YAMAHA R6 RACE ΚΑΙ R6 GYRTR: Πίστα και αγώνες μόνο

Έτοιμες λύσεις για τους λάτρεις των track day και τους αγωνιζόμενους
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

23/11/2021

Από την προηγούμενη χρονιά το R6 έχει μόνο έκδοση για οδήγηση αποκλειστικά στην πίστα, καθώς ο κινητήρας του δεν προσαρμόστηκε στις Euro 5 προδιαγραφές.

 Έτσι το πελατολόγιο της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας περιορίστηκε στους hard core αναβάτες των track day που έχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μεταφέρουν τη μοτοσυκλέτα τους στις πίστες και φυσικά στους αγωνιζόμενους που συμμετέχουν στα εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα της supersport κατηγορίας.

Για το 2022 η Yamaha κάνει ένα βήμα παραπέρα την αρχική ιδέα, προσθέτοντας δίπλα στην έκδοση Race, την έκδοση GYRT με πλούσιο εργοστασιακό αγωνιστικό εξοπλισμό. Ουσιαστικά είναι μια R6 έτοιμη για αγώνες, προετοιμασμένη από την ίδια την Yamaha.

Η έκδοση YGTR έχει ελαφρύτερο αγωνιστικό πολυεστερικό φαίρινγκ σε λευκό χρώμα έτοιμο για βάψιμο, διαφορετική πλεξούδα και ηλεκτρονική, κατάργηση του συστήματος ABS, μεταλλικά σωληνάκια στα φρένα, ολόκληρη εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic με προδιαγραφές θορύβου για όλες τις πίστες της Ευρώπης, αγωνιστικά μαρσπιέ κ.τ.λ.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ R6 GYTR

  • Σετ αγωνιστικού φέρινγκ GYTR
  • Πλήρες αγωνιστικό σύστημα εξάτμισης Akrapovič
  • Σετ ECU GYTR
  • Σετ καλωδίωσης GYTR
  • Καλώδιο διασύνδεσης GYTR
  • Διακόπτης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης GYTR
  • Σετ σφράγισης AIS GYTR
  • Εξομοιωτής ABS GYTR
  • Τάπα καυσίμου χωρίς κλειδί GYTR
  • Μαξιλάρι σέλας GYTR
  • Σετ σωληνώσεων φρένων από ανοξείδωτο χάλυβα μπροστά και πίσω
  • Πλήρως ρυθμιζόμενο αγωνιστικό πίσω σετ GYTR
  • Προαιρετικό κιτ αλλαγής ταχυτήτων με δυνατότητα αντιστροφής
  • Προστατευτικό πίσω γραναζιού ("πτερύγιο καρχαρία")
  • Προστατευτικό μανέτας μπροστινού φρένου
  • Χρυσή ανταλλακτική αγωνιστική αλυσίδα 520 DID
  • Μετάδοση γραναζιού 15T / πίσω γρανάζι 46T
  • Σετ παξιμαδιών γραναζιού για ανταλλακτική αλυσίδα 520
  • Άγκιστρα στήριξης διπλού σταντ πίσω τροχού

Διπλό σταντ πίσω τροχού

Φυσικά η GYTR είναι έτοιμη να δεχτεί το αγωνιστικό κιτ για τον κινητήρα, χωρίς να χρειάζονται επιπλέον επεμβάσεις.


 

Honda ADV160: Το πρώτο σκούτερ συμβατό με βενζίνη E85 παρουσιάστηκε στην Ινδία με απίστευτη τιμή

Οι παραδόσεις ξεκινούν τον Οκτώβριο
adv
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/8/2026

Η Honda της Ινδίας παρουσίασε το ADV160 στην τιμή των 1.500 ευρώ. Πρόκειται για το πρώτο από τα δέκα μοντέλα της Honda που παρουσιάστηκε στην Ινδία τον Ιούλιο του 2026 και για το οποίο ανακοινώθηκε επίσημη τιμή.

Οι προκρατήσεις έχουν ξεκινήσει μέσω της ιστοσελίδας της Honda και των εξουσιοδοτημένων αντιπροσωπειών, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν από τα μέσα Οκτωβρίου 2026.

Το Honda ADV160 θεωρείται το πρώτο σκούτερ στην Ινδία που είναι συμβατό με καύσιμα E85, μίγμα βενζίνης και αιθανόλης. Η ισχύς προέρχεται από έναν υγρόψυκτο κινητήρα 156,93 κυβικών που παράγει 16,3 ίππους και 1,5 kg.m ροπήςΗ συμβατότητα με το E85 σημαίνει ότι ο κινητήρας μπορεί να λειτουργεί με καύσιμο που περιέχει έως και 85% αιθανόλη, όταν στην χώρα μας η αιθανόλη δεν πρέπει να ξεπερνά το 10%. Η διαθεσιμότητα αυτού του καυσίμου θα εξαρτηθεί από την τοπική υποδομή λιανικής πώλησης, αν και το ευέλικτο σύστημα επιτρέπει στο σκούτερ να λειτουργεί εννοείται και με μίγματα χαμηλότερης περιεκτικότητας σε αιθανόλη.

adv

Ο μπροστινός τροχός είναι 14 ιντσών και 13 είναι ο πίσω. Το βάρος του σκούτερ ανέρχεται στα 133 κιλά με γεμάτο το ρεζερβουάρ των 8 λίτρων, ενώ το ύψος της σέλας ορίζεται στα 780 mm και η απόσταση από το έδαφος στα 165 mm.

Το ADV παρά το όνομά του είναι φτιαγμένο για αστική μετακίνηση και κάτω από την σέλα του διαθέτει χώρο αποθήκευσης 27 λίτρων, ενώ ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, θύρα USB, Traction Control (Honda Selectable Torque Control) και ABS στον πίσω τροχό.

Με τιμή στα 1.500 ευρώ και με το σκούτερ να είναι συμβατό με βενζίνη E85, όλα δείχνουν πως θα είναι μία εξαιρετικά ανταγωνιστική επιλογή μεταξύ των σκούτερ της κατηγορίας, όπως τα Yamaha Aerox και Hero Xoom 160.

Ετικέτες