Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Yamaha Exciter RC 155 VVA: Το νέο υπερ-παπί

Ένα supersport με στολή παπιού

Οι φωτογραφίες από το νέο Yamaha Exciter RC 155 VVA όπως ονομάζεται στο Βιετνάμ ή Y15ZR όπως είναι η εμπορική του ονομασία στη Μαλαισία, μας δείχνουν πόσο μακριά έχει φτάσει η κατηγορία των σπορ παπιών στις χώρες της Ασίας. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, το νέο Exciter RC 155 VVA είναι μια supersport μοτοσυκλέτα 155 κυβικών, που απλώς της λείπει το πάνω μέρος του φαίρινγκ και στη θέση του έχουν βάλει ένα τιμόνι το οποίο θυμίζει κάπως παπί.

Ακόμα και η κλασική ποδιά είναι ένα κανονικότατο φαίρινγκ, όπου μέσα του κρύβει το ψυγείο του υπερμοντέρνου υγρόψυκτου κινητήρα με σύστημα μεταβλητού χρονισμού για τον εκκεντροφόρο εισαγωγής (VVA). Τα φώτα είναι φυσικά Full-LED και ο πίνακας των οργάνων είναι μια μεγάλη οθόνη LCD με στροφόμετρο, δείκτη βενζίνης και ενδείξεις για την κατανάλωση! Ακόμα και οι διακόπτες στο τιμόνι είναι από τις μοτοσυκλέτες της Yamaha και όχι από τα παπιά.

Νέος είναι και ο κεντρικός διακόπτης που φαίνεται πως είναι keyless και δίπλα του έχει κουμπί που ξεκλειδώνει τη σέλα. Δυστυχώς από τις φωτογραφίες δεν είναι εύκολο να διακρίνουμε αν έχει ABS στα δύο μεγάλα δισκόφρενα, οπότε δεν ξέρουμε αν είναι εύκολο και οικονομικά λογικό να το προσαρμόσει η Yamaha στις προδιαγραφές Euro 5 της Ε.Ε. Ο κινητήρας πάντως έχει όλη την τεχνολογία που απαιτείται για να τα καταφέρει.