Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa - Κανονίζουν αγώνα… μποξ μεταξύ τους!

Το #99 προκάλεσε το #26 σε grudge match, με τον μικρό σαμουράι να απαντά θετικά
Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

Την ώρα που ο παλαίμαχος Dani Pedrosa επιστρέφει στο MotoGP ως wildcard συμμετοχή της KTM στον αγώνα της Jerez, ο Jorge Lorenzo ανέβαζε βίντεο εν ώρα προπόνησης στο μποξ, προκαλώντας τον Dani για ματς, με τον τελευταίο να απαντά “τα λέμε στο ρινγκ”!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες MotoGP, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo έχει πολύ χρόνο στα χέρια του, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσει πάνω του ακόμα και σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό το καταφέρνει με πάμπολλους τρόπους όπως με προκλητικές δηλώσεις για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, χορεύοντας σε reality show της τηλεόρασης, ενεργώντας ως ambassador διαφόρων εταιρειών (Tissot, Sendi, Laureus, Vmoto Soco, κλπ.), συμμετέχοντας σε αγώνες αυτοκινήτου (Porsche Carrera Cup Italia, κ.α.), και τώρα προκαλώντας το αντίπαλο ισπανικό δέος της εποχής του στο MotoGP, Dani Pedrosa σε αγώνα μποξ.

Συγκεκριμένα, ο Lorenzo ανέβασε ένα βίντεο στο instagram στο οποίο τον βλέπουμε να προπονείται στο μποξ χτυπώντας (χαλαρά, άκεφα και... ατάλαντα) έναν σάκο, όταν σταματά και λέει τα εξής: “ξέρετε πως μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεκαπέντε χρόνια πριν είχα καλές αλλά και κακές στιγμές με τον Dani Pedrosa στην πίστα και εκτός αυτής. Τώρα που τα celebrity events έχουν γίνει της μόδας (βλ. αγώνες μποξ του Jake Paul), μου ήρθε στο μυαλό μια λίγο τρελή πρόκληση. Σε προκαλώ Dani σε έναν αγώνα μποξ στη Βαρκελώνη, στη σχολή που προπονούμαι.” Ο Lorenzo μάλιστα δήλωσε πως στόχος του είναι ο αγώνας να μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube!

Οι Lorenzo και Pedrosa είχαν αρκετές ιστορικές μάχες στην πίστα -και αρκετή αντιπάθεια μεταξύ τους-, συμπεριλαμβανομένου και του ισπανικού GP του 2010, όπου τα έδωσαν όλα σε μια μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα, αλλά και στο διαβόητο GP του 2008, ξανά στην Ισπανία, όπου ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos τους έβαλε με το ζόρι να δώσουν τα χέρια στο βάθρο.

Επιστρέφοντας στο παρών, ο Pedrosa δεν άφησε την πρόκληση του Lorenzo αναπάντητη, και σε μια ανάρτησή του στα social media δήλωσε τα εξής: στην αρχή σκέφτηκα πως παραείναι τρελή σαν ιδέα, αλλά από την άλλη είμαι ακόμα γυμνασμένος και ο πειρασμός να σου ρίξω μερικές μπουνιές είναι μεγάλος. Έτσι, δέχομαι την πρόκλησή σου.”

Το grudge match μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του MotoGP δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αν και ο Pedrosa ανέφερε “πες μου τη μέρα και την ώρα και τα λέμε στο ρινγκ”.

Παρόλο τώρα που στο βίντεο ο Lorenzo δείχνει... ιδιαίτερα ατσούμπαλος με τις γροθιές του, όπως επισήμανε στον Pedrosa ο Michael Ruben Rinaldi (γενικά γίνεται το έλα να δεις στα σχόλια από αναβάτες κάτω από την ανάρτηση), "φίλε Dani, ο Jorge σου ρίχνει τουλάχιστον 15 κιλά. Είναι σα να κάνετε αγώνα εσύ με μοτοσυκλέτα 600 κυβικών κι εκείνος με χιλιάρα! Αλλά όπως και να έχει θα είχε πλάκα να δούμε τον αγώνα σας."

Honda Racing School & Scholarship: Στην Ευρώπη από το 2027 με υποτροφίες για παγκόσμια πρωταθλήματα

Η σχολή αγωνιστικής οδήγησης του HRC ανοίγει έναν ακόμη δρόμο προς το MotoGP
hrs suzuka
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/8/2026

Ο αγωνιστικός οργανισμός Honda Racing Corporation ανακοίνωσε την ίδρυση του “Honda Racing School & Scholarship” (HRS) από το 2027, ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να αναπτύξει νέους αναβάτες που ονειρεύονται να φτάσουν στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων ταχύτητας, τα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Πρόκειται για την επέκταση μιας δομής που λειτουργεί στην Ιαπωνία από το 1992 στην πίστα της Suzuka και η οποία από το 2022 έχει μετονομαστεί σε Honda Racing School Suzuka, υπό τη διεύθυνση του γνωστού βετεράνου αναβάτη MotoGP, Tadayuki Okada.

Το ιαπωνικό πρόγραμμα εξελίσσει ταλαντούχους αναβάτες από 14 ετών και πάνω βοηθώντας τους να βρουν μια θέση σε θεσμούς που λειτουργούν ως προθάλαμοι των Grand Prix, όπως είναι το ασιατικό Idemitsu Moto4 Asia Cup, έχοντας αναδείξει αναβάτες όπως ο Ταϊλανδός Somkiat Chantra (MotoGP και WSBK) ή ο Ινδονήσιος Mario Aji (Moto2).

Η ευρωπαϊκή του επέκταση έχει ως επίκεντρο ένα πρόγραμμα υποτροφιών που θα καλύπτουν μέρος του κόστους συμμετοχής για νεαρούς αναβάτες που θα αποφοιτήσουν από το HRS, προκειμένου να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε πρωταθλήματα όπως το παγκόσμιο πρωτάθλημα Moto3 Junior και το ευρωπαϊκό κύπελλο Moto4, βοηθώντας στα δύσκολα πρώτα τους βήματα.

Αναμένουμε αργότερα στη χρονιά να κοινοποιηθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα αυτό, αναλύοντας πρακτικές πτυχές όπως πού θα δραστηριοποιείται στην Ευρώπη το HRS, με ποιους εκπαιδευτές κλπ.

 

Ετικέτες