Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Yamaha Palhegyi SCR950

Ακόμη ένα "Faster Sons" δημιούργημα

Η Yamaha παρουσίασε το πιο πρόσφατο custom δημιούργημα της οικογένειας "Faster Sons", αυτή τη φορά με βάση το SCR90, την scrambler εκδοχή του Bolt. Ο δημιουργός του είναι ο Jeff Palhegyi, ένας custom builder που τρέφει ιδιαίτερη προτίμηση για τις μοτοσυκλέτες της Yamaha, καθώς έχει στην κατοχή του πολλά classic Yamaha, όπως μερικά ΤΖ750 και XS φτιαγμένα για να τρέχουν σε χωμάτινες πίστες, ενώ στο βιογραφικό του συμπεριλαμβάνονται πάνω από 70 custom μοτοσυκλέτες τα τελευταία 20 χρόνια.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, με το που αντίκρυσε για πρώτη φορά το SCR950, συνειδητοποίησε ότι θα αποτελέσει την βάση της επόμενης δημιουργίας του, ενώ λόγω του ότι το τελευταίο διάστημα έχει γεμίσει ο τόπος με διάφορες παραλλαγές της scrambler φιλοσοφίας, θέλησε να φτιάξει κάτι διαφορετικό και η έμπνευση ήρθε από το YDS3C Big Bear Scrambler του 1966!

 

θέλησε να φτιάξει κάτι διαφορετικό και η έμπνευση ήρθε από το YDS3C Big Bear Scrambler του 1966!

 

Μερικές από τις πιο εντυπωσιακές λεπτομέρειες στο custom του Palhegyi είναι το τιμόνι της Renthal με το ενισχυτικό μπαράκι που είναι "ντυμένο" με Duane Ballard δέρμα, με το οποίο είναι επενδυμένη η σέλα και το τσαντάκι για τα εργαλεία που είναι στηριγμένο στο πιρούνι κάτω από τον προβολέα, και το ψαλίδι που έχει μικρύνει σε μήκος σε συνδυασμό με τα δύο αμορτισέρ της Fox RC1 Podium.

Το διακριτικό και υπέροχο οπτικά πίσω φανάρι τονίζει το λιτό σχήμα της σέλας, ενώ το υποπλαίσιο που έχει φτιαχτεί στο χέρι, τα πλαϊνά πλαστικά καπάκια και τα vintage φτερά που θυμίζουν motocross της δεκαετίας του '60, είναι απλά έργα τέχνης. Την συνολική εικόνα συμπληρώνουν οι αλουμινένιοι, ακτινωτοί τροχοί της Ride Wright που "φοράνε" τρακτερωτά ελαστικά Shinko Adventure Trail, ο custom προβολέας από αλουμίνιο και η διακριτική ποδιά κάτω από τον κινητήρα.