Voge 900DSX - Έτοιμη η νέα μεγάλη Adventure μοτοσυκλέτα της εταιρείας

Με καρδιά Loncin / BMW, ως μοντέλο 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/9/2022

Μετά τα 650DS / 650DSX, η Voge δείχνει έτοιμη να βγάλει στην παραγωγή τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής Adventure μοτοσυκλέτα της στις εκδόσεις 900 DS / 900 DSX φορώντας κινητήρα που προέρχεται από τις BMW F 900 R / F 900 XR.

Καθώς η μητρική Loncin παράγει από το 2019 στο εργοστάσιο της στο Chongqing για την BMW τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 895 κ.εκ. που φορούν οι F 900 R / F 900 XR, το πρώτο βήμα για τη χρήση του στις μοτοσυκλέτες της πρώτης είχε ήδη γίνει.

Τώρα, ο κινητήρας των 100 hp και των 9,4 kgm ροπής δείχνει να βρίσκει τον δρόμο του για τα νέα μεγάλα DSX / DS μοντέλα της Voge, που όπως φαίνεται θα δούμε να παρουσιάζονται στην EICMA 2022.

Όπως ίσως γνωρίζετε, τα μοντέλα της Voge χωρίζονται σε DSX (με ακτινωτούς τροχούς, φωτό άνω) και σε DS (χυτές ζάντες με μπράτσα), ενώ μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει σε εκδόσεις 300, 500 και 650.

Στις φωτογραφίες που διέρρευσαν από το εργοστάσιο της Voge, η μοτοσυκλέτα φέρει τροχούς με ακτίνες, οπότε το πιθανότερο είναι να ονομάζεται 900 DSX -μη σας ξενίζει το DS στο ρεζερβουάρ, και στα μικρότερα DSX μοντέλα το Χ δεν εμφανίζεται εκεί. Χωρίς να είμαστε 100% σίγουροι, αναμένουμε δίπλα στο μοντέλο με τις ακτινωτές ζάντες να δούμε και ένα 900 DS με περισσότερο ασφάλτινο προσανατολισμό.

Η νέα 900DSX φέρει full-LED φώτα, έχει όμορφο και σύγχρονο design, ενώ φορά μεγάλο μπροστινό τροχό που δείχνει 21 ιντσών, με ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Michelin Anakee και φρένα της Brembo, με συμβατικές και όχι ακτινικές δαγκάνες μπροστά!

Στις αναρτήσεις έχουμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ, δίχως να γνωρίζουμε αν θα είναι ρυθμιζόμενα, ενώ η μοτοσυκλέτα φέρει ψηλή ζελατίνα, χούφτες, ποδιά, κάγκελα κινητήρα, μεγάλες σέλες δυο επιπέδων, προβολάκια, φαρδιά μαρσπιέ με ελαστικά παρεμβύσματα που αφαιρούνται, διπλό σταντ, και βάσεις για τριβάλιτσο.

Μπροστά, στο κέντρο πάνω από τους προβολείς διακρίνεται μια οπή που το πιθανότερο είναι να πρόκειται για Dash-cam (σύνηθες χαρακτηριστικό στην Κίνα), ενώ αν είναι αισθητήρας ραντάρ για Adaptive Cruise Control θα ανεβάζει αρκετά το κόστος, κάτι που δεν πιστεύουμε πως αποζητά η Voge, που έχει γίνει γνωστή για τις Value for money αρετές της.

To ψαλίδι είναι δυο μπράτσων, ενώ αναμένουμε να δούμε αν η νέα μοτοσυκλέτα θα φέρει και το ατσάλινο πλαίσιο των BMW, ή κάποιο διαφορετικό.

Για την ώρα δεν έχουμε καμία πληροφορία όσον αφορά σε τεχνικά χαρακτηριστικά, ηλεκτρονικά βοηθήματα και χρόνους άφιξης στην Ευρώπη, ενώ πιστεύουμε πως θα δούμε τη μοτοσυκλέτα να παρουσιάζεται επίσημα στο Μιλάνο, ως μοντέλο 2023.

Zontes 125Χ: Η νέα γενιά με αλουμινένιο πλαίσιο έφτασε στην Ευρώπη – Ανταγωνιστικότατη τιμή στην Ισπανία

Στην EICMA η Zontes είχε αποκαλύψει το δίδυμο των 125Χ και 125V
Zontes_125X
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/6/2026

Η Zontes συνεχίζει να διευρύνει τη γκάμα της με πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα και δύο εξ αυτών έκαναν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους στην EICMA 2025 πριν μερικούς μήνες.

Τα 125Χ και 125V έρχονται για να τα βάλουν με τα ορόσημα της κατηγορίας τους, Honda PCX και Yamaha NMAX, φέρνοντας τον συνήθη πλουσιότατο εξοπλισμό που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της Zontes, αλλά και μια ουσιώδη καινοτομία: αλουμινένιο πλαίσιο!

Zontes_125X

Χάρη σε αυτό δηλώνουν στεγνό βάρος 108 κιλών, κάτι που με τα 11 λίτρα βενζίνης, ή περίπου 8 κιλά, μας κάνουν ένα τελικό ζύγι της τάξης των 116 κιλών, διατηρώντας μια χορταστική απόσταση από τα 130+ που ζυγίζει ο ανταγωνισμός τους.

Στην Ισπανία κάνει αυτόν τον καιρό το ντεμπούτο του το 125Χ, το πρώτο εκ των δύο μοντέλων που πατάει επί ευρωπαϊκού εδάφους και δη το πιο πλούσια εξοπλισμένο εκ των δύο.

Zontes_125X

Ο υγρόψυκτος τετραβάλβιδος μονοκύλινδρος κινητήρας αποδίδει αναμενόμενα 15 ίππους στις 8.700 σ.α.λ. και ροπή 1,3 kgm στις 6.500 σ.α.λ., ενώ κυλούν σε τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω.

Η λίστα του βασικού εξοπλισμού του 125Χ πάντως είναι αυτή που κλέβει την παράσταση, καθώς περιλαμβάνει:

  • Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth και δυνατότητα πλοήγησης και mirroring του κινητού τηλεφώνου του αναβάτη
  • Traction control με επιλογή απενεργοποίησης
  • Αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών
  • Keyless κεντρικό διακόπτη
  • Σύστημα start-stop
  • Χώρο για δύο full-face κράνη κάτω από τη σέλα
  • Δύο ντουλαπάκια στην ποδιά
  • Πλαϊνό και κεντρικό σταντ
  • LED φωτιστικά σώματα
  • Φώτα ημέρας DRL
  • Φώτα ειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος
  • Παροχή φόρτισης USB
  • Προεγκατάσταση για τοποθέτηση καμερών (dash cam).
Zontes 125X

Εξίσου γευστική είναι και η τιμή με την οποία λανσάρεται στην Ισπανία το νέο 125Χ: στα 2.688 ευρώ προτάσσει ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των βαριών χαρτιών της κατηγορίας αυτής, που στη χώρα μας παίζουν αρκετά πάνω από τα 3.000.

Γνωρίζοντας ήδη πως και στην Ελλάδα αναμένονται σύντομα τα νέα αλουμινένια 125άρια σκούτερ της Zontes, πλέον περιμένουμε να μάθουμε την τιμή τους στην αγορά μας.

Ετικέτες