Τραυματισμός μοτοσυκλετιστή από λακκούβα στη Σαλαμίνα: Αναζητώντας τους “υπεύθυνους” [VIDEO]

Ζώντας σε ένα κράτος με νόμους που δεν εφαρμόζονται ποτέ
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/1/2024

Άλλο ένα “ατύχημα” με δίκυκλο έγινε εχθές το βράδυ στη Σαλαμίνα με αιτία το παράνομο οδόστρωμα, που εντελώς από τύχη είχε σαν αποτέλεσμα υλικές ζημιές και τον ελαφρύ τραυματισμό του αναβάτη. Προφανώς δεν πρόκειται για μια σπάνια είδηση, καθώς αποτελεί καθημερινότητα σε αυτή την χώρα, όμως η στιγμή του ατυχήματος καταγράφηκε από κάμερα και πήρε μια επιπλέον δημοσιότητα στα τηλεοπτικά κανάλια.

Τα τροχαία ατυχήματα που προκαλούνται από την κακή κατασκευή, κακή σήμανση και κακή συντήρηση των δρόμων θα συνεχίσουν να αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες αιτίες θανάτων και τραυματισμών στη χώρα μας, διότι όλοι οι κρατικοί και μη κρατικοί μηχανισμοί ελέγχου θα προσπαθούν με κάθε τρόπο να μην εφαρμόζονται οι νόμοι.

Τόσο τα ανακριτικά τμήματα της τροχαίας, όσο και τα δικαστήρια, αντιμετωπίζουν ως “νόμιμη” την κατάσταση των ελληνικών δρόμων, αδιαφορώντας πλήρως για σήματα και φανάρια που είναι κρυμμένα πίσω από δέντρα και ταμπέλες, για ανεπαρκή φωτισμό, για κατασκευές και τοπικές επιδιορθώσεις οδοστρωμάτων εκτός προδιαγραφών και… λογικής, για τρεχούμενα νερά στους δρόμους από αποχετεύσεις σπιτιών/καταστημάτων και φυσικά για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι δρόμοι λόγω κακής κατασκευής και χρήσης.

Δείτε το VIDEO με τον άτυχο μοτοσυκλετιστή που ευτυχώς φορούσε όλο τον προστατευτικό εξοπλισμό. Και το "ευτυχώς" περιγράφει την ελληνική πραγματικότητα που συνεχίζουμε ακόμη και σήμερα να θεωρούμε ευτήχημα να φορά έστω και κράνος, εκείνος που οδηγεί:

Οι νόμοι και οι προδιαγραφές υπάρχουν και μάλιστα είναι τέλειοι, καλύπτοντας κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Δεν υπάρχει κανένα κενό νόμου. Αυτό που λείπει είναι η θέληση για την εφαρμογή τους από την τροχαία και τα ελληνικά δικαστήρια. Κανείς κατασκευαστής, κανείς δήμαρχος, κανείς περιφερειάρχης και φυσικά κανένα μέλος των υπηρεσιών των διαφόρων Υπουργείων Υποδομών δεν έχουν βρεθεί ούτε για μια μέρα πίσω από τα κάγκελα για τους χιλιάδες θανάτους που έχουν προκαλέσει οι ίδιοι με την ανικανότητα, την αδιαφορία ή ακόμα και το προσωπικό όφελός τους.

Και δεν είναι μόνο οι ποινικές ευθύνες που ο λεγόμενος “κρατικός μηχανισμός” δείχνει προκλητική αδιαφορία, αφήνοντας ατιμώρητες τις παρανομίες που προκαλούν θανάτους. Ακόμα και οι περιπτώσεις των αστικών ευθυνών, όπως αυτή εδώ η περίπτωση, όπου ο άτυχος μοτοσυκλετιστής θα πάει να ζητήσει αποζημίωση, γίνονται δικαστικά σίριαλ πολλών ετών, με πολύ βαρύ οικονομικό κόστος για τα θύματα, που τις περισσότερες φορές ξεπερνά κατά πολύ την οικονομική αποζημίωση που θα εκδικαστεί υπέρ τους!    

Moto Guzzi Stelvio και V85TT: Απάντηση στην έλλειψη V2 – Νέο VIDEO ΜΟΤΟ!

Παρουσίαση των νέων μοντέλων της Moto Guzzi!
Moto Guzzi Stelvio και V85TT: Απάντηση στην έλλειψη V2 – Νέο VIDEO ΜΟΤΟ!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/3/2024

Οδηγήσαμε στην Ισπανία τα νέα Stelvio και V85TT που σε μία κατηγορία που έχει γεμίσει με δικύλινδρα εν σειρά, κρατούν όχι μόνο τους κυλίνδρους έξω – και ψηλά- αλλά και το Made in Italy! Βασισμένο στο V100 Mandelo, μία από τις σημαντικότερες μοτοσυκλέτες σε ολόκληρη την μακρά ιστορία της Moto Guzzi καθώς σηματοδοτεί την έναρξη μίας τελείως νέας περιόδου, το Stelvio κρατά με το παρελθόν μόνο το όνομα και τίποτα άλλο!

Εγκάρσια τοποθετημένος υγρόψυκτος V2 κινητήρας 90 μοιρών και 1.042 κ. εκ. απόδοσης 115 ίππων με ροπή 10,7 kgm, έχει κάποιες μικρές αλλαγές συγκριτικά με το Mandelo, ώστε να ταιριάζει στην τουριστική χρήση. Η κλιμάκωση του 6ταχυτου κιβωτίου επιτρέπει στον χρήστη να πετύχει μια κατανάλωση της τάξης των 5.1 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα ενώ ταυτόχρονα κάνει το ταξίδι άνετο και απολαυστικό.

Το V85TT εκσυγχρονίζεται σε όλους τους τομείς και συγκεκριμένα ο εγκάρσιος V2 με τον διαμήκη στρόφαλο είναι πλέον Euro 5+ προδιαγραφών και ταυτόχρονα αύξησε την ροπή και την ιπποδύναμή του. Για να επιτευχθεί αυτό, ο εκκεντροφόρος απέκτησε σύστημα μεταβλητού χρονισμού, ώστε το βύθισμα και η διάρκεια του Overlap των βαλβίδων να μεταβάλλεται αναλόγως το φάσμα των στροφών. Η ροπή έχει φτάσει στα 8,66kg/m στις 5.100 στροφές με το 90% της ροπής να εμφανίζεται από τις μόλις 3.000 στροφές. Ο προηγούμενος κινητήρας είχε 8,36kg/m στις 5.000 στροφές. Αντίστοιχα η ιπποδύναμη έφτασε στους 80 ίππους στις 7.750 στροφές, από 75 ίππους στις 7.500 στροφές. Ο αναβαθμισμένος κινητήρας έχει πλέον και knock-sensor, απαραίτητο συστατικό για μία μοτοσυκλέτα που θα ταξιδέψει εκεί που τα οκτάνια αποδημούν.

Πάμε να δούμε τις νέες προτάσεις της Moto Guzzi, από την σέλα τους, στο νέο VIDEO του MOTO: