Yamaha Aerox SP55

Από το

Μαύρο Σκύλο

2/6/2011

Η Yamaha Motor ιδρύθηκε το 1955 και το υπενθυμίζει με μια νέα έκδοση του Aerox. Η εμφάνισή του είναι μοναδική και ιδιαίτερη τόσο όσον αφορά στην βαφή όσο και στα γραφικά που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για την περίπτωσή του. Η έκδοση αυτή ονομάζεται SP55 και κινείται από δίχρονο υγρόψυκτο κινητήρα 50 κυβικών. Ξεχωριστές πινελιές αποτελούν οι δυο δαγκάνες των δισκοφρένων που έρχονται από την Brembo, το ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ με το ενσωματωμένο δοχείο αζώτου, τύπου piggy- back, και τα χρώματα στο κάλυμμα της σέλας του

Cyclone RA 600 - Έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα το νέο bobber μοντέλο

Μετά το RA 401, η Cyclone εμπλουτίζει την γκάμα των cruiser μοντέλων της προς τα πάνω
Cyclone RA 600
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

18/4/2024

Το νέο cruiser με bobber χαρακτηριστικά, RA 600 της θυγατρικής της Zonsen (ή Zongshen), Cyclone, έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, με την εταιρεία να επεκτείνει την γκάμα της προς τα πάνω.

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η Cyclone αποτελεί θυγατρική της Zonsen (ή όπως αποκαλούνταν μέχρι πρόσφατα Zongshen), έχοντας αναλάβει τον ρόλο του κατασκευαστή premium μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού. Ήδη, στην γκάμα της βρίσκουμε το RA 401, ένα cruiser με δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα και 45 ίππους απόδοσης. Ό,τι πρέπει δηλαδή για την Α2 κατηγορία διπλωμάτων της ευρωπαϊκής αγοράς. Το ελλιπές δίκτυο της Zonsen, όμως στη Γηραιά Ήπειρο δεν της έχει επιτρέψει να αναπτυχθεί εδώ, κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει σύντομα χάρη στην στενή της συνεργασία με τον Όμιλο Piaggio.

Cyclone RA 600 – Έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα

Τώρα, έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα το νέο μοντέλο με την επωνυμία της Cyclone, το RA 600, που ξεχωρίζει χάρη στα bobber χαρακτηριστικά του. Η αυστηρώς μονή σέλα που μοιάζει να αιωρείται πάνω από το πλαίσιο, θυμίζοντας σε εμφάνιση hardtail μοτοσυκλέτες, με το αμορτισέρ να κρύβεται από κάτω φέρνοντάς μας στο μυαλό τo Bonneville Bobber της Triumph. Μπροστά βλέπουμε ένα συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι, το οποίο όμως καλύπτεται από πλαστικά, σε μία προσπάθεια να μιμηθεί την εμφάνιση των αναρτήσεων τύπου Hossack, δίνοντας πόντους στη νέο-ρετρό εμφάνιση, όπως συμβαίνει και με τα δύο τελικά της εξάτμισης.

Οι τροχοί θα είναι πιθανότατα 16 ιντσών, στα πρότυπα των bobber μοτοσυκλετών, με φαρδιά ελαστικά παρόμοιου πλάτους, μπροστά και πίσω. Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, ο τομέας της πέδησης αποτελείται από έναν δίσκο μπροστά και έναν πίσω, με το ABS να ανήκει στον βασικό εξοπλισμό, όπως επιτάσσουν οι κανονισμοί και στην Κίνα.

Cyclone RA 600 – Έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα

Το βάρος του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, όμως κρίνοντας από τα 188 κιλά που ζυγίζει το RA 401 (φωτό άνω), τότε η έκδοση των 600 κυβικών υπολογίζεται κοντά στην περιοχή των 200 κιλών.

Ο κινητήρας του RA 600 αναμένεται να είναι και εδώ δικύλινδρος εν σειρά με 4 βαλβίδες στον κύλινδρο, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του μικρότερου αδελφού, με μεγαλύτερη χωρητικότητα στα 560 κυβικά. Η απόδοση υπολογίζεται στους 59 ίππους στις 8.500 στροφές και 5,6 κιλά ροπής στις 6.500 στροφές. Η τροφοδοσία θα γίνεται με ψεκασμό, ενώ για την ψύξη υπάρχει ψυγείο. Για την μεταφορά της δύναμης στον πίσω τροχό φροντίζει ένα κιβώτιο έξι σχέσεων, το οποίο συνεργάζεται με μονόδρομο συμπλέκτη.

Το Cyclone RA 600 αναμένεται να βγει στην παραγωγή για την κινεζική αγορά μέσα στο 2024, ενώ η τιμή του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Μία ακόμη έκδοση με δύο σέλες και περισσότερο cruiser, παρά bobber, ύφος αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά την εξαγωγή του μοντέλου σε άλλες χώρες, όπως όμως έχουμε ήδη αναφέρει η συνεργασία με τον Όμιλο Piaggio θα μπορούσε να αποτελέσει την σχισμή φωτός που θα φέρει την Zonsen - και μαζί της την Cyclone - στην Ευρώπη.

Ετικέτες