Vida V1 - Το πρώτο e-scooter της Hero σε 2 εκδόσεις

Κάτω από την ομπρέλα νέας θυγατρικής εταιρεία ηλεκτρικών δικύκλων
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/10/2022

Υπό το όνομα της νέας εταιρείας ηλεκτρικών δικύκλων Vida, η ινδική Hero MotoCorp παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό scooter υπό την ονομασία V1, που θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, V1 Pro και V1 Plus, ενώ αναμένουμε να το δούμε να έρχεται και στην Ευρώπη.

Η παρουσίαση των δυο νέων V1 έγινε στην Ινδία, το Σάββατο 8/10/2022, από τον ίδιο τον CEO της Hero, Δρ. Pawan Munjal.

Υπενθυμίζουμε πως η Hero πρόσφατα είχε ανακοινώσει τη συνεργασία της με την αμερικάνικη Zero -μεταξύ άλλων-, για την από κοινού εξέλιξη νέων ηλεκτρικών δικύκλων.

Στην παρουσίαση ο Pawan Munjal είπε μεταξύ άλλων: “Έχουμε μόνο έναν πλανήτη και δυο επιλογές -είτε να μην κάνουμε τίποτα, υποκρινόμενοι πως όλα πηγαίνουν καλά, και να προσπαθήσουμε να δούμε ένα καλύτερο αύριο που περιμένει να γεννηθεί. Το νέο μας προιόν Vida είναι η υπόσχεση για έναν καλύτερο κόσμο.”

Το πρώτο ηλεκτρικό δίκυκλο της Vida είναι το e-scooter Vida V1, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε δυο εκδόσεις, Vida V1 Pro και Vida V1 Plus.

Αμφότερες οι εκδόσεις μοιράζονται την ίδια βάση, και τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά, με τη διαφορά τους να βρίσκεται στη μπαταρία, και κατ’ επέκταση στην αυτονομία που για το V1 Plus φτάνει έως και τα 143 χλμ., ενώ για το V1 Pro τα 165 χλμ., πάντα σε βέλτιστες συνθήκες και σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Σημειώστε πως υπάρχει δυνατότητα  για προσθήκη και δεύτερης μπαταρίας, ενώ οι μπαταρίες μπορούν να αφαιρεθούν από το scooter.

Η Hero κάνει λόγο για επιτάχυνση 0-40 χλμ/ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα για το Vida V1 Pro και για 3,4 δευτερόλεπτα για το Plus, και για τελική ταχύτητα 80 χλμ/ώρα.

Μια πλήρης φόρτιση για το V1 Plus απαιτεί 2 ώρες με ταχυφορτιστή, και για το V1 Pro 2 ώρες και 17 λεπτά. Η φόρτιση 0-80% απαιτεί 65 λεπτά. Για την ώρα η Vida έχει 60 σημεία φόρτισης σε 3 πόλεις στην Ινδία, με περισσότερες από 100 ταχυφορτιστές.

Τα V1 scooter έχουν σύγχρονο design, full-LED φώτα, και μεγάλη ψηφιακή TFT touch οθόνη 7 ιντσών με συνδεσιμότητα. Στα χαρακτηριστικά των V1 ξεχωρίζει το keyless σύστημα, το cruise control, η όπισθεν, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας από το φρένο του κινητήρα, τα Riding Modes, κ.α.

Κάτω από τη σέλα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος 26 λίτρων για ένα jet κράνος ή για μικροαντικείμενα, ενώ τα χρώματα και για τις 2 εκδόσεις είναι τρία, λευκό, πορτοκαλί και κόκκινο.

Οι παραγγελίες για τα νέα Vida e-scooter ξεκινούν στην Ινδία από τις 10/10, ενώ οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο του 2022.

Suzuki DR-Z4S Monster Hunter WILDS Edition - Στο Tokyo Auto Salon 2026

Ντουέτο ειδικών εκδόσεων, με DR-Z4S και Jimny να αποτίουν φόρο τιμής σε Video Game
suzuki monster hunter 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/12/2025

Στο Tokyo Auto Salon 2026, η Suzuki θα παρουσιάσει ένα ντουέτο ειδικών εκδόσεων, σε δυο και τέσσερις τροχούς, ως φόρο τιμής στο Video Game "Monster Hunter" της Capcom, παιχνίδι που είχε κάνει το ντεμπούτο του το μακρινό 2004, για να συνεχίσει να διασκεδάζει τους φαν των RPG παιχνιδιών σε κονσόλες, PC και smartphones μέχρι και σήμερα, με την τελευταία έκδοση του 2025 να ονομάζεται Monster Hunter Wilds.

Τα Video Games έχουν τεράστια εμπορική σημασία για όλους τους κλάδους βιομηχανικών προϊόντων, ειδικά στην Ασία. Έτσι ολόκληρη η έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο για το 2026 (9-11 Ιανουαρίου 2026), μαζί και με την αφίσα της, έχει ντυθεί με τους χαρακτήρες και τα γραφικά του Monster Hunter Wilds. Παράλληλα, η Suzuki θα δείξει και δυο ειδικές εκδόσεις με έμπνευση από το συγκεκριμένο βιντεοπαιχνίδι, εκδόσεις που θα μπορούσαν να φτάσουν και στην Ευρώπη.

Suzuki Monster Hunter

Το περίπτερο της Suzuki θα έχει ως θέμα το «Ζωή με περιπέτεια» με εκθέματα που το Hamamatsu πιστεύει πως «ξυπνούν το πνεύμα της περιπέτειας». 

Suzuki DRZ-4S Monster Hunter

Η έκπληξη για τους φίλους της μοτοσυκλέτας στο περίπτερο αυτοκινήτου της Suzuki φέτος ακούει στο όνομα «DR-Z4S MONSTER HUNTER WILDS Edition», και αφορά σε ένα πρωτότυπο έκθεμα σε συνεργασία με το δημοφιλές παιχνίδι της Capcom, «Monster Hunter». Αυτή είναι η δεύτερη συνεργασία μεταξύ της Suzuki και της Capcom, μετά τη συνεργασία GSX-8R με το «Street Fighter V» πέρυσι -μοτοσυκλέτες που ήρθαν Ευρώπη, αν και όχι στην Ελλάδα. Η έκθεση concept διαθέτει μοναδικά χρώματα και γραφικά, λογότυπα Capcom, χούφτες, προστατευτικό δισκόφρενου μπροστά, σχάρα και κόκκινες λεπτομέρειες σε τιμόνι και ψαλίδι, αλλά και μια τσάντα εμπνευσμένη από το «Seikret», το δίποδο τέρας θυμίζει δεινόσαυρο, τέρας που ιππεύουν οι παίκτες στο παιχνίδι. Παράλληλα, να θυμίσουμε εδώ πως και η Ducati είχε παρουσιάσει το 2024 μια έκδοση Monster Hunter του δικού της "τέρατος", μοτοσυκλέτα που σας είχαμε δείξει ΕΔΩ.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του Monster Hunter Wilds.