινελιές ανανέωσης, ενώ θα κυκλοφορήσει σε 2 κυβισμούς (125 και 300) 4 εκδόσεις και πολλά χρώματα.

Οι νέες GTS δεν έχουν αλλαγές στους κινητήρες, ενώ θα κυκλοφορήσουν όπως και πριν σε 2 κυβισμούς, στα 125 με τον 125 i-get τετράχρονο και μονοκύλινδρο κινητήρα με απόδοση 14 hp / 8.750 rpm και 1,2 kgm / 6.750 rpm, και στα 300 με τον 300 hpe (High Performance Engine) στα 278 κ.εκ. με απόδοση 23,8 hp / 8.250 rpm και 2,6 kgm / 5.250 rpm.

Οι τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις της GTS διαφέρουν σε εξοπλισμό, χρώματα και γραφικά, την κλασική βασική έκδοση GTS, την πιο σύγχρονη GTS Super, την σπορ GTS SuperSport και την τεχνολογικά προηγμένη GTS SuperTech -βλ. TFT οθόνη οργάνων αντί για τον συνδυασμό μιας αναλογικής και μιας μικρότερης LCD ψηφιακής οθόνης στις άλλες εκδόσεις.

Τα όργανα διαθέτουν περισσότερες ενδείξεις από πριν, ενώ η συνδεσιμότητα ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό των SuperTech και SuperSport και στον έξτρα για τις άλλες δυο εκδόσεις.

Το σασί της οικογένειας GTS παραμένει ατσάλινο, ενώ μπροστά το μονόμπρατσο παραμένει, όμως είναι εντελώς νέο μας λέει η Vespa, με στόχο τη βελτιωμένη σταθερότητα ειδικά στις ψηλές ταχύτητες, τη βελτιωμένη άνεση και το καλύτερο κράτημα.

Η βέσπα αναφέρει πως νέα είναι η σέλα (με πρώτη ματιά οι διαφορές είναι μικρές), για μεγαλύτερη άνεση ειδικά για τον συνεπιβάτη, και βελτιωμένη η εργονομία για πιο εύκολο πάτημα του αναβάτη στο έδαφος σε στάση.

Για πρώτη φορά η GTS φέρει keyless σύστημα που λειτουργεί τόσο για την εκκίνηση, όσο και για το άνοιγμα της σέλλας αλλά και για το κλείδωμα του τιμονιού. Σημειώστε τέλος πως νέες δείχνουν οι ζάντες και ελαφρώς διαφοροποιημένο το κοστμούμι (πχ. 3 πλαϊνοί αεραγωγοί αντί για 4 πριν), αν και η Vespa δεν αναφέρεται διεξοδικά στις λεπτομέρειες των διαφοροποιήσεων από το παλιό μοντέλο στο δελτίο τύπου της.

Όλες οι εκδόσεις της νέας Vespa GTS θα είναι σύντομα διαθέσιμες στα σημεία πώλησης Vespa και στην Ελλάδα, με ενδεικτικές τιμές λιανικής από 5.499 € για την GTS 125 και από 6.499 € για τις εκδόσεις 300 hpe.

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες