YAMAHA R6 RACE ΚΑΙ R6 GYRTR: Πίστα και αγώνες μόνο

Έτοιμες λύσεις για τους λάτρεις των track day και τους αγωνιζόμενους
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

23/11/2021

Από την προηγούμενη χρονιά το R6 έχει μόνο έκδοση για οδήγηση αποκλειστικά στην πίστα, καθώς ο κινητήρας του δεν προσαρμόστηκε στις Euro 5 προδιαγραφές.

 Έτσι το πελατολόγιο της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας περιορίστηκε στους hard core αναβάτες των track day που έχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μεταφέρουν τη μοτοσυκλέτα τους στις πίστες και φυσικά στους αγωνιζόμενους που συμμετέχουν στα εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα της supersport κατηγορίας.

Για το 2022 η Yamaha κάνει ένα βήμα παραπέρα την αρχική ιδέα, προσθέτοντας δίπλα στην έκδοση Race, την έκδοση GYRT με πλούσιο εργοστασιακό αγωνιστικό εξοπλισμό. Ουσιαστικά είναι μια R6 έτοιμη για αγώνες, προετοιμασμένη από την ίδια την Yamaha.

Η έκδοση YGTR έχει ελαφρύτερο αγωνιστικό πολυεστερικό φαίρινγκ σε λευκό χρώμα έτοιμο για βάψιμο, διαφορετική πλεξούδα και ηλεκτρονική, κατάργηση του συστήματος ABS, μεταλλικά σωληνάκια στα φρένα, ολόκληρη εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic με προδιαγραφές θορύβου για όλες τις πίστες της Ευρώπης, αγωνιστικά μαρσπιέ κ.τ.λ.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ R6 GYTR

  • Σετ αγωνιστικού φέρινγκ GYTR
  • Πλήρες αγωνιστικό σύστημα εξάτμισης Akrapovič
  • Σετ ECU GYTR
  • Σετ καλωδίωσης GYTR
  • Καλώδιο διασύνδεσης GYTR
  • Διακόπτης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης GYTR
  • Σετ σφράγισης AIS GYTR
  • Εξομοιωτής ABS GYTR
  • Τάπα καυσίμου χωρίς κλειδί GYTR
  • Μαξιλάρι σέλας GYTR
  • Σετ σωληνώσεων φρένων από ανοξείδωτο χάλυβα μπροστά και πίσω
  • Πλήρως ρυθμιζόμενο αγωνιστικό πίσω σετ GYTR
  • Προαιρετικό κιτ αλλαγής ταχυτήτων με δυνατότητα αντιστροφής
  • Προστατευτικό πίσω γραναζιού ("πτερύγιο καρχαρία")
  • Προστατευτικό μανέτας μπροστινού φρένου
  • Χρυσή ανταλλακτική αγωνιστική αλυσίδα 520 DID
  • Μετάδοση γραναζιού 15T / πίσω γρανάζι 46T
  • Σετ παξιμαδιών γραναζιού για ανταλλακτική αλυσίδα 520
  • Άγκιστρα στήριξης διπλού σταντ πίσω τροχού

Διπλό σταντ πίσω τροχού

Φυσικά η GYTR είναι έτοιμη να δεχτεί το αγωνιστικό κιτ για τον κινητήρα, χωρίς να χρειάζονται επιπλέον επεμβάσεις.


 

Leoncino Bobber 400 – Η πρώτη V2 μοτοσυκλέτα της Benelli έφτασε Ελλάδα [Τιμή]

Νέα cruiser μοτοσυκλέτα με 33,5 ίππους στα 165 κιλά χωρίς υγρά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/12/2025

Η Leoncino Bobber 400 είναι μία cruiser μοτοσυκλέτα μικρομεσαίων κυβικών με V2 κινητήρα, που μάλιστα είναι ο πρώτος στην ιστορία της Benelli.

Να αναφέρουμε εδώ πως την μοτοσυκλέτα την είχαμε δει από κοντά στην έκθεση EICMA του 2024. Ο V2 κινητήρας 60 μοιρών 385 κυβικών είναι υγρόψυκτος και 8-βάλβιδος και αποδίδει 33,5 ίππους στις 8.000 στροφές και 3,57 kg.m ροπής στις 5.000 στροφές, ενώ το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό.

Την ανάρτηση αναλαμβάνει ανεστραμμένο πιρούνι με διαδρομή 125 mm και δύο αμορτισέρ με διαδρομή 100 mm. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε μονό δίσκο 300 mm με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα μπροστά και μονό δίσκο 240 mm με μονοπίστονη δαγκάνα πίσω.

Leoncino

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 165 κιλά χωρίς υγρά, με την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου να είναι στα 15 λίτρα. Το ύψος της σέλας είναι στα 730mm και το μεταξόνιο στα 1.520 mm, ενώ εντύπωση προκαλεί η διάσταση του μπροστινού ελαστικού που είναι 130/90 με τους τροχούς να είναι 16 ιντσών τόσο μπροστά, όσο και πίσω.

Ο εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει Traction Control με δυνατότητα απενεργοποίησης, καθρέπτες bar-end και ABS της Bosch.

Η μοτοσυκλέτα είναι διαθέσιμη σε χρώματα Desert Tan και Midnight Black και η τιμή της έχει οριστεί στα 5.690 ευρώ.