Vida V1 - Το πρώτο e-scooter της Hero σε 2 εκδόσεις

Κάτω από την ομπρέλα νέας θυγατρικής εταιρεία ηλεκτρικών δικύκλων
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/10/2022

Υπό το όνομα της νέας εταιρείας ηλεκτρικών δικύκλων Vida, η ινδική Hero MotoCorp παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό scooter υπό την ονομασία V1, που θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, V1 Pro και V1 Plus, ενώ αναμένουμε να το δούμε να έρχεται και στην Ευρώπη.

Η παρουσίαση των δυο νέων V1 έγινε στην Ινδία, το Σάββατο 8/10/2022, από τον ίδιο τον CEO της Hero, Δρ. Pawan Munjal.

Υπενθυμίζουμε πως η Hero πρόσφατα είχε ανακοινώσει τη συνεργασία της με την αμερικάνικη Zero -μεταξύ άλλων-, για την από κοινού εξέλιξη νέων ηλεκτρικών δικύκλων.

Στην παρουσίαση ο Pawan Munjal είπε μεταξύ άλλων: “Έχουμε μόνο έναν πλανήτη και δυο επιλογές -είτε να μην κάνουμε τίποτα, υποκρινόμενοι πως όλα πηγαίνουν καλά, και να προσπαθήσουμε να δούμε ένα καλύτερο αύριο που περιμένει να γεννηθεί. Το νέο μας προιόν Vida είναι η υπόσχεση για έναν καλύτερο κόσμο.”

Το πρώτο ηλεκτρικό δίκυκλο της Vida είναι το e-scooter Vida V1, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε δυο εκδόσεις, Vida V1 Pro και Vida V1 Plus.

Αμφότερες οι εκδόσεις μοιράζονται την ίδια βάση, και τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά, με τη διαφορά τους να βρίσκεται στη μπαταρία, και κατ’ επέκταση στην αυτονομία που για το V1 Plus φτάνει έως και τα 143 χλμ., ενώ για το V1 Pro τα 165 χλμ., πάντα σε βέλτιστες συνθήκες και σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Σημειώστε πως υπάρχει δυνατότητα  για προσθήκη και δεύτερης μπαταρίας, ενώ οι μπαταρίες μπορούν να αφαιρεθούν από το scooter.

Η Hero κάνει λόγο για επιτάχυνση 0-40 χλμ/ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα για το Vida V1 Pro και για 3,4 δευτερόλεπτα για το Plus, και για τελική ταχύτητα 80 χλμ/ώρα.

Μια πλήρης φόρτιση για το V1 Plus απαιτεί 2 ώρες με ταχυφορτιστή, και για το V1 Pro 2 ώρες και 17 λεπτά. Η φόρτιση 0-80% απαιτεί 65 λεπτά. Για την ώρα η Vida έχει 60 σημεία φόρτισης σε 3 πόλεις στην Ινδία, με περισσότερες από 100 ταχυφορτιστές.

Τα V1 scooter έχουν σύγχρονο design, full-LED φώτα, και μεγάλη ψηφιακή TFT touch οθόνη 7 ιντσών με συνδεσιμότητα. Στα χαρακτηριστικά των V1 ξεχωρίζει το keyless σύστημα, το cruise control, η όπισθεν, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας από το φρένο του κινητήρα, τα Riding Modes, κ.α.

Κάτω από τη σέλα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος 26 λίτρων για ένα jet κράνος ή για μικροαντικείμενα, ενώ τα χρώματα και για τις 2 εκδόσεις είναι τρία, λευκό, πορτοκαλί και κόκκινο.

Οι παραγγελίες για τα νέα Vida e-scooter ξεκινούν στην Ινδία από τις 10/10, ενώ οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο του 2022.

Norton: Οι νέοι χρωματισμοί της γκάμας της - Τέλος το φουλ γκρι

Η παλέτα περιλαμβάνει επτά συνολικά χρωματισμούς
norton atlas
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/4/2026

Η ινδική TVS Motor που είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Norton, η οποία έχει μπει σε μία νέα φάση με τέσσερα νέα μοντέλα που αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα.

Στην EICMA είχαμε δει από κοντά τις Norton Manx, Manx R, Atlas και Atlas GT και η εταιρεία είχε δείξει μία περίεργη εμμονή στους γκρι χρωματισμούς. Πλέον οι τέσσερις μοτοσυκλέτες θα είναι διαθέσιμες εκτός του Trophy Silver στους χρωματισμούς Matrix Black, Senopia Orange, Carbon, Celestian Grey, Verona Green και Glacier Blue, που μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο επίσημο site της εταιρείας.

norton manx

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε πως τη Norton Motorcycles έχει αναλάβει στην χώρα μας η εταιρεία MUVUS που αντιπροσωπεύει ήδη τις CFMOTO, Royal Enfield, LETBE και Polaris. Μάλιστα η TVS έχει συγκεκριμένο πλάνο για την Ευρώπη και η Ελλάδα θα είναι από τους πρώτους τους σταθμούς, όπως είχαμε αποκαλύψει λίγους μήνες νωρίτερα.

Εμείς αναμένουμε σύντομα την άφιξη τους για να οδηγήσουμε τις νέες μοτοσυκλέτες της Norton και να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Ετικέτες