Yamaha Tenere Raid (Big Tank) 2022: Κατέθεσε πατέντες

Διαφορετικό από το πρωτότυπο
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/1/2022

Στην EICMA η Yamaha φρόντισε να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον του κόσμου για το Tenere παρουσιάζοντας ένα “πρωτότυπο” όπως το αποκαλούσε (Raid Prototype), το οποίο είχε πάρα πολλές επεμβάσεις ουσίας στα μηχανικά μέρη και εξειδικευμένο off-road εξοπλισμό. Σημαντικότερες όλων ήταν η αυξημένη αυτονομία από την προσθήκη δεύτερου ρεζερβουάρ στο υποπλαίσιο και το CNC καπάκι στον μονόδρομο συμπλέκτη από τον CP2 του νέου R7. Φυσικά είχε και αναβαθμισμένες αναρτήσεις, αγωνιστικών προδιαγραφών εξάτμιση της Akrapovic και ελαφρώς μεγαλύτερων διαστάσεων φαίρινγκ.

Τώρα, το αμερικάνικο Cycle World φέρνει στη δημοσιότητα τα σχέδια που κατέθεσε η Yamaha στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. όπου δείχνουν ξεκάθαρα ένα Tenere με πολύ μεγαλύτερο σε όγκο ρεζερβουάρ με δύο τάπες και φαρδύ φαίρινγκ.

Με το μάτι, τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη δεν φαίνεται να έχουν διαφορές από το μοντέλο που κυκλοφορεί τώρα, όμως αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα για τις αλλαγές που μπορεί να έχει κάνει η Yamaha στον τρόπο λειτουργίας τους. Για παράδειγμα δεν ξέρουμε αν αυτή η έκδοση θα έχει τον μονόδρομο συμπλέκτη του R7 ή όχι και σίγουρα θα έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στις βασικές ρυθμίσεις των αναρτήσεων , αφού η κατανομή του βάρους και το συνολικό βάρος θα έχει σίγουρα μεταβληθεί από το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ. Επίσης τα όργανα μοιάζουν να έχουν το ίδιο σχήμα, αλλά σε αυτή την έκδοση ίσως να είναι έγχρωμα TFT ή τέλος πάντως να έχουν περισσότερες ενδείξεις. Ερωτηματικό παραμένει και η προσθήκη ηλεκτρονικών, κάτι που σίγουρα θα έχει να κάνει με την πολιτική τιμολόγησης της Yamaha και από το πόσο κοντά ή μακριά θα θελήσει να βρίσκεται από τα μοντέλα των υπόλοιπων εταιρειών. 

Husqvarna: Αποκάλυψε τη σειρά Motocross για το 2027 – Μόνο εμφανισιακές οι αλλαγές

Με λευκά πλαίσια και κορυφαία περιφερειακά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/5/2026

Αποκαλύφθηκαν τα δίχρονα και τετράχρονα μοντέλα motocross της Husqvarna για το 2027 έχουν ανακοινωθεί επίσημα, παρουσιάζοντας μια νέα εμφάνιση και κορυφαία περιφερειακά από εταιρείες όπως οι εξαρτήματα Brembo, ODI, WP, Pro Taper και Dunlop.

Για το 2027, η πλήρης γκάμα motocross της Husqvarna ανανεώνεται με λευκά πλαίσια και αφορά όλη τη γκάμα: TC 50, TC 65 και TC 85, TC 125, TC 250, TC 300, FC 250, FC 350 και FC 450. Ας δούμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Husqvarna TC 250
Husqvarna TC 250

Δίχρονη σειρά

  • TC 125
  • TC 250
  • TC 300
Husqvarna FC 450
Husqvarna FC 450

Τετράχρονη σειρά

  • FC 250
  • FC 350
  • FC 450

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Νέο λευκό πλαίσιο
  • Νέα γραφικά
  • Ανάρτηση WP XACT
  • Κορυφαία περιφερειακά από τις Brembo, ProTaper, Twin Air και ODI
  • Ελαστικά Dunlop Geomax MX34
  • Σύστημα Throttle Body Injection (TBI)
  • Quickshifter
  • Δύο χάρτες που αλλάζουν από τον πολυλειτουργικό διακόπτη
Husqvarna TC 50
Husqvarna TC 50

Μικρή σειρά

  • TC 50
  • TC 65
  • TC 85 (19/16 & 17/14)

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Νέο λευκό πλαίσιο
  • Νέα γραφικά
  • Ρυθμιζόμενο πιρούνι WP XACT και αμορτισέρ XACT PDS
  • Ελαστικά MAXXIS MAXXCROSS MX-ST
  • Η εργονομία στα μοντέλα TC 50 και TC 65 μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα καθώς οι αναβάτες μεγαλώνουν
  • Ποιοτικά εξαρτήματα δοκιμασμένα σε αγώνες από τις εταιρείες Formula, Galfer, Excel, Neken και ODI

Η σειρά motocross και μίνι μοτοσυκλετών του 2027 θα είναι διαθέσιμη στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα της Husqvarna Mobility πολύ σύντομα.