Ducati - Αποκάλυψη των αγωνιστικών ομάδων MotoGP & WorldSBK 2023 σε κοινή εκδήλωση

Στο event “Campioni in Pista”, στη Madonna di Campiglio
Ducati Campioni in Pista
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

23/1/2023

Στις 23 Ιανουαρίου, σε μια κοινή εκδήλωση στη χιονισμένη Madonna di Campiglio στους Δολομίτες, η Ducati παρουσίασε τόσο την εργοστασιακή MotoGP ομάδα Ducati Lenovo Team, όσο και την εργοστασιακή WorldSBK ομάδα Aruba.it Racing – Ducati.

Το 2023 η εργοστασιακή ομάδα της Ducati, γιορτάζει τα 20 χρόνια από το ντεμπούτο της στην μεγάλη κατηγορία του MotoGP, υπερασπιζόμενη τον Παγκόσμιο Τίτλο Αναβατών και Ομάδων του 2022 -σημειώστε πως η Ducati κέρδισε και τον τίτλο κατασκευαστών το 22. Για τη νέα χρονιά πέρα από τον Πρωταθλητή Francecso Bagnaia, δίπλα του θα αγωνιστεί ο Enea Bastianini, που μεταπήδησε στην ομάδα από την Gresini Racing Team, ένας συνδυασμός-δυναμίτης, με τους δυο Ιταλούς να έχουν ήδη ανάψει τη σπίθα στο φιτίλι από τη σεζόν του 2022, με τη συνέχεια να αναμένεται… εκρηκτική! Ο Bagnaia θα αγωνιστεί με το νούμερο "1" τη νέα χρονιά, ενώ ο Bastianini με το νούμερο “23”. Σημειώστε πως ο Pecco είναι ο πρώτος Πρωταθλητής τα τελευταία 11 χρόνια που αποφασίζει να αλλάξει τον τυχερό του αριθμό με τον άσσο (πιθανότατα και με την παρότρυνση της Ducati), ενώ αν καταφέρει να πάρει ξανά τίτλο του χρόνου θα είναι ο πρώτος αναβάτης με τον αριθμό "1" που θα το κάνει τα τελευταία... 25 χρόνια!

Η σεζόν του 2023 για το MotoGP ξεκινά στις 26 Μαρτίου στο Portimao, ενώ για πρώτη φορά φέτος θα έχουμε νέα μορφή αγώνων, με αγώνα sprint το Σάββατο σε κάθε GP της χρονιάς.

Desmosedici GP

 

Όσον αφορά στα χρώματα των μοτοσυκλετών, αυτά παραμένουν ίδια με πέρυσι, στο βαθύ κόκκινο της Ducati, με μαύρη καρίνα και μαύρες ζάντες. Κομπλέ με αεροδυναμικά βοηθήματα σε ουρά και μπροστινό τμήμα, και μαζί την πολύ βαριά οπτικά ουρά, Desmosedici GP δεν δείχνει και τόσο όμορφη -συγκρινόμενη με κλασικές φόρμες, αλλά και με τη SBK μοτοσυκλέτα της Ducati-, είναι όμως άκρως αποτελεσματική όπως είδαμε την προηγούμενη χρονιά.

Panigale V4R

Στο event παρουσιάστηκε και η Aruba.it Racing – Ducati, που το 2022 κέρδισε Παγκόσμιο Τίτλο Αναβατών, Ομάδων και Κατασκευαστών, με το Panigale V4R του 23 επίσης στα ίδια χρώματα με το 22. Αναβάτες για τη νέα χρονιά είναι ο Πρωταθλητής Alvaro Bautista -στη δεύτερη χρονιά του με τη Ducati-, και ο Michael Ruben Rinaldi δίπλα του, στην τρίτη του χρονιά με την ομάδα. Ο Bautista θα αγωνιστεί με τον άσσο στη μοτοσυκλέτα του, ενώ ο Rinaldi με το “21”.

Ducati

Αυτή ήταν η πρώτη χρονιά στην ιστορία στην ιστορία που η Ducati κάνει κοινή παρουσίαση των ομάδων MotoGP & WorldSBK, και όχι άδικα, αφού το 2022 σάρωσε ότι τίτλο υπήρχε στα δύο κορυφαία Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Κι ενώ ο Luigi Dall’Igna πρόλαβε να πει πως “η επανάληψη των ίδιων αποτελεσμάτων και το 23 θα είναι δύσκολη”, εντούτοις η Ducati ανοίγει τη χρονιά ως το μεγάλο φαβορί, συνδυάζοντας κορυφαίους αναβάτες και μοτοσυκλέτες που έχουν αποδειχθεί κατά πολύ ανώτερες του ανταγωνισμού το 2022.

Τώρα σειρά έχουν τα δοκιμαστικά της Jerez για τα WorldSBK την Τετάρτη 15/1, και εκείνα της Sepang για το MotoGP σε δύο εβδομάδες από τώρα.

Ετικέτες

Joan Mir - Υπέγραψε για δυο ακόμη χρόνια με το HRC

Παρά τις πτώσεις, τους μόλις 13 βαθμούς φέτος και τα παράπονα
Joan Mir - Για 2 ακόμη χρόνια στο HRC
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/7/2024

Ο Joan Mir και η Honda ανανέωσαν τη συνεργασία τους στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP για δύο ακόμη χρόνια, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP 2020 (έχει και έναν ακόμα τίτλο στη Moto3 το 17) να μένει με τους Ιάπωνες, παρά τη δυστοκία στην εξέλιξη της RC213V, που έχουν φέρει στον εργοστασιακό αναβάτη του HRC μόλις 13 βαθμούς σε 9 γύρους.

Ο Ισπανός αναβάτης που είχε διαπρέψει με τη Suzuki, πριν το Hamamatsu αποσυρθεί από τους αγώνες, έχει να θυμάται μια 5η θέση ως το καλύτερο αποτέλεσμά του το 2023 -στον αγώνα της Κυριακής στο GP της Ινδίας-, ενώ το 2024 η κατάσταση είναι δραματική, καθώς συνήθως ο Mir τερματίζει στις θέσεις 15-20, ενώ έχει συλλέξει πολλά DNF με επίσης πολλές τούμπες.

Joan Mir

Όπως και να έχει, η ιαπωνική ομάδα και ο ψηλός (1.81) αναβάτης από τη Μαγιόρκα θα βρίσκονται μαζί το 2025 και το 2026, με στόχο την επιτυχημένη εξέλιξη της RC213V ώστε να γίνει η εμβληματική big H και πάλι νικηφόρα.

Το συμβόλαιο Mir-Honda σημαίνει πως για το 2025 τουλάχιστον η σύνθεση της εργοστασιακής Honda θα παραμείνει ίδια, αφού και ο Marini (που φέτος έχει συλλέξει… έναν βαθμό) έχει υπογράψει νέα διετή συμφωνία.

Ετικέτες