Ο πρώην ηγέτης της Kove, Zhang Xue, που δημιούργησε τη ZXMOTO το 2024 και έχει βαλθεί να τρελάνει τον μοτοσυκλετιστικό κόσμο, ετοιμάζει το πρώτο δικύλινδρο adventure scooter της εταιρείας.
Η κινέζικη εταιρεία αναπτύσσεται με γεωμετρική πρόοδο και από ό,τι φαίνεται δεν μένει στα πολλά νέα μοντέλα που παρουσίασε, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τρικύλινδρη adventure, 450 Rally, τετρακύλινδρη 500αρα Supersport, όπως και τετρακύλινδρη 800άρα Supersport που μάλιστα πέτυχε διπλή νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μόλις στη δεύτερή της εμφάνιση και τώρα ετοιμάζει ένα δικύλινδρο Adventure Scooter.
Αυτό θα φέρει δικύλινδρο κινητήρα 350 κυβικών που αποδίδει περίπου 45 ίππους και πρόκειται για διαφορετικό δίκυκλο από αυτό που σας είχαμε ενημερώσει λίγες ημέρες πριν. Μάλιστα πληροφορίες θέλουν την Haojue - που είναι μακροχρόνιος συνεργάτης της Suzuki στην Κίνα – να έχει εμπλακεί στην εξέλιξη του κινητήρα.

Η εμφάνιση του scooter είναι αρκετά επιθετική, ενώ φέρει ψηλό φτερό και η τελική μετάδοση γίνεται με αλυσίδα. Το scooter είναι στημένο γύρω από ένα εμφανές ατσάλινο χωροδικτύωμα, εξοπλισμένο με κάγκελα προστασίας, ανεστραμμένο μπροστινό πιρούνι, monoshock αμορτισέρ πίσω και ακτινωτές ζάντες διαστάσεων 15 ιντσών μπροστά και 14 πίσω.
Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει οθόνη TFT με δυνατότητα πλοήγησης και συνδεσιμότητας, σύστημα Keyless, θερμαινόμενα γκριπ, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, cruise control, TPMS, TCS, κ.α.

Πληροφορίες θέλουν την τιμή του να κυμαίνεται γύρω στα 30.000 γουάν στην αγορά της Κίνας, δηλαδή κάτι λιγότερο από 3.800 ευρώ. Μένει να δούμε τις τεχνικές λεπτομέρειες του scooter όταν αυτές ανακοινωθούν, καθώς και το πότε και σε ποιες χώρες θα είναι διαθέσιμο.



