YAMAHA R6 RACE ΚΑΙ R6 GYRTR: Πίστα και αγώνες μόνο

Έτοιμες λύσεις για τους λάτρεις των track day και τους αγωνιζόμενους
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

23/11/2021

Από την προηγούμενη χρονιά το R6 έχει μόνο έκδοση για οδήγηση αποκλειστικά στην πίστα, καθώς ο κινητήρας του δεν προσαρμόστηκε στις Euro 5 προδιαγραφές.

 Έτσι το πελατολόγιο της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας περιορίστηκε στους hard core αναβάτες των track day που έχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μεταφέρουν τη μοτοσυκλέτα τους στις πίστες και φυσικά στους αγωνιζόμενους που συμμετέχουν στα εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα της supersport κατηγορίας.

Για το 2022 η Yamaha κάνει ένα βήμα παραπέρα την αρχική ιδέα, προσθέτοντας δίπλα στην έκδοση Race, την έκδοση GYRT με πλούσιο εργοστασιακό αγωνιστικό εξοπλισμό. Ουσιαστικά είναι μια R6 έτοιμη για αγώνες, προετοιμασμένη από την ίδια την Yamaha.

Η έκδοση YGTR έχει ελαφρύτερο αγωνιστικό πολυεστερικό φαίρινγκ σε λευκό χρώμα έτοιμο για βάψιμο, διαφορετική πλεξούδα και ηλεκτρονική, κατάργηση του συστήματος ABS, μεταλλικά σωληνάκια στα φρένα, ολόκληρη εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic με προδιαγραφές θορύβου για όλες τις πίστες της Ευρώπης, αγωνιστικά μαρσπιέ κ.τ.λ.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ R6 GYTR

 • Σετ αγωνιστικού φέρινγκ GYTR
 • Πλήρες αγωνιστικό σύστημα εξάτμισης Akrapovič
 • Σετ ECU GYTR
 • Σετ καλωδίωσης GYTR
 • Καλώδιο διασύνδεσης GYTR
 • Διακόπτης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης GYTR
 • Σετ σφράγισης AIS GYTR
 • Εξομοιωτής ABS GYTR
 • Τάπα καυσίμου χωρίς κλειδί GYTR
 • Μαξιλάρι σέλας GYTR
 • Σετ σωληνώσεων φρένων από ανοξείδωτο χάλυβα μπροστά και πίσω
 • Πλήρως ρυθμιζόμενο αγωνιστικό πίσω σετ GYTR
 • Προαιρετικό κιτ αλλαγής ταχυτήτων με δυνατότητα αντιστροφής
 • Προστατευτικό πίσω γραναζιού ("πτερύγιο καρχαρία")
 • Προστατευτικό μανέτας μπροστινού φρένου
 • Χρυσή ανταλλακτική αγωνιστική αλυσίδα 520 DID
 • Μετάδοση γραναζιού 15T / πίσω γρανάζι 46T
 • Σετ παξιμαδιών γραναζιού για ανταλλακτική αλυσίδα 520
 • Άγκιστρα στήριξης διπλού σταντ πίσω τροχού

Διπλό σταντ πίσω τροχού

Φυσικά η GYTR είναι έτοιμη να δεχτεί το αγωνιστικό κιτ για τον κινητήρα, χωρίς να χρειάζονται επιπλέον επεμβάσεις.


 

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!

Made in Greece από τον Σαρακάκη!
Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/4/2024

Το πρώτο, από δύο που έχει γίνει γνωστό ότι ετοιμάζονται, σκούτερ MADE IN GREECE, έκανε την εμφάνισή του στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024 από τον Όμιλο Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ!

Μία πρωτιά για τον ιστορικό Όμιλο που η κατασκευή οχημάτων όχι μόνο δεν του είναι άγνωστη αλλά αποτελεί και ενεργό τομέα στο μακρύ χαρτοφυλάκιό του, παρουσιάστηκε δίχως τυμπανουκρουσίες, όμορφα και ξεκάθαρα, όπως αρμόζει στην συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία που απευθύνεται. Ίσως για αυτό και δεν το ανακάλυψε κάποιος άλλος και δεν πήρε την έκταση που αρμόζει σε ένα εγχείρημα αυτού του μεγέθους, καθώς το Yum-e έχει στόχο να γίνει εξαγώγιμο προϊόν.

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!
Το Yum-E είχε την δική του γωνιά στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024

Το όνομά του έχει επιλεχθεί από την ιαπωνική λέξη για το όνειρο και τα ιαπωνικά είναι άμεσο σημείο αναφοράς στην ιστορία και την παράδοση του Ομίλου Σαρακάκη καθώς υπήρξε ο πρώτος εισαγωγέας Honda στην Ευρώπη κι ένας από τους ελάχιστους ανεξάρτητους που παραμένουν ενώ ταυτόχρονα είναι και ο παλαιότερος με συνεχή λειτουργία. Παράλληλα το όνομα Yum-e αποτελεί και λογοπαίγνιο για την λειτουργία του τρίτροχου σκούτερ που προορίζεται για εταιρείες μεταφορών και παραδόσεων.

Ο σχεδιασμός του έχει εξ αρχής απαντήσει στα γνωστά ζητήματα που καλούνται οι επαγγελματίες του χώρου να απαντήσουν με πρώτο και καλύτερο το ζήτημα της αυτονομίας καθώς μιλάμε για ηλεκτρονικό όχημα.

Για αυτό και έγινε προσπάθεια να ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα αυτονομίας με την έγκριση τύπου να είναι ακριβώς 210χλμ αυτομίας με μέγιστη ισχύ 4.0kW και μέγιστη ταχύτητα 45χ.α.ω. Διαθέτει δύο κινητήρες, έναν σε κάθε πίσω τροχό διαστάσεων 90/90-10 καθώς και τρία δισκόφρενα με λειτουργία CBS.

Εμπρός έχει τροχό 80/90-14 με αιχμηρό σχεδιασμό και μπόλικο χώρο για τα πόδια με ίσια ποδιά. Να σημειωθεί πως έχει χώρο και κάτω από τη σέλα για κράνος με έξυπνη τοποθέτηση των μπαταριών που παραμένουν αποσπώμενες και έτσι δεν υπάρχει περιορισμός στον χώρο παρκαρίσματος.

Οι HUB κινητήρες είναι αθόρυβοι και προσφέρουν και ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση με τις τρεις μπαταρίες λιθίου να είναι τύπου NMC, 48V/45Ah με χρόνο πλήρους φόρτισης 4,5 ώρες και για τις τρεις συνολικά. Οι μπαταρίες προσφέρουν έναν κύκλο 1000 φορτίσεων, δηλαδή σχεδόν τριών χρόνων εντατικής καθημερινής χρήσης των Σαββατοκύριακων συμπεριλαμβανομένων. Στόχος του Yum-e είναι να προσφέρει στις εταιρείες χαμηλό κόστος συντήρησης και εξίσου χαμηλό κόστος χρήσης.

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!

Ο χώρος αποθήκευσης, από τα πλέον βασικά χαρακτηριστικά του νέου τρίκυκλου σκούτερ του Ομίλου Σαρακάκη, έχει ωφέλιμο φορτίο 85 κιλών και έξυπνο σχεδιασμό της πλατφόρμας ώστε το κουτί αποθήκευσης να αφαιρείται εύκολα για να αυξάνονται οι δυνατότητες φόρτωσης. Στο μεταξύ το κουτί αποθήκευσης είναι σχεδιασμένο για να φέρει τα διακριτικά της εταιρείας ενώ στον πλούσιο εξοπλισμό -για τα δεδομένα της κατηγορίας και όχι μόνο- περιλαμβάνονται τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, LED φώτα παντού, λειτουργία οπισθοπορείας, χειρόφρενο, αισθητήρες παρκαρίσματος και ψηφιακά όργανα.

Η γραμμή παραγωγής του Yum-e είναι ήδη έτοιμη και έχει ξεκινήσει να βγάζει τα πρώτα Made in Greece ηλεκτρικά σκούτερ! Μακάρι αυτή να είναι η αρχή και να δούμε περισσότερα δίκυκλα δική μας παραγωγής, καθώς τρίκυκλα σίγουρα θα δούμε και άλλα. Η σκέψη να ξεκινήσουν με κάτι που απαντά σε ένα κενό της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι απολύτως σωστή καθώς όχι μόνο εξασφαλίζεται η πώληση αλλά ταυτόχρονα χτίζεται και ο τομέας της αξιοπιστίας διότι είναι πλέον κοινά αποδεκτό πως αν πετύχεις στις μεταφορές, έχεις πετύχει και γενικότερα στην λιανική πώληση. Έναν τομέα που θα θέλαμε να δούμε να διευρύνεται.