Vespa GTS 2023 - Ανανεωμένη, σε 4 εκδόσεις

Νέα φρένα, και όργανα, νέα μπροστινή ανάρτηση συν keyless σύστημα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/10/2022

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία ανανέωση της, η GTS δέχεται νέο φρεσκάρισμα από τη Vespa, με νέα φρένα και νέα μπροστινή ανάρτηση, keyless σύστημα, νέα όργανα που διαφέρουν ανάλογα με την έκδοση, και μερικές ακόμα μικρές πινελιές ανανέωσης, ενώ θα κυκλοφορήσει σε 2 κυβισμούς (125 και 300) 4 εκδόσεις και πολλά χρώματα.

Οι νέες GTS δεν έχουν αλλαγές στους κινητήρες, ενώ θα κυκλοφορήσουν όπως και πριν σε 2 κυβισμούς, στα 125 με τον 125 i-get τετράχρονο και μονοκύλινδρο κινητήρα με απόδοση 14 hp / 8.750 rpm και 1,2 kgm / 6.750 rpm, και στα 300 με τον 300 hpe (High Performance Engine) στα 278 κ.εκ. με απόδοση 23,8 hp / 8.250 rpm και 2,6 kgm / 5.250 rpm.

Οι τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις της GTS διαφέρουν σε εξοπλισμό, χρώματα και γραφικά, την κλασική βασική έκδοση GTS, την πιο σύγχρονη GTS Super, την σπορ GTS SuperSport και την τεχνολογικά προηγμένη GTS SuperTech -βλ. TFT οθόνη οργάνων αντί για τον συνδυασμό μιας αναλογικής και μιας μικρότερης LCD ψηφιακής οθόνης στις άλλες εκδόσεις.

Τα όργανα διαθέτουν περισσότερες ενδείξεις από πριν, ενώ η συνδεσιμότητα ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό των SuperTech και SuperSport και στον έξτρα για τις άλλες δυο εκδόσεις.

Το σασί της οικογένειας GTS παραμένει ατσάλινο, ενώ μπροστά το μονόμπρατσο παραμένει, όμως είναι εντελώς νέο μας λέει η Vespa, με στόχο τη βελτιωμένη σταθερότητα ειδικά στις ψηλές ταχύτητες, τη βελτιωμένη άνεση και το καλύτερο κράτημα.

Η βέσπα αναφέρει πως νέα είναι η σέλα (με πρώτη ματιά οι διαφορές είναι μικρές), για μεγαλύτερη άνεση ειδικά για τον συνεπιβάτη, και βελτιωμένη η εργονομία για πιο εύκολο πάτημα του αναβάτη στο έδαφος σε στάση.

Για πρώτη φορά η GTS φέρει keyless σύστημα που λειτουργεί τόσο για την εκκίνηση, όσο και για το άνοιγμα της σέλλας αλλά και για το κλείδωμα του τιμονιού. Σημειώστε τέλος πως νέες δείχνουν οι ζάντες και ελαφρώς διαφοροποιημένο το κοστμούμι (πχ. 3 πλαϊνοί αεραγωγοί αντί για 4 πριν), αν και η Vespa δεν αναφέρεται διεξοδικά στις λεπτομέρειες των διαφοροποιήσεων από το παλιό μοντέλο στο δελτίο τύπου της.

Όλες οι εκδόσεις της νέας Vespa GTS θα είναι σύντομα διαθέσιμες στα σημεία πώλησης Vespa και στην Ελλάδα, με ενδεικτικές τιμές λιανικής από 5.499 € για την GTS 125 και από 6.499 € για τις εκδόσεις 300 hpe.

Honda NT1100 / NT1100 Electronic Suspension 2027: Νέα χρώματα για τις δύο εκδόσεις

Χωρίς αλλαγές σε μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη
Honda NT1100 2027 νέα χρώματα
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

15/9/2026

To Honda NT1100 συνεχίζει την εμπορική του σταδιοδρομία χωρίς σημαντικές αλλαγές για τη νέα χρονιά με την ιαπωνική εταιρεία να ανακοινώνει αλλαγές στη χρωματική παλέτα.

Οι τελευταίες μεγάλες αλλαγές για τη sport touring μοτοσυκλέτα της Honda έγιναν το 2024 για το μοντέλο του 2025. Ήταν τότε που το design του NT1100 άλλαξε ελαφρώς και έγινε πιο αιχμηρό με τη μοτοσυκλέτα να αποκτά παράλληλα full LED φωτιστικά σώματα με τα φλας να ενσωματώνονται στα φώτα ημέρας. 

Οι αλλαγές στο φαίρινγκ συνοδεύτηκαν από βελτιώσεις και στην προστασία του αναβάτη -διαφορετική εκτροπείς αέρα-, με την γενικότερη αεροδυναμική και σταθερότητα να βελτιώνεται με την τοποθέτηση νέου φτερού και των νέων βαλιτσών που άλλαξαν σχήμα και δέχονται ένα full face κράνος η καθεμία.Το επίπεδο άνεσης βελτιώθηκε και από τη νέα σέλα, όπως και από την ευκολότερη ρύθμιση του ύψους της ζελατίνας.

Παράλληλα, το 2024 ο εν σειρά δικύλινδρος κινητήρας των 1.084 κ.εκ. δέχτηκε αλλαγές σε εισαγωγή, θάλαμο καύσης και εξαγωγή, με τη ροπή του να αυξάνεται κατά 7% στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, χωρίς όμως να αλλάξει η μέγιστη τιμή της ισχύος που διατηρήθηκε στους 100,5 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το 20λιτρο ρεζερβουάρ και η αυτονομία της μοτοσυκλέτας φτάνει επίσημα έως και τα 400 χιλιόμετρα, με τη Honda να προχωρά σε αλλαγές και στις ρυθμίσεις του DCT κιβωτίου με βάση και την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων της μοτοσυκλέτας.

Επίσης, στα ηλεκτρονικά το NT1100 απέκτησε IMU έξι αξόνων για πρώτη φορά με το ABS και το Traction Control να ρυθμίζουν πλέον την απόδοσή τους και όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται υπό κλίση. Στάνταρ είναι και το Wheelie Control τριών επιπέδων, όπως και το σύστημα αποφυγής ανύψωσης του πίσω τροχού αλλά και τα υέσσερα Riding Modes (Urban, Rain, Tour και User για εξατομίκευση). Για το 2025 διαθέσιμη έγινε για πρώτη φορά και η έκδοση της μοτοσυκλέτας με τις ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις Showa Electronically Equipped Ride Adjustment (Showa-EERA).

Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: έγχρωμη οθόνη αφής TFT 6,5 ιντσών με Apple CarPlay και Android Auto, cruise control, βελτιωμένα θερμαινόμενα γκριπ, ACC και USB θύρες φόρτισης, αυτόματη ακύρωση των φλας, Emergency Stop Signals (ESS) και κεντρικό σταντ.

Για το 2027 και οι δύο εκδόσεις του NT110 θα προσφέρονται στα δύο νέα χρώματα Mat Ballistic Black Metallic (μαύρο μεταλλικό) και Mat Beta Silver Metallic (ασημί μεταλλικό) με το Pearl Hawkseye Blue (μπλε πέρλα). Τα δύο νέα χρώματα παίρνουν τη θέση των Iridium Gray Metallic (γκρι μεταλλικό) και Mat Warm Ash Metallic (ματ μπεζ).