X-Wedge: Η νέα εταιρεία από την Κίνα με V2 κινητήρες 2000 κυβικών!

Σχεδιασμένες από το στούντιο του Kiska
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

29/11/2023

Στις 13 Σεπτέμβρη κυκλοφόρησαν μέσα από το στούντιο του Kiska, τα σχέδια των μοντέλων μιας νέας κινέζικης εταιρείας του ομίλου Huansong, η οποία έρχεται για πρώτη φορά να προσφέρει στο κοινό V2 αερόψυκτες μοτοσυκλέτες με 2000 κυβικά. Η εταιρεία ονομάζεται X-Wedge και ο βασικός της κινητήρας ακολουθεί την παραδοσιακή αμερικάνικη αρχιτεκτονική, καθώς η κίνηση των βαλβίδων να γίνεται με ωστήρια και το κιβώτιο ταχυτήτων να είναι ξεχωριστά από τα κάρτερ του κινητήρα.

Η Διάμετρος Χ Διαδρομή είναι “τετράγωνη” στα 108 X 108 και η ιπποδύναμη φτάνει τους 103 ίππους, συνοδευόμενους με γιγαντιαία ροπή 16kg/m.

2

Η γκάμα αποτελείται από πέντε μοντέλα, όπου όλα τους στοχεύουν αποκλειστικά στην αμερικάνικη αγορά. Το βασικό μοντέλο είναι το Cruiser Ranger RX 2000 που στην ουσία είναι αντίστοιχο της βασικής έκδοσης των Harley Davidson Softail. Το επόμενο μοντέλο έχει ως βάση το RX 2000 αλλά είναι φορτωμένο με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (βαλίτσες, ηχοσυστήματα κ.τ.λ.) για να μπει στην κατηγορία των πολυτελών Bagger. Το τρίτο μοντέλο είναι ειδικά σχεδιασμένο για sidecar και το τέταρτο μοντέλο με των V2 των 2000 κυβικών στοχεύει κατευθείαν στα Trike της Harley Davidson. Αν σκεφτούμε πως όλα τα αντίστοιχα μοντέλα των Αμερικάνων εταιρειών κοστίζουν πάνω από 30-40 χιλιάδες δολάρια, τότε καταλαβαίνουμε πως ακόμα και ο πιο φανατικός Αμερικάνος θα γλυκαθεί αν τα μοντέλα της X-Wedge είναι 10-20 χιλιάδες δολάρια φτηνότερα…

3

Το πέμπτο μοντέλο δεν χρησιμοποιεί τον μεγάλο V2 αλλά έναν μικρότερο 1000 κυβικών με τέσσερεις βαλβίδες ανά κύλινδρο και 80 ίππους, ενώ έχει δύο εμπρός τροχούς όπως τα CAN AM Spider.

Ουσιαστικά λοιπόν η X-Wedge έφτιαξε μια εναλλακτική γκάμα για όλα τα διάσημα μοντέλα της αμερικάνικης αγοράς και μένει να δούμε αν η τιμή τους θα αποτελέσει ικανό δέλεαρ.

5

 

Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]

Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX και αναβάτης εξέλιξης της Ducati μας συστήνει την MX μοτοσυκλέτα του Borgo Panigale
motomagDucati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

28/2/2024

Με αφορμή τη σύναψη συνεργασίας με την Ducati, η Monster Energy ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube, στο οποίο ο Antonio Cairoli, 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX και αναβάτης εξέλιξης της Ducati μας συστήνει τη μοναδική Desmo450 MX, και παραδέχεται ότι θα ήθελε το Borgo Panigale να έχει ασχοληθεί νωρίτερα με τον συγκεκριμένο χώρο.

Το εντυπωσιακό βίντεο ξεκινάει δείχνοντάς μας στιγμιότυπα από κοντινές λήψεις στο Desmo450 MX, το οποίο αποτελεί αυτή την στιγμή το μοναδικό MX μοντέλο με δεσμοδρομικό σύστημα κίνησης βαλβίδων. Μαζί, βλέπουμε και τον “DUCATONY” να ετοιμάζεται στα κεντρικά γραφεία της Ducati στην Bologna. Μετά την στατική παρουσίαση έχει έρθει η ώρα να δούμε τη μοτοσυκλέτα και εν δράσει με τα αγωνιστικά της χρώματα.

Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]

Στην συνέχεια, μεταφερόμαστε 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά, στην MX πίστα Park – Monte Coralli, στη Faenza, όπου ένα θεαματικό πανοραμικό πλάνο μας δείχνει τη διαρρύθμισή της. Αυτή είναι το πεδίο, όπου βλέπουμε τον ικανότατο και ταλαντούχο Cairoli να μας δείχνει πώς οδηγείται μία αγωνιστική MX μοτοσυκλέτα.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος ο Cairoli, στόχος του ως αναβάτης εξέλιξης είναι να αξιοποιήσει τα πολλά χρόνια εμπειρίας του, προκειμένου να κάνει το Desmo450 MX την καλύτερη δυνατή μοτοσυκλέτα, τοποθετώντας την στην κορυφή του ανταγωνισμού. Ο συναισθηματικός δεσμός της κοινής πατρίδας δεν κρύβεται…

Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]

Συνεχίζοντας, δηλώνει ανέκαθεν θαυμαστής της Ducati, η οποία είναι μία ιταλική εταιρεία που χαρακτηρίζεται από το πάθος και το μεσογειακό ταπεραμέντο. Κάτι που αποδεικνύουν και τα κύπελλα, μερικά από τα οποία παρουσιάζονται στην κάμερα. Όπως χαρακτηριστικά λέει, έχουν ακόμα δρόμο, ενώ πολλά πράγματα ακόμα πρόκειται να αλλάξουν μέχρι την ημέρα που η μοτοσυκλέτα θα βρεθεί στις βιτρίνες των καταστημάτων. Τέλος, παραδέχεται ότι θα ήθελε η Ducati να έχει κάνει νωρίτερα το βήμα, όταν ακόμα ήταν εν ενεργεία επαγγελματίας αναβάτης και κατακτούσε τα Πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο.

Το βίντεο περιλαμβάνει και μερικά αποσπάσματα με το τι έγινε “πίσω από τις κάμερες”, με τον Cairoli να δηλώνει ότι παρά το ότι άφησε την ενεργό δράση, εξακολουθεί να απολαμβάνει τη γρήγορη οδήγηση. Το επιβεβαιώνουν και τα εντυπωσιακά πλάνα άλλωστε…

Δείτε το βίντεο διάρκειας 3 λεπτών και 32 δευτερολέπτων:

Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]