Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa - Κανονίζουν αγώνα… μποξ μεταξύ τους!

Το #99 προκάλεσε το #26 σε grudge match, με τον μικρό σαμουράι να απαντά θετικά
Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

Την ώρα που ο παλαίμαχος Dani Pedrosa επιστρέφει στο MotoGP ως wildcard συμμετοχή της KTM στον αγώνα της Jerez, ο Jorge Lorenzo ανέβαζε βίντεο εν ώρα προπόνησης στο μποξ, προκαλώντας τον Dani για ματς, με τον τελευταίο να απαντά “τα λέμε στο ρινγκ”!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες MotoGP, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo έχει πολύ χρόνο στα χέρια του, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσει πάνω του ακόμα και σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό το καταφέρνει με πάμπολλους τρόπους όπως με προκλητικές δηλώσεις για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, χορεύοντας σε reality show της τηλεόρασης, ενεργώντας ως ambassador διαφόρων εταιρειών (Tissot, Sendi, Laureus, Vmoto Soco, κλπ.), συμμετέχοντας σε αγώνες αυτοκινήτου (Porsche Carrera Cup Italia, κ.α.), και τώρα προκαλώντας το αντίπαλο ισπανικό δέος της εποχής του στο MotoGP, Dani Pedrosa σε αγώνα μποξ.

Συγκεκριμένα, ο Lorenzo ανέβασε ένα βίντεο στο instagram στο οποίο τον βλέπουμε να προπονείται στο μποξ χτυπώντας (χαλαρά, άκεφα και... ατάλαντα) έναν σάκο, όταν σταματά και λέει τα εξής: “ξέρετε πως μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεκαπέντε χρόνια πριν είχα καλές αλλά και κακές στιγμές με τον Dani Pedrosa στην πίστα και εκτός αυτής. Τώρα που τα celebrity events έχουν γίνει της μόδας (βλ. αγώνες μποξ του Jake Paul), μου ήρθε στο μυαλό μια λίγο τρελή πρόκληση. Σε προκαλώ Dani σε έναν αγώνα μποξ στη Βαρκελώνη, στη σχολή που προπονούμαι.” Ο Lorenzo μάλιστα δήλωσε πως στόχος του είναι ο αγώνας να μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube!

Οι Lorenzo και Pedrosa είχαν αρκετές ιστορικές μάχες στην πίστα -και αρκετή αντιπάθεια μεταξύ τους-, συμπεριλαμβανομένου και του ισπανικού GP του 2010, όπου τα έδωσαν όλα σε μια μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα, αλλά και στο διαβόητο GP του 2008, ξανά στην Ισπανία, όπου ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos τους έβαλε με το ζόρι να δώσουν τα χέρια στο βάθρο.

Επιστρέφοντας στο παρών, ο Pedrosa δεν άφησε την πρόκληση του Lorenzo αναπάντητη, και σε μια ανάρτησή του στα social media δήλωσε τα εξής: στην αρχή σκέφτηκα πως παραείναι τρελή σαν ιδέα, αλλά από την άλλη είμαι ακόμα γυμνασμένος και ο πειρασμός να σου ρίξω μερικές μπουνιές είναι μεγάλος. Έτσι, δέχομαι την πρόκλησή σου.”

Το grudge match μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του MotoGP δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αν και ο Pedrosa ανέφερε “πες μου τη μέρα και την ώρα και τα λέμε στο ρινγκ”.

Παρόλο τώρα που στο βίντεο ο Lorenzo δείχνει... ιδιαίτερα ατσούμπαλος με τις γροθιές του, όπως επισήμανε στον Pedrosa ο Michael Ruben Rinaldi (γενικά γίνεται το έλα να δεις στα σχόλια από αναβάτες κάτω από την ανάρτηση), "φίλε Dani, ο Jorge σου ρίχνει τουλάχιστον 15 κιλά. Είναι σα να κάνετε αγώνα εσύ με μοτοσυκλέτα 600 κυβικών κι εκείνος με χιλιάρα! Αλλά όπως και να έχει θα είχε πλάκα να δούμε τον αγώνα σας."

MotoGP 2026, 3ος γύρος, Τέξας: Το πρόγραμμα των μεταδόσεων - Όλες οι κατηγορίες

Εδώ που ο Marc Marquez έχει πετύχει επτά νίκες – Ξεκινά και το Bagger World Cup
bez
Από τον

Παύλο Καρατζά

24/3/2026

Μετά το βραζιλιάνικο GP, που χαρακτηρίστηκε από τα ευτράπελα που αφορούσαν την ασφαλτόστρωση της πίστας, αλλά και από την τέταρτη σερί νίκη του Bezzecchi με Aprilia, μεταφερόμαστε στις Η.Π.Α και συγκεκριμένα στην πίστα Circuit of the Americas του Τέξας για το Red Bull Grand Prix of the United States.

Η συγκεκριμένη πίστα κατασκευάστηκε το 2012 και είναι στο καλεντάρι του MotoGP από το 2013. Ο Marc Marquez έχει φύγει επτά φορές με την καρό σημαία και είναι φυσικά ο πολυνίκης της πίστας, που είναι αριστερόστροφη και βολεύει ιδιαίτερα τον Ισπανό αναβάτη.

Ο Marco Bezzecchi (Aprilia Racing) έχει συγκεντρώσει 56 βαθμούς και βρίσκεται μπροστά στη βαθμολογία με 11 βαθμούς διαφορά από τον teammate του Jorge Martin (Aprilia Racing) και 14 από τον Pedro Acosta (Red Bull KTM Factory Racing).

Ακολουθεί το επίσημο πρόγραμμα του GP του Τέξας, με την ώρα Ελλάδας για κάθε event.

Παρασκευή 27/3

Ωράριο

Κατηγορία

Event

16:00-16:35

Moto3

Free Practice 1

16:50-17:30

Moto2

Free Practice 1

17:45-18:30

MotoGP

Free Practice 1

20:15-20:50

Moto3

Practice

21:05-21:45

Moto2

Practice

22:00-23:00

MotoGP

Practice

23:25-23:45

Bagger

Bagger World Cup - Qualifying

Σάββατο 28/3

Ωράριο

Κατηγορία

Event

15:40-16:10

Moto3

Free Practice 2

16:25-16:55

Moto2

Free Practice 2

17:10-17:40

MotoGP

Free Practice 2

17:50-18:05

MotoGP

Qualifying 1

18:15-18:30

MotoGP

Qualifying 2

19:45-20:00

Moto3

Qualifying 1

20:10-20:25

Moto3

Qualifying 2

20:40-20:55

Moto2

Qualifying 1

21:05-21:20

Moto2

Qualifying 2

22:00

MotoGP

Sprint

23:10

Bagger

Bagger World Cup - Race 1

Κυριακή 29/3

Ωράριο

Κατηγορία

Event

17:45

Bagger

Bagger World Cup - Race 2

18:40-18:50

MotoGP

Warm-Up

20:00

Moto3

Race

21:15

Moto2

Race

23:00

MotoGP

Race