Zontes 350E - Νέο GT Scooter με έμπνευση από την ταινία Venom

Με κερασάκι τα μπλε DRL LED φώτα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2022
Δίπλα στο γνωστό μας M310, η Zontes παρουσίασε στην Κίνα το 350E ένα ακόμα GT scooter, μεγαλύτερου κυβισμού με ιδιαίτερο design που εμπνέεται από την ταινία Venom, διαθέτοντας εντυπωσιακά μπλε DRL LED φώτα που παραπέμπουν σε customized δίκυκλο.
Το 350Ε διαφέρει σε design από το Μ310, με τον σχεδιαστή της Zontes να αναφέρει πως εμπνεύστηκε από την ταινία Venom, καθώς ήθελε το νέο scooter να έχει στοιχεία... εξωγήινου πολεμιστή. Για αυτό τον λόγο το 350E διαθέτει... μπλε DRL LED φώτα, πάνω από τα εξίσουν εντυπωσιακά 6 φωτιστικά σώματα, τρία σε κάθε πλευρά της μούρης του scooter!
 
Στην ίδια σχεδιαστική γραμμή, τα πλαϊνά πάνω πλαστικά στο μπροστινό μέρος έχουν φτιαχτεί για να θυμίζουν... κοπτήρες, ενώ εξίσου αγριεμένο είναι και το design των προβολέων που θέλουν να θυμίζουμε μάτια.
Το κυρίως σώμα του scooter δεν έχει γωνίες ή εξογκώματα και έχει σχεδιαστεί να δείχνει ομαλό από κάθε γωνία.
 
Όσον αφορά στα ουσιώδη τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου 350E, έχουμε να κάνουμε με ένα GT Scooter με τροχούς 15 ιντσών μπροστά και 14 πίσω, με μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα 349 κ.εκ. με ψεκασμό της Bosch, και με απόδοση 36 hp και 3,9 kgm ροπής.
 
Το ρεζερβουάρ είναι αρκούντως μεγάλο με χωρητικότητα 16 λίτρων, ενώ το ύψος σέλας βρίσκεται στα 770 mm.
Μιας και πιάσαμε τη σέλα, αυτή είναι τεράστια σε μήκος αλλά και σε πλάτος τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, με τον εξοπλισμό του scooter να ολοκληρώνεται με μια ψηλή ζελατίνα, χούφτες στο τιμόνι και με χειρολαβές για τον συνεπιβάτη.
 
Στα φρένα το 350E φορά δυο δισκόφρενα, ένα εμπρός κι ένα πίσω, ενώ το δικάναλο ABS βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό.
 
Η οθόνη οργάνων είναι έγχρωμη TFT, ενώ για την ώρα δεν γνωρίζουμε πολλά ακόμα στοιχεία για το 350E, ούτε και αν θα το δούμε και στην Ευρώπη -αν και το θεωρούμε εξαιρετικά πιθανό.

VOGE SR250GT PLAY - Στην παραγωγή η ασιατική έκδοση του επερχόμενου στην Ευρώπη SR3 [VIDEO]

GT Scooter με κορυφαίο εξοπλισμό που περιλαμβάνει ακόμα και… AI αναγνώριση φωνής!
VOGE SR250GT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/11/2023

Το SR250GT αποτελεί την ασιατική έκδοση του SR3 που είδαμε στην EICMA 2023, και πέρα από τον αυξημένο κυβισμό του ευρωπαϊκού μοντέλου, μοιράζεται εμφάνιση και εξοπλισμό μαζί του. Αν τώρα το SR1 της VOGE έχει κάνει πάταγο στη χώρα μας, με τον κορυφαίο συνδυασμό τιμής / εξοπλισμού του, αναμένουμε ανάλογη εμπορική πορεία και από το SR3.

Πρόκειται για ένα GT Scooter με τροχούς 14 και 13 ιντσών, και με έναν υγρόψυκτο, τετραβάλβιδο και ψεκαστό (Bosch) κινητήρα 244 κ.εκ. στην ασιατική έκδοση, με απόδοση 25,47 hp / 8.250 rpm και ροπή 2,34 kgm / 6.500 rpm. Η VOGE κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 125+ χλμ/ώρα, επιτάχυνση 0-60 χλμ/ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα και ρεζερβουάρ 14 λίτρων που χαρίζει στο scooter αυτονομία… 400+ χιλιομέτρων!

To βάρος του SR250GT ανακοινώνεται στα μόλις 165 κιλά, με την VOGE να έχει κάνει εκτενείς προσπάθειες για συγκράτηση του βάρους χαμηλά σε όλους τους τομείς του scooter.

Το ύψος σέλας βρίσκεται στα 770 mm, ενώ στον πλούσιο -όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρεία- εξοπλισμό του scooter περιλαμβάνονται δικάναλο ABS και Traction Control, full-LED φώτα, DRL LED φωτιστικά σώματα, φωτιζόμενο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα με χώρο για 2 κράνη, keyless σύστημα, τεράστια TFT οθόνη οργάνων με T-Box (συνδεσιμότητα με τηλεφωνία, μουσική και πλοήγηση), ρυθμιζόμενη ψηλή ζελατίνα, υποστήριξη μέσης αναβάτη, μεγάλο μεταξόνιο 1.525 mm που δημιουργεί μεγάλους χώρους για άνετη διαβίωση δυο μεγαλόσωμων ατόμων πάνω στο scooter, USB θύρα φόρτισης μικροσυσκευών, κάμερα μπροστά για βίντεο και φωτογραφίες, ακόμα και… AI σύστημα φωνητικής επικοινωνίας του αναβάτη με το scooter, με ακρίβεια 99,9% -όπως υποστηρίζει η VOGE.

Αναμένουμε τώρα περισσότερες πληροφορίες για το SR3, χρόνος άφιξης και τιμή του στην Ελλάδα.

Ετικέτες