YAMAHA R6 RACE ΚΑΙ R6 GYRTR: Πίστα και αγώνες μόνο

Έτοιμες λύσεις για τους λάτρεις των track day και τους αγωνιζόμενους
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

23/11/2021

Από την προηγούμενη χρονιά το R6 έχει μόνο έκδοση για οδήγηση αποκλειστικά στην πίστα, καθώς ο κινητήρας του δεν προσαρμόστηκε στις Euro 5 προδιαγραφές.

 Έτσι το πελατολόγιο της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας περιορίστηκε στους hard core αναβάτες των track day που έχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μεταφέρουν τη μοτοσυκλέτα τους στις πίστες και φυσικά στους αγωνιζόμενους που συμμετέχουν στα εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα της supersport κατηγορίας.

Για το 2022 η Yamaha κάνει ένα βήμα παραπέρα την αρχική ιδέα, προσθέτοντας δίπλα στην έκδοση Race, την έκδοση GYRT με πλούσιο εργοστασιακό αγωνιστικό εξοπλισμό. Ουσιαστικά είναι μια R6 έτοιμη για αγώνες, προετοιμασμένη από την ίδια την Yamaha.

Η έκδοση YGTR έχει ελαφρύτερο αγωνιστικό πολυεστερικό φαίρινγκ σε λευκό χρώμα έτοιμο για βάψιμο, διαφορετική πλεξούδα και ηλεκτρονική, κατάργηση του συστήματος ABS, μεταλλικά σωληνάκια στα φρένα, ολόκληρη εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic με προδιαγραφές θορύβου για όλες τις πίστες της Ευρώπης, αγωνιστικά μαρσπιέ κ.τ.λ.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ R6 GYTR

  • Σετ αγωνιστικού φέρινγκ GYTR
  • Πλήρες αγωνιστικό σύστημα εξάτμισης Akrapovič
  • Σετ ECU GYTR
  • Σετ καλωδίωσης GYTR
  • Καλώδιο διασύνδεσης GYTR
  • Διακόπτης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης GYTR
  • Σετ σφράγισης AIS GYTR
  • Εξομοιωτής ABS GYTR
  • Τάπα καυσίμου χωρίς κλειδί GYTR
  • Μαξιλάρι σέλας GYTR
  • Σετ σωληνώσεων φρένων από ανοξείδωτο χάλυβα μπροστά και πίσω
  • Πλήρως ρυθμιζόμενο αγωνιστικό πίσω σετ GYTR
  • Προαιρετικό κιτ αλλαγής ταχυτήτων με δυνατότητα αντιστροφής
  • Προστατευτικό πίσω γραναζιού ("πτερύγιο καρχαρία")
  • Προστατευτικό μανέτας μπροστινού φρένου
  • Χρυσή ανταλλακτική αγωνιστική αλυσίδα 520 DID
  • Μετάδοση γραναζιού 15T / πίσω γρανάζι 46T
  • Σετ παξιμαδιών γραναζιού για ανταλλακτική αλυσίδα 520
  • Άγκιστρα στήριξης διπλού σταντ πίσω τροχού

Διπλό σταντ πίσω τροχού

Φυσικά η GYTR είναι έτοιμη να δεχτεί το αγωνιστικό κιτ για τον κινητήρα, χωρίς να χρειάζονται επιπλέον επεμβάσεις.


 

Thrust Motor LT190: Και on-off παπί και CVT μετάδοση

Το νέο μοντέλο που φέρνει στην Ελλάδα η Thrust Motor βασίζεται σε έναν μοναδικό συνδυασμό
Thrust Motor LT190
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

1/4/2026

Η Δ. Γκουντούφας ΙΚΕ μας κρατούσε μιαν έκπληξη για την Έκθεση Μοτοσυκλέτας, καθώς είχε ενημερώσει πως θα δώσει το παρόν με πλήρη ρόστερ των Thrust Motor και FB Mondial, αλλά είχε κρατήσει μυστική την άφιξη του LT190.

Πρόκειται για ένα υβρίδιο σκούτερ και παπιού, καθώς το LT190 βασίζεται σταθερά στη λογική των on-off παπιών, όπως τα Honda CT125 Hunter Cub και Asus CrossX 125, αλλά επενδύεται με έναν κινητήρα σκούτερ με αυτόματη μετάδοση διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης, τη γνωστή μας CVT.

Thrust Motor LT190

Το Thrust Motor LT190 κατασκευάζεται στην Κίνα από τη Leten και ένα βασικό του χαρακτηριστικό είναι οι τροχοί 17 ιντσών μπροστά (90/90) και πίσω (110/80). Ο κινητήρας του είναι μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος και τετραβάλβιδος με δύο εκκεντροφόρους στην κεφαλή, με χωρητικότητα 188 κυβικά εκατοστά και απόδοση που φτάνει σε μέγιστη ισχύ 20,5 ίππων στις 8.250 σ.α.λ. και ροπή 1,8 χιλιογραμμόμετρων στις 6.250 σ.α.λ. για μέγιστη ονομαστική ταχύτητα 120 km/h.

Thrust Motor LT190

Εξοπλίζεται με συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο αμορτισέρ με χωριστά δοχεία υγρών (piggyback) που ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση, ενώ φρενάρει με διπίστονη δαγκάνα μπροστά και υποστήριξη από δικάναλο σύστημα ABS.

Thrust Motor LT190

Το LT190 φέρνει τον αναβάτη του σε ύψος σέλας 810 χιλιοστών από το έδαφος και ζυγίζει 128 κιλά, ενώ έρχεται αρκετά καλά εξοπλισμένο με keyless κεντρικό διακόπτη, σύστημα traction control και έγχρωμη TFT οθόνη με συνδεσιμότητα Bluetooth και ενδείξεις που περιλαμβάνουν και πιέσεις ελαστικών από τους σχετικούς αισθητήρες που διαθέτει.

Thrust Motor LT190

Με το μεγάλο του ρεζερβουάρ δε, που χωρά 14 λίτρα βενζίνης, σε συνδυασμό με την ονομαστική κατανάλωση που δηλώνει μόλις 2,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, το LT190 προοιωνίζει μεγάλη αυτονομία για εξερευνητικές βόλτες εντός και εκτός δρόμου.

Thrust Motor LT190

Αναμένεται να έρθει σύντομα στην Ελλάδα σε τέσσερα χρώματα – το εικονιζόμενο κίτρινο και ακόμη λευκό, γκρι και χακί – με τιμή που δεν έχει καθοριστεί ακόμη, μαθαίνουμε ωστόσο πως θα βρίσκεται κάτω των τριών χιλιάδων ευρώ.

Ετικέτες