Adrian Huertas - Ο ταλαντούχος Ισπανός αγωνιζόμενος στη Moto2 από το 2025

Ο Lion King πήρε τον τίτλο στο WorldSSP300 το 2021, ενώ προηγείται και στη σεζόν του 2024
Adrian Huertas
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/9/2024

Ο Adrian Huertas θα αποχωρήσει από την Aruba.it Racing WorldSSP Team στα τέλη του 2024, για να μεταβεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2 το 2025, με την Italtrans Racing Team.

Ο μόλις 21 ετών Ισπανός έχει ήδη έναν Παγκόσμιο Τίτλο στο ενεργητικό του (WorldSSP300 το 2021 με την Kawasaki), ενώ διεκδικεί και δεύτερο φέτος, καθώς προηγείται στα WorldSSP στο WorldSBK με 260 βαθμούς έναντι 240 του δεύτερου Yari Montela (Ducati) και 219 του τρίτου Stefano Manzi (Yamaha).

Κατά τη σεζόν του 2024 ο Huertas έχει 8 νίκες και 11 βάθρα, ενώ απομένουν 5 γύροι για το τέλος του Πρωταθλήματος.

Adrian Huertas

Για το 2025 ο Μαδριλένος αναβάτης θα αντικαταστήσει τον Dennis Foggia στην Italtrans Racing Team στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2, το οποίο διεξάγεται αποκλειστικά με μοτοσυκλέτες της Triumph.

Αναμένουμε να δούμε την πορεία του στο Moto2, και αν το αδιαμφισβήτητο ταλέντο που έδειξε σε WorldSSP300 και WorldSSP καταφέρει να μεταφερθεί με τις ίδιες αξιώσεις και σε μια κατηγορία που αποτελεί μεταβατικό στάδιο για το απόλυτο Πρωτάθλημα μοτοσυκλέτας, την κατηγορία MotoGP.

Ετικέτες

MotoGP – Η MotorLand Aragon παίρνει αγώνα το 2027 και συνεχίζει ως ρεζέρβα για μια τετραετία

Επισήμως πλέον το Aragon Grand Prix προστίθεται στο καλεντάρι της επόμενης χρονιάς
aragon
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/6/2026

Σε μια τελετή που έλαβε χώρα στην ισπανική πόλη Zaragosa, η διοίκηση της πίστας MotorLand Aragon και η διοργανώτρια MotoGP Sports Entertainment Group  ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για ένταξη της πίστας στο πρόγραμμα αγώνων του MotoGP.

Η συμφωνία προβλέπει αγώνα στην Aragon μόνο το 2027, ενώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, 2028-2031, θα παραμείνει στους κόλπους του πρωταθλήματος ως εφεδρική, σε περίπτωση δηλαδή που για οποιονδήποτε λόγο προκύψει κώλυμα με κάποια άλλη πίστα του προγράμματος.

aragon

Η ανακοίνωση πάντως δεν κάνει λόγο για το αν η ένταξη της Aragon το 2027 θα γίνει εις βάρος κάποιας άλλης πίστας ή αν πρόκειται για έναν επιπλέον αγώνα, κάτι που λογικά θα αποσαφηνιστεί το αργότερο όταν ανακοινωθεί το πρόγραμμα του 2027.

Στη MotorLand Aragon έχει γίνει μια επένδυση 12 εκατομμυρίων ευρώ για να συμμορφωθεί με τις απαραίτητες προδιαγραφές ενός αγώνα Grand Prix, χρήματα που κατά τη διοίκησή της θα επιστραφούν πολλαπλάσια χάρη στο MotoGP.

Η εκτίμηση υπολογίζει ετήσια έσοδα της τάξης των 50 εκατομμυρίων, τόσο άμεσα στην πίστα όσο και έμμεσα στην τοπική οικονομία της περιοχής, με περίπου τα μισά εξ αυτών να προέρχονται από το MotoGP Grand Prix.