Vida V1 - Το πρώτο e-scooter της Hero σε 2 εκδόσεις

Κάτω από την ομπρέλα νέας θυγατρικής εταιρεία ηλεκτρικών δικύκλων
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/10/2022

Υπό το όνομα της νέας εταιρείας ηλεκτρικών δικύκλων Vida, η ινδική Hero MotoCorp παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό scooter υπό την ονομασία V1, που θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, V1 Pro και V1 Plus, ενώ αναμένουμε να το δούμε να έρχεται και στην Ευρώπη.

Η παρουσίαση των δυο νέων V1 έγινε στην Ινδία, το Σάββατο 8/10/2022, από τον ίδιο τον CEO της Hero, Δρ. Pawan Munjal.

Υπενθυμίζουμε πως η Hero πρόσφατα είχε ανακοινώσει τη συνεργασία της με την αμερικάνικη Zero -μεταξύ άλλων-, για την από κοινού εξέλιξη νέων ηλεκτρικών δικύκλων.

Στην παρουσίαση ο Pawan Munjal είπε μεταξύ άλλων: “Έχουμε μόνο έναν πλανήτη και δυο επιλογές -είτε να μην κάνουμε τίποτα, υποκρινόμενοι πως όλα πηγαίνουν καλά, και να προσπαθήσουμε να δούμε ένα καλύτερο αύριο που περιμένει να γεννηθεί. Το νέο μας προιόν Vida είναι η υπόσχεση για έναν καλύτερο κόσμο.”

Το πρώτο ηλεκτρικό δίκυκλο της Vida είναι το e-scooter Vida V1, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε δυο εκδόσεις, Vida V1 Pro και Vida V1 Plus.

Αμφότερες οι εκδόσεις μοιράζονται την ίδια βάση, και τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά, με τη διαφορά τους να βρίσκεται στη μπαταρία, και κατ’ επέκταση στην αυτονομία που για το V1 Plus φτάνει έως και τα 143 χλμ., ενώ για το V1 Pro τα 165 χλμ., πάντα σε βέλτιστες συνθήκες και σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Σημειώστε πως υπάρχει δυνατότητα  για προσθήκη και δεύτερης μπαταρίας, ενώ οι μπαταρίες μπορούν να αφαιρεθούν από το scooter.

Η Hero κάνει λόγο για επιτάχυνση 0-40 χλμ/ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα για το Vida V1 Pro και για 3,4 δευτερόλεπτα για το Plus, και για τελική ταχύτητα 80 χλμ/ώρα.

Μια πλήρης φόρτιση για το V1 Plus απαιτεί 2 ώρες με ταχυφορτιστή, και για το V1 Pro 2 ώρες και 17 λεπτά. Η φόρτιση 0-80% απαιτεί 65 λεπτά. Για την ώρα η Vida έχει 60 σημεία φόρτισης σε 3 πόλεις στην Ινδία, με περισσότερες από 100 ταχυφορτιστές.

Τα V1 scooter έχουν σύγχρονο design, full-LED φώτα, και μεγάλη ψηφιακή TFT touch οθόνη 7 ιντσών με συνδεσιμότητα. Στα χαρακτηριστικά των V1 ξεχωρίζει το keyless σύστημα, το cruise control, η όπισθεν, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας από το φρένο του κινητήρα, τα Riding Modes, κ.α.

Κάτω από τη σέλα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος 26 λίτρων για ένα jet κράνος ή για μικροαντικείμενα, ενώ τα χρώματα και για τις 2 εκδόσεις είναι τρία, λευκό, πορτοκαλί και κόκκινο.

Οι παραγγελίες για τα νέα Vida e-scooter ξεκινούν στην Ινδία από τις 10/10, ενώ οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο του 2022.

Thrust Motor LT190: Και on-off παπί και CVT μετάδοση

Το νέο μοντέλο που φέρνει στην Ελλάδα η Thrust Motor βασίζεται σε έναν μοναδικό συνδυασμό
Thrust Motor LT190
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

1/4/2026

Η Δ. Γκουντούφας ΙΚΕ μας κρατούσε μιαν έκπληξη για την Έκθεση Μοτοσυκλέτας, καθώς είχε ενημερώσει πως θα δώσει το παρόν με πλήρη ρόστερ των Thrust Motor και FB Mondial, αλλά είχε κρατήσει μυστική την άφιξη του LT190.

Πρόκειται για ένα υβρίδιο σκούτερ και παπιού, καθώς το LT190 βασίζεται σταθερά στη λογική των on-off παπιών, όπως τα Honda CT125 Hunter Cub και Asus CrossX 125, αλλά επενδύεται με έναν κινητήρα σκούτερ με αυτόματη μετάδοση διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης, τη γνωστή μας CVT.

Thrust Motor LT190

Το Thrust Motor LT190 κατασκευάζεται στην Κίνα από τη Leten και ένα βασικό του χαρακτηριστικό είναι οι τροχοί 17 ιντσών μπροστά (90/90) και πίσω (110/80). Ο κινητήρας του είναι μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος και τετραβάλβιδος με δύο εκκεντροφόρους στην κεφαλή, με χωρητικότητα 188 κυβικά εκατοστά και απόδοση που φτάνει σε μέγιστη ισχύ 20,5 ίππων στις 8.250 σ.α.λ. και ροπή 1,8 χιλιογραμμόμετρων στις 6.250 σ.α.λ. για μέγιστη ονομαστική ταχύτητα 120 km/h.

Thrust Motor LT190

Εξοπλίζεται με συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο αμορτισέρ με χωριστά δοχεία υγρών (piggyback) που ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση, ενώ φρενάρει με διπίστονη δαγκάνα μπροστά και υποστήριξη από δικάναλο σύστημα ABS.

Thrust Motor LT190

Το LT190 φέρνει τον αναβάτη του σε ύψος σέλας 810 χιλιοστών από το έδαφος και ζυγίζει 128 κιλά, ενώ έρχεται αρκετά καλά εξοπλισμένο με keyless κεντρικό διακόπτη, σύστημα traction control και έγχρωμη TFT οθόνη με συνδεσιμότητα Bluetooth και ενδείξεις που περιλαμβάνουν και πιέσεις ελαστικών από τους σχετικούς αισθητήρες που διαθέτει.

Thrust Motor LT190

Με το μεγάλο του ρεζερβουάρ δε, που χωρά 14 λίτρα βενζίνης, σε συνδυασμό με την ονομαστική κατανάλωση που δηλώνει μόλις 2,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, το LT190 προοιωνίζει μεγάλη αυτονομία για εξερευνητικές βόλτες εντός και εκτός δρόμου.

Thrust Motor LT190

Αναμένεται να έρθει σύντομα στην Ελλάδα σε τέσσερα χρώματα – το εικονιζόμενο κίτρινο και ακόμη λευκό, γκρι και χακί – με τιμή που δεν έχει καθοριστεί ακόμη, μαθαίνουμε ωστόσο πως θα βρίσκεται κάτω των τριών χιλιάδων ευρώ.

Ετικέτες