Vespa Touring - Έφθασαν εδώ

Από το

Μαύρο Σκύλο

26/4/2011

H Piaggio παρουσίασε νέες εκδόσεις για τις Vespa LX και GTS με τον χαρακτηρισμό Touring. Οι νέες εκδόσεις ξεχωρίζουν από τις απλές τόσο από την διαφοροποιημένη εμφάνιση που διαθέτουν όσο και από τον εξοπλισμό τους. Για να δικαιώσουν το όνομα Touring διαθέτουν σχάρες, τη μία στη συνηθισμένη θέση πίσω από τη σέλα και τη δεύτερη στο εμπρός μέρος. Και οι δυο σχάρες είναι χρωμιωμένες ενώ υπάρχει και πλαϊνό σταντ, εκτός από το κεντρικό. Η διάφανη ζελατίνα γύρω από το φανάρι τους είναι επίσης άλλο ένα στοιχείο που τις κάνει να ξεχωρίζουν, ενώ η σέλα έχει σε όλες τις εκδόσεις των Touring καφέ χρώμα και διπλή ραφή. Με αυτή τη μορφή προσφέρονται τέσσερα μοντέλα από τη σειρά των LX αλλά και η GTS με τον σύγχρονο κινητήρα των 300 κυβικών. Οι εκδόσεις Touring είναι ήδη διαθέσιμες στα σημεία πώλησης των Piaggio στη χώρα μας και οι τιμές τους είναι οι παρακάτω: Vespa GTS 300 Touring 4.745 ευρώ, Vespa LX 50 2T Touring 2.630 ευρώ, Vespa LX 50 4T 4V Touring 2.875 ευρώ, Vespa LX 125 ie Touring 3.435 ευρώ και η Vespa LX 150 ie Touring 3.620 ευρώ.

Leoncino Bobber 400 – Η πρώτη V2 μοτοσυκλέτα της Benelli έφτασε Ελλάδα [Τιμή]

Νέα cruiser μοτοσυκλέτα με 33,5 ίππους στα 165 κιλά χωρίς υγρά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/12/2025

Η Leoncino Bobber 400 είναι μία cruiser μοτοσυκλέτα μικρομεσαίων κυβικών με V2 κινητήρα, που μάλιστα είναι ο πρώτος στην ιστορία της Benelli.

Να αναφέρουμε εδώ πως την μοτοσυκλέτα την είχαμε δει από κοντά στην έκθεση EICMA του 2024. Ο V2 κινητήρας 60 μοιρών 385 κυβικών είναι υγρόψυκτος και 8-βάλβιδος και αποδίδει 33,5 ίππους στις 8.000 στροφές και 3,57 kg.m ροπής στις 5.000 στροφές, ενώ το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό.

Την ανάρτηση αναλαμβάνει ανεστραμμένο πιρούνι με διαδρομή 125 mm και δύο αμορτισέρ με διαδρομή 100 mm. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε μονό δίσκο 300 mm με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα μπροστά και μονό δίσκο 240 mm με μονοπίστονη δαγκάνα πίσω.

Leoncino

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 165 κιλά χωρίς υγρά, με την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου να είναι στα 15 λίτρα. Το ύψος της σέλας είναι στα 730mm και το μεταξόνιο στα 1.520 mm, ενώ εντύπωση προκαλεί η διάσταση του μπροστινού ελαστικού που είναι 130/90 με τους τροχούς να είναι 16 ιντσών τόσο μπροστά, όσο και πίσω.

Ο εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει Traction Control με δυνατότητα απενεργοποίησης, καθρέπτες bar-end και ABS της Bosch.

Η μοτοσυκλέτα είναι διαθέσιμη σε χρώματα Desert Tan και Midnight Black και η τιμή της έχει οριστεί στα 5.690 ευρώ.