Adrian Huertas - Ο ταλαντούχος Ισπανός αγωνιζόμενος στη Moto2 από το 2025

Ο Lion King πήρε τον τίτλο στο WorldSSP300 το 2021, ενώ προηγείται και στη σεζόν του 2024
Adrian Huertas
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/9/2024

Ο Adrian Huertas θα αποχωρήσει από την Aruba.it Racing WorldSSP Team στα τέλη του 2024, για να μεταβεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2 το 2025, με την Italtrans Racing Team.

Ο μόλις 21 ετών Ισπανός έχει ήδη έναν Παγκόσμιο Τίτλο στο ενεργητικό του (WorldSSP300 το 2021 με την Kawasaki), ενώ διεκδικεί και δεύτερο φέτος, καθώς προηγείται στα WorldSSP στο WorldSBK με 260 βαθμούς έναντι 240 του δεύτερου Yari Montela (Ducati) και 219 του τρίτου Stefano Manzi (Yamaha).

Κατά τη σεζόν του 2024 ο Huertas έχει 8 νίκες και 11 βάθρα, ενώ απομένουν 5 γύροι για το τέλος του Πρωταθλήματος.

Adrian Huertas

Για το 2025 ο Μαδριλένος αναβάτης θα αντικαταστήσει τον Dennis Foggia στην Italtrans Racing Team στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2, το οποίο διεξάγεται αποκλειστικά με μοτοσυκλέτες της Triumph.

Αναμένουμε να δούμε την πορεία του στο Moto2, και αν το αδιαμφισβήτητο ταλέντο που έδειξε σε WorldSSP300 και WorldSSP καταφέρει να μεταφερθεί με τις ίδιες αξιώσεις και σε μια κατηγορία που αποτελεί μεταβατικό στάδιο για το απόλυτο Πρωτάθλημα μοτοσυκλέτας, την κατηγορία MotoGP.

Ετικέτες

Η KTM θα συνεχίσει να επενδύει στο MotoGP μέσω Bajaj

Οι Αυστριακοί συνεχίζουν κανονικά το αγωνιστικό project παρά τις φημολογίες
ktm
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/5/2026

Η KTM θα συνεχίσει να διαχειρίζεται το αγωνιστικό της πρόγραμμα ανεξάρτητα. Παρά το έντονο ενδιαφέρον εξωτερικών επενδυτών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα MotoGP, η Bajaj νέα ιδιοκτήτρια του αυστριακού κατασκευαστή αποφάσισε να μην πουλήσει το αγωνιστικό project, αλλά να συνεχίσει να επενδύει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Σας είχαμε ενημερώσει πως KTM και Tech3 ανακοίνωσαν την ανανέωση της συνεργασίας τους και αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι, δείχνοντας πως οι Αυστριακοί, μέσω Bajaj, θα συνεχίσουν να επενδύουν στο αγωνιστικό κομμάτι.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαίωσε στην ουσία και ο νέος CEO της KTM AG, Gottfried Neumeister - που είχε δώσει παλιότερα αποκλειστική συνέντευξη στο MOTO - δηλώνοντας: “Δεν μπορείς να αγωνιστείς με το χειρόφρενο τραβηγμένο. Διαθέτουμε την οικονομική δύναμη να παραμείνουμε στο MotoGP. Και όχι μόνο να παραμείνουμε, αλλά και να επενδύσουμε. Μαζί με τη διοίκηση της Bajaj αποφασίσαμε να συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε τον επίσημο μηχανοκίνητο αθλητισμό με πλήρη στρατηγική ανεξαρτησία, χωρίς εξωτερικούς επενδυτές. Υπήρχε τεράστιο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα MotoGP. Κατά καιρούς, λαμβάναμε νέες αιτήσεις σχεδόν κάθε μέρα.”

Neumeister

Τελικά, όμως, η KTM επέλεξε μια διαφορετική πορεία: να συνεχίσει να επενδύει άμεσα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό χωρίς να παραχωρήσει τον έλεγχο του αγωνιστικού προγράμματος.

Ο Neumeister συνέχισε: “Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να ξοδεύουμε όταν είναι απαραίτητο. Χρειάζεται δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά και ένας ορισμένος βαθμός γενναιοδωρίας. Έχουμε τη χρηματοοικονομική δύναμη να αντέξουμε οικονομικά τον επίσημο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Και όχι μόνο να τον αντέξουμε, αλλά και να επενδύσουμε”.

Η δήλωση αυτή είναι παράλληλα και ένα μήνυμα πως η ο Bajaj υποστηρίζει πλήρως την KTM και εξακολουθεί να πιστεύει στο αγωνιστικό πρόγραμμα με επικεφαλής τον Pit Beirer.