Vespa GTS 2023 - Ανανεωμένη, σε 4 εκδόσεις

Νέα φρένα, και όργανα, νέα μπροστινή ανάρτηση συν keyless σύστημα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/10/2022

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία ανανέωση της, η GTS δέχεται νέο φρεσκάρισμα από τη Vespa, με νέα φρένα και νέα μπροστινή ανάρτηση, keyless σύστημα, νέα όργανα που διαφέρουν ανάλογα με την έκδοση, και μερικές ακόμα μικρές πινελιές ανανέωσης, ενώ θα κυκλοφορήσει σε 2 κυβισμούς (125 και 300) 4 εκδόσεις και πολλά χρώματα.

Οι νέες GTS δεν έχουν αλλαγές στους κινητήρες, ενώ θα κυκλοφορήσουν όπως και πριν σε 2 κυβισμούς, στα 125 με τον 125 i-get τετράχρονο και μονοκύλινδρο κινητήρα με απόδοση 14 hp / 8.750 rpm και 1,2 kgm / 6.750 rpm, και στα 300 με τον 300 hpe (High Performance Engine) στα 278 κ.εκ. με απόδοση 23,8 hp / 8.250 rpm και 2,6 kgm / 5.250 rpm.

Οι τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις της GTS διαφέρουν σε εξοπλισμό, χρώματα και γραφικά, την κλασική βασική έκδοση GTS, την πιο σύγχρονη GTS Super, την σπορ GTS SuperSport και την τεχνολογικά προηγμένη GTS SuperTech -βλ. TFT οθόνη οργάνων αντί για τον συνδυασμό μιας αναλογικής και μιας μικρότερης LCD ψηφιακής οθόνης στις άλλες εκδόσεις.

Τα όργανα διαθέτουν περισσότερες ενδείξεις από πριν, ενώ η συνδεσιμότητα ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό των SuperTech και SuperSport και στον έξτρα για τις άλλες δυο εκδόσεις.

Το σασί της οικογένειας GTS παραμένει ατσάλινο, ενώ μπροστά το μονόμπρατσο παραμένει, όμως είναι εντελώς νέο μας λέει η Vespa, με στόχο τη βελτιωμένη σταθερότητα ειδικά στις ψηλές ταχύτητες, τη βελτιωμένη άνεση και το καλύτερο κράτημα.

Η βέσπα αναφέρει πως νέα είναι η σέλα (με πρώτη ματιά οι διαφορές είναι μικρές), για μεγαλύτερη άνεση ειδικά για τον συνεπιβάτη, και βελτιωμένη η εργονομία για πιο εύκολο πάτημα του αναβάτη στο έδαφος σε στάση.

Για πρώτη φορά η GTS φέρει keyless σύστημα που λειτουργεί τόσο για την εκκίνηση, όσο και για το άνοιγμα της σέλλας αλλά και για το κλείδωμα του τιμονιού. Σημειώστε τέλος πως νέες δείχνουν οι ζάντες και ελαφρώς διαφοροποιημένο το κοστμούμι (πχ. 3 πλαϊνοί αεραγωγοί αντί για 4 πριν), αν και η Vespa δεν αναφέρεται διεξοδικά στις λεπτομέρειες των διαφοροποιήσεων από το παλιό μοντέλο στο δελτίο τύπου της.

Όλες οι εκδόσεις της νέας Vespa GTS θα είναι σύντομα διαθέσιμες στα σημεία πώλησης Vespa και στην Ελλάδα, με ενδεικτικές τιμές λιανικής από 5.499 € για την GTS 125 και από 6.499 € για τις εκδόσεις 300 hpe.

VOGE SR250GT PLAY - Στην παραγωγή η ασιατική έκδοση του επερχόμενου στην Ευρώπη SR3 [VIDEO]

GT Scooter με κορυφαίο εξοπλισμό που περιλαμβάνει ακόμα και… AI αναγνώριση φωνής!
VOGE SR250GT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/11/2023

Το SR250GT αποτελεί την ασιατική έκδοση του SR3 που είδαμε στην EICMA 2023, και πέρα από τον αυξημένο κυβισμό του ευρωπαϊκού μοντέλου, μοιράζεται εμφάνιση και εξοπλισμό μαζί του. Αν τώρα το SR1 της VOGE έχει κάνει πάταγο στη χώρα μας, με τον κορυφαίο συνδυασμό τιμής / εξοπλισμού του, αναμένουμε ανάλογη εμπορική πορεία και από το SR3.

Πρόκειται για ένα GT Scooter με τροχούς 14 και 13 ιντσών, και με έναν υγρόψυκτο, τετραβάλβιδο και ψεκαστό (Bosch) κινητήρα 244 κ.εκ. στην ασιατική έκδοση, με απόδοση 25,47 hp / 8.250 rpm και ροπή 2,34 kgm / 6.500 rpm. Η VOGE κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 125+ χλμ/ώρα, επιτάχυνση 0-60 χλμ/ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα και ρεζερβουάρ 14 λίτρων που χαρίζει στο scooter αυτονομία… 400+ χιλιομέτρων!

To βάρος του SR250GT ανακοινώνεται στα μόλις 165 κιλά, με την VOGE να έχει κάνει εκτενείς προσπάθειες για συγκράτηση του βάρους χαμηλά σε όλους τους τομείς του scooter.

Το ύψος σέλας βρίσκεται στα 770 mm, ενώ στον πλούσιο -όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρεία- εξοπλισμό του scooter περιλαμβάνονται δικάναλο ABS και Traction Control, full-LED φώτα, DRL LED φωτιστικά σώματα, φωτιζόμενο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα με χώρο για 2 κράνη, keyless σύστημα, τεράστια TFT οθόνη οργάνων με T-Box (συνδεσιμότητα με τηλεφωνία, μουσική και πλοήγηση), ρυθμιζόμενη ψηλή ζελατίνα, υποστήριξη μέσης αναβάτη, μεγάλο μεταξόνιο 1.525 mm που δημιουργεί μεγάλους χώρους για άνετη διαβίωση δυο μεγαλόσωμων ατόμων πάνω στο scooter, USB θύρα φόρτισης μικροσυσκευών, κάμερα μπροστά για βίντεο και φωτογραφίες, ακόμα και… AI σύστημα φωνητικής επικοινωνίας του αναβάτη με το scooter, με ακρίβεια 99,9% -όπως υποστηρίζει η VOGE.

Αναμένουμε τώρα περισσότερες πληροφορίες για το SR3, χρόνος άφιξης και τιμή του στην Ελλάδα.

Ετικέτες